Dijego Karlos i Erling Haland (©Reuters)
Dijego Karlos i Erling Haland (©Reuters)

Halandova rezervacija

Vreme čitanja: 3min | uto. 09.03.21. | 10:36

Dortmund dočekuje Sevilju u revanš susretu osmine finala Lige šampiona. Norvežanin obeležio prvi susret i najzaslužniji je za prednost od 3:2, usled kojeg se u taboru Milionera nadaju prolasku u četvrtfinale

Nije senzacija, ali jeste iznenađenje. Borusija Dortmund je u prilici da rezerviše svoje mesto u četvrtfinalu Lige šampiona kada večeras na Vestfalenu ugosti Sevilju u revanšu osmine finala Lige šampiona (21.00).

Malo ko je očekivao da će Dortmund posle serije loših rezultata na nacionalnoj sceni uspeti da slavi u prvoj utakmici nokaut faze Lige šampiona u Sevilji sa 3:2. Pa još posle onako lošeg starta utakmice na Sančez Pishuanu i ranog vođstva Andalužana... Tada je, međutim, Erling Haland uzeo stvari u svoje ruke. Jedan gol namestio, dva dao i Borusija kao favorit čeka revanš na svom stadionu.

Izabrane vesti

Dortmund je pokupio 13 bodova iz svojih šest mečeva Grupe F, kako bi se popeo na vrh, a zapravo je slavio u devet od poslednjih 14 evropskih mečeva. Prošle sezone giganti iz Bundeslige stigli su do osmine finala, gde su eliminisani od budućeg finaliste Pari Sen Žermena, a u četvrtfinale nisu prošli još od kampanje 2016/17, kada ih je pobedio Monako.

21.00: (2,35) Dortmund (3,40) Sevilja (3,00)

Oba tima poražena su proteklog vikenda. Sevilja dosta neočekivano na gostovanju Elčeu. Trener Đulen Lopetegi odlučio je da odmara neke od najvažnijih igrača i to ga je skupo koštalo, dok je Borusija posle sjajnog starta u Der Klasikeru i vođstva od 2:0 poražena sa 2:4.

Sevilja nije u formi i ovaj odlazak na noge Borusiji ne pada joj u pravom momentu. Taj tim vezao je tri poraza prvi put posle 25 meseci?! Sve to ipak pada u vodu kada se radi o Ligi šampiona, takmičenju u kom španski predstavnik nije izgubio na strani tri i po godine. Veruju u taboru tima iz Andaluzije da će uspeti da ponove najveći uspeh u najeminentnijem kontinentalnom takmičenju, ostvaren u sezoni 2017/18, kada su igrali četvrtfinale.

Sevilja je tek u svojoj šestoj kampanji Lige šampiona, a nadaleko je poznato da se radi o najuspešnijem timu u istoriji Lige Evrope sa šest titula, uključujući i činjenicu da je sve osvojila u ovom veku. Kako bilo, Los Nervionensesi su izgubili četiri od poslednjih pet mečeva u svim takmičenjima, i sada imaju tri boda prednosti u odnosu na petoplasirani Sosijedad na tabeli Primere, uz meč manje.

Lopetegijev tim impresionirao je u grupnoj fazi takmičenja, sakupivši 13 bodova i završio je kao drugoplasiran iza Čelsija u Grupi E. Podatak koji može da mu pruži samopouzdanje je da je Sevilja izgubila samo šest od 24 utakmice protiv nemačkih rivala u evropskim takmičenjima.

Problem za Dortmund mogla bi da predstavlja nedavna povreda glavnog napadačkog oružja Halanda. Norvežanin je napustio teren u meču protiv Bajerna posle sat vremena igre, ali kormilar Milionera Edin Terzić veruje da će gorostas biti u startnoj postavi. Mladi golgeter bio bi u prilici da postane prvi igrač koji je postigao dva ili više golova na četiri vezana meča Lige šampiona. Ujedno, Haland je na 13 susreta elitnog takmičenja postigao 18 pogodaka, a najbrže je do 20 golova stigao Hari Kejn, posle 24 utakmice.

Malo veći problem za domaćina su povrede Džejdona Sanča, Manuela Akanđija i Aksela Vitsela, dok su pod znakom pitanja nastupi Rafaela Gereira i Đovanija Rejne, mada se od Portugalca očekuje da dobije šansu od starta. Što se tiče Sevilje, Aleš Vidal i Franko Vaskez nisu u kombinaciji za duel.

DORTMUND - SEVILJA 21.00

Stadion: Vestfalen

Bez gledalaca

Sudija: Džunejt Čakir (Turska)

Dortmund (4-3-3): Hic - Morej, Džan, Humels, Gereiro - Dilejni, Belingem, Daud - Rojs, Azar; Haland

Sevilja (4-3-3): Bono - Navas, Kunde, Karlos, Akunja - Žordan, Fernando, Rakitić - Suso, En-Nesiri, Okampos

LIGA ŠAMPIONA - OSMINA FINALA ( REVANŠI)

Utorak

21.00: (2,35) Dortmund (3,40) Sevilja (3,00) /prvi meč 3:2/

21.00: (1,55) Juventus (4,00) Porto (6,25) /prvi meč 1:2/

Sreda

21.00 (2,60) Liverpul (3,30) Lajpcig (2,70) /prvi meč 2:0/

21.00 (2,30) Pari Sen Žermen (3,45) Barselona (3,05) /prvi meč 4:1/

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Liga šampionaBorusija DortmundSevilja

Obaveštavaj me

Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara