Ovo je naše poslednje veče...

Vreme čitanja: 3min | čet. 25.05.23. | 10:06

Crveno-beli večeras protiv Čukaričkog (21 čas, TV Arena) jure treću duplu krunu i završavaju jedan uspešan period

Crvenu zvezdu će u novoj sezoni predvoditi novi trener. Čeka se samo zvanična promocija dosadašnjeg šefa stručnog štaba Makabija iz Haife. Priča se da će srpski šampion, u susret učešću u Ligi šampiona, rekonstruisati vezni red, u želji da napravi motorički konkurentniju ekipu. Nije tajna da jedan od najboljih defanzivaca u novijoj istoriji kluba Aleksandar Dragović ima veliku želju da ode iz Beograda, i da bi put inostranstva mogli Strahinja Eraković i Stefan Mitrović. Nepoznata je sudbina još nekolicine igrača...

Izabrane vesti

Deluje da će večerašnje finale Kupa protiv Čukaričkog (21 čas, TV RTS i Arena Sport), biti poslednje veliko veče jedne generacije i mladog trenera i Miloša Milojevića. Dobro, predstoji i šampionska žurka i susret sa Novim Pazarom, ali je jasno da će susret sa Brđanima imati za aktuelni tim Crvene zvezde značanje maturske večeri. Svi će, bar na početku, biti nasmejani, prelistavajući dugogodišnje uspomene iz ciklusa odrastanja. Na kraju susreta učenici Miloša Milojevića moći će da kažu da su odlikaši jednog kluba, jer niko nikada nije vezao u istoriji jugoslovenskog fudbala tri duple krune...

Pobeda protiv Brđana garantuje odličnu zabavu u naredna tri dana u Ljutice Bogdana i ozbiljan „after parti“... Moći će u tom slučaju igrači Crvene zvezde da pamte samo lepe stvari i kažu da su pored uočljive melanholije još jednu sezonu učinili uspešnom. Bez obzira što je igra tima Miloša Milojevića bila varljiva na domaćoj sceni, rezultati – nisu.

Gledajući statistiku i momenat Crvena zvezda je favorit. Baš veliki favorit. Crveno-beli su odlukom svih aktera finala dobili domaćinstvo, igraće pred veliki brojem navijača, na stadionu na kojem u domaćim okvirima nemaju poraz od 2019. godine. Baš tada su u finalu Kupa izgubili od Partizana, pre toga na Marakani ih je savladao isti rival u prvenstvu 2017. godine.

Crvena zvezda je ove godine lako izlazila na kraju sa Čukaričkim. Tim Miloša Milojevića protiv Brđana ima tri trijumf uz gol razliku 9:0. Ipak, Čukarički je, ovog proleća, u nezgodnim trenucima gostovao na Marakani i igrao bez nekoliko najboljih igrača... Očekuje se da Brđani sada budu znatno konkurentniji.

Pokušao je Miloš Milojević da zadrži dozu opreza, iako je javnost ubeđena da će večeras oko 23 Milan Borjan podići još jedan pehar u nizu.

Ima Crvena zvezda istoriju kikseva u masovnijem takmičenju kada su je svi videli kao sigurnog pobednika. Od one čuvene utakmice sa Borcem 1988. godine, pa do trenutka kada je Marko Pantelić, tadašnji napadač Smedereva, šokirao fudbalsku javnost golovom spoljnim delom kopačke. Zvezda je izgubila i od Železnika u finalu 2005. godine.

“Tri puta smo ih dobili, ali ovo je totalno drugačija utakmica. Drugi vid takmičenja. Oni su ekipa koja je sistemski izbacivala mlade igrače. Ti mladi igrači u velikim mečevima, kada nemaju opterećenje, mogu da vam dođu glave. Da se igraju fudbala kao u školici. Bitan je svaki duel i svaki pas, kada je reč o našoj igri. Badamosi, Ivanović, Docić iz prekida, Tošić. Imaju dobar kontinuitet i dobre igrale, sretao sam se sa njima i u ranijim klubovima. Ključ je da mi kao kolektiv kontrolišemo utakmicu. Igraće sa nekoliko mlađih momaka, ali oni mogu da odigraju bez pritiska i ponašaju se kao u školici. Tada mogu da budu jako opasni”, poručio je trener crveno-belih Miloš Milojević.

Crveno-beli će danas igrati 40. finale nacionalnog Kupa. Do sada ima 26 trijumfa i 13 poraza.

Ovo je osmo finale Kupa Srbije za Crvenu zvezdu. Pobeđivala je Partizan u prethodne dve sezone, a sada je rival Čukarički. Prethodno je slavila dva puta protiv Vojvodinde i jednom nad Borcem iz Čačka.

 

CRVENA ZVEZDA – ČUKARIČKI (21 ČAS, TV ARENA)

Stadion: Rajko Mitić

Sudija: Milan Mitić (Leskovac)

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan – Vigo, Eraković, Dragović, Azarov – Mijailović, Kanga – Bukari, Katai, Ivanić – Pešić.

ČUKARIČKI (4-2-3-1): Belić - Stevanović, Drezgić, Gajić, Tošić - Docić, I. Miladinović - Tomović, Ivanović, Adžić - Badamosi.


tagovi

Miloš Milojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara