(©MN Press)
(©MN Press)

Otvorena trka za poziciju broj dva: TSC ima lakši raspored od Partizana

Vreme čitanja: 2min | ned. 19.03.23. | 08:10

Čukarički sa dva gostovanja i derbiju kod kuće sa crno-belima

Kao bolid Formule 1 koji se odjednom pokvari na stazi, pa na ler ide dok konačno ne stane, tako se i Parni valjak „vukao“ kroz Mozzart Bet Superligu ovog proleća, dok se konačno nije slupao protiv Radnika usred Humske i pao sa drugog mesta na tabeli.

Ulog je ove sezone veći nego ikad: zvanje vicešampiona ne donosi pehar, ali donosi mesto u kvalifikacijama za Ligu šampiona, odnosno najmanje grupnu fazu Lige Evrope. Odnosno, koje garantovano milionče od UEFA.

Izabrane vesti

Partizan odjednom više nije favorit da bude broj dva na kraju, jer ga je juče prestigao TSC, koji igra neuporedivo bolje i sigurnije od potpuno ubijenih u pojam crno-belih. A, nikako ne treba zaboraviti ni Čukarički, koji sa utakmicom manje zaostaje četiri boda za Partizanom. Ukoliko danas Brđani dobiju Voždovac, dobićemo crveno usijanje u borbi za poziciju broj dva.

Ako se pogleda raspored u preostala tri kola, utisak je da TSC ima veliku šansu da zadrži mesto iza Crvene zvezde uoči početka plej-ofa. Ekipa Žarka Lazetića nakon dvonedeljne pauze zbog utakmica reprezentacija će najpre ići u goste Radniku, potom će dočekati Vojvodinu, da bi osnovni deo prvenstva završila gostovanjem na voždovačkom krovu.

Kada je Partizan u pitanju, čekaju ga dva paklena gostovanja. Najpre već u narednom kolu ići će na noge Vojvodini, potom će dočekati Voždovac, da bi potom, u poslednjoj rundi, putovao na Banovo brdo gde će ga dočekati Čukarički.

A, kada su Brđani u pitanju, njima sledi gostovanje Radničkom u Nišu, potom će ponovo gostovati, red je na Ivanjicu i meč sa Javorom, da bi u poslednjem kolu dočekali Partizan.

Sve kad se sabere, utisak je da ovako uzdrmani Partizan ima najteži raspored do plej-ofa.

U doigravanju će se igrati sedam kola i jako je bitno ko će na kojem mestu dočekati to razigravanje, jer od toga zavisi i ko će koga dočekati.

Tim koji osvoji drugo mesto imaće benefit što će u plej-ofu igrati kao domaćin i protiv trećeplasiranog i četvrtoplasiranog. Treći na tabeli će igrati u gostima protiv prvog i drugog, dok će četvrti ugostiti lidera na tabeli, ali će zato biti gost drugom i trećem.

Nije zanemarljiv ni detalj da u slučaju da dva kluba imaju isti broj bodova na kraju prvenstva, bolju poziciju će osvojiti onaj koji je bio bolje rangiran posle 30. kola.

Činjenica je da se Partizan uvalio u velike probleme neverovatnim nizom kikseva na svom terenu i sada iz Bačke Topole će, makar u naredne dve nedelje, pucati pogled na dugu evropsku jesen i kvalifikacije za Ligu šampiona.

RASPORED DO 30. KOLA

TSC (55)

G Radnik

D Vojvodina

G Voždovac

PARTIZAN (54)

G Vojvodina

D Voždovac

G Čukarički

ČUKARIČKI (50)

D Voždovac

G Radnički Niš

G Javor

D Partizan


tagovi

FK PartizanTSC Bačka TopolaČukaričkiMozzart Bet Superliga

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara