Kristijano Ronaldo (Reuters)
Kristijano Ronaldo (Reuters)

Ovo su Ronaldove utakmice

Vreme čitanja: 4min | uto. 09.03.21. | 10:07

Juventus u Torinu protiv Porta juri zaostatak od 2:1 sa Dragaa

Juventus u pohodu na ono što mu je prošle sezone izmaklo, na četvrtfinale Lige šampiona. Takmičarsku 2019/20 na evropskoj secni zagorčao mu je Lion eliminacijom u osmini finala, a posle poraza Bjankonera na Dragauu (2:1), deluje da bi Porto u Torinu (21.00) mogao da uskoči u Lionovo prošlogodišnje odelo, odelo Juveovog dželata.

Gotovo na svim frontovima devetostruki uzastopni šampion Italije pokuzuje da je ona granitna defanziva koju je uspostavio Masimilijano Alegri, pod komandom trijumvirata Bonući, Barzalji, Kjelini prošlost. Ako je prvi gol Porta pre nešto više od dve nedelje bio plod Bentankurove gluposti posle samo 63 sekunde igre, onda prateći gol Muse Marege to jasno pokazuje - fudbaler Malija našao se neometan među sedmoricom protivničkih igrača.

Izabrane vesti

21.00: (2,35) DORTMUND (3,40) SEVILJA (3,00)

Federiko Kjeza je desetak minuta pre kraja ublažio poraz tako da je njegov tim presrećan napustio Pirineje. Međutim, pitanje je šta dalje? Porto je pokazao da se ne sme olako shvatiti, a Kjezina lopta bila je prva koja je zatresla Portovu mrežu u Ligi šampiona posle 549 minuta. Dakle, ni taj jedan gol koji je dovoljan Juveu pod uslovom da njegova mreža ostane netaknuta, neće biti mačji kašalj.

"Moraćemo da odigramo tehnički savršenu utakmicu, jer će preko puta biti jako kompaktan tim, tim koji ume da suzi prostor između linija i da vam ostavi vrlo malo mesta i vremena za razmišljanje. Biće nam potrebni tehnika i strpljenje", svestan je Andrea Pirlo sa kakvim rivalom se njegov tim susreće.

Isto tako i njegov kolega sa klupe Porta Seržo Konseisao, zna da Juventus za razliku od prethodnih sezona, nemo karakteristično samopouzdanje stečeno dominacijom u Seriji A, kao i da su ga Zmajevi 17. februara dodatno poljuljali. Titula u Portugaliji je u ovom trenutku deset bodova daleko, ali kada se već otvorila prilika na najvećoj pozornici evropskog fudbala, zašto Konseisaov glumački ansambl, ne bi u Torinu odigrao komad koji će Staru damu ostaviti bez reči.

"Biće to borba jedanaestorice protiv jedanaestorice. Oni će pokušati da urade sve za slavni grb koji nose na dresu. Međutim, Porto takođe ima bogatu, veliku istoriju u Ligi šampiona. Spremili smo utakmicu za pozitivan rezultat, a u Portovom slučaju to može da bude jedino pobeda”, junači se pre bitke Konseisao.

Ako u Seriji A Ronaldovih 20 pogodaka nije uspelo da lansira Juve na lidersku poziciju, koju je u poslednjih par rundi, nakon Milana, zaposeo Inter, onda je Liga šampiona idealan poligon za Ronalda. Znamo da Portugalcu nikada nije dosta golova, da ih lovi sa istim žarom sa kojim je to činio u Mančester Junajtedu, Real Madridu. Večeras će minimum jednim pokušati da se pomeri sa rekordne brojke od 134 u evropskoj eliti.

"Ovo su Kristijanove utakmice, on je to odavno dokazao. Ovih dana je pratio poseban program treninga, spokojan je i raduje se igranju“, rekao je Pirlo.

Međutim, jedan podatak bode oči. Juventus kroz istoriju češće nije imao rešenje na poraz iz prve utakmice, nego što je u revanšima pronalazio način za prolaz. Iz 34 dvomeča u takmičenjima pod okriljem UEFA, samo je 15 puta išao dalje kada bi izgubio utakmicu na gostovanju. Prošla sezona donela je novu potvrdu te teze, jer je torinski gigant posle neuspeha 1:0 u Lionu, na svom stadionu odigrao nedovoljnih mu 2:1, a gol Dečaka u gostima mu je iscrtao presudu.

Juve je kroz istoriju ipak imao dosta uspeha protiv tima sa Dragaa - sezone 2016/17 donela je duplu pobedu italijanskog tima u dvomeču (2:0, 1:0), pre toga je u grupnoj fazi 2001. godine uspeo da izvuče četiri boda od Zmajeva. Daleka istorija kaže da su bajnkoneri savladali Porto 1984. godine u finalu Kupa pobednika kupova.

Biće Andrei Pirlu dostupni i Matijas de Liht, kao i Artur, odnosno Veston Mekeni. To i činjenica da su osim Danila, Dibale i Bentankura svi spremni dodatno smanjuje pravo na grešku i manevarski prostor za bilo kakav alibi u slučaju neuspaha. Eventualna eliminacija od Porta, sezoni bi već ozbiljno nakačila etiketu košmarne.

JUVENTUS - PORTO, (ARENA SPORT, 21.00)

Prva utakmica: 1:2

Sudija: Bjorn Kujpers (Holandija)

Mogući sastavi

Juventus: Ščensni - Kvadrado, Bonući, De Liht, Aleks Sandro - Kjeza, Rabio, Artur, Remzi - Morata, Ronaldo

Porto: Marćesin - Manafa, Pepe, Diogo Leite, Zaidu - Seržo Oliveira, Uribe, Otavio, Korona - Marega, Taremi

LIGA ŠAMPIONA - OSMINA FINALA ( REVANŠI)

Utorak

21.00: (2,35) Dortmund (3,40) Sevilja (3,00) /prvi meč 3:2/

21.00: (1,55) Juventus (4,00) Porto (6,25) /prvi meč 1:2/

Sreda

21.00 (2,60) Liverpul (3,30) Lajpcig (2,70) /prvi meč 2:0/

21.00 (2,30) Pari Sen Žermen (3,45) Barselona (3,05) /prvi meč 4:1/

*** kvote su podložne promenama


tagovi

PortoJuventus

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara