Foto: Reuters
Foto: Reuters

Ovoga puta nisu oni krivi: Dortmund surovo pokraden u Bohumu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 29.04.23. | 01:59

"I kada smo beležili loše rezultate nikada nismo tražili greške u drugima, ali sudija je danas možda i odlučio šampiona Nemačke..."

Punih deset godina zaredom minhenski Bajern caruje Bundesligom, a Borusija iz Dortmunda bespomoćno gleda. Već deceniju nemačka elitna fudbalska pozornica najmanje je neizvesna u ligama petice i maltene se Bavarci na papiru krunišu u šampione još dok se lopta pošteno i ne zakotrlja.

Retko kada im je Bajern poslednjih godina i davao šanse da se ozbiljno umešaju u borbu za titulu, a kada bi se one i pojavile, Milioneri bi ih uglavnom bacali u blato. Nikad bolja prilika za preuzimanje nemačkog trona otvorila im se ove godine, ali deluje da ni sada neće uspeti da iskoriste Bajernovo rasulo.

Izabrane vesti

Jer večeras su prosuli bodove protiv Bohuma, jednog od najlošijih klubova u ligi i umesto da se bar na kratko odlepe na četiri boda viška u odnosu na minhenskog giganta i prebace mu pritisak na pleća u sutrašnjem duelu sa Hertom, odigrali su razočaravajućih 1:1 i omogućili mu da potencijalnom pobedom preuzme lidersku poziciju.

Samo što ovoga puta, za razliku od recimo duela sa Štutgartom od pre dve nedelje, nisu oni krivi za sudbinu koja ih je zadesila. Švabama su sredinom aprila dozvolili da nadoknade dva gola zaostatka, pa da im novim povratkom ukradu veđ viđenu pobedu u sedmom minutu nadoknade. U međuvremenu su iskoristili Bajernov potop protiv Majnca iz 29. kola, ali bi sudijske brljotine iz 30. mogle skupo da koštaju ekipu Edina Terzića.

Sudije na čelu sa glavnim arbitrom Sašom Štegemanom ne da nisu dosudile dva jedanaesterca za Milionere, već se ni VAR soba nije oglašavala u poprilično čistim situacijama. Prava je misterija kako u 65. minutu nije dosuđen jedanaesterac za goste nakon što je levi bek Danilo Soareš umesto lopte telom pokupio Karima Adejemija!?

"S naše tačke gledišta, bile su najmanje tri ključne situacije, danas bile veoma nesrećne po nas“, rekao je Terzić za DAZN nakon utakmice i nastavio: „Čak i kada smo primili gol, dugu loptu, Emre Džan je prethodno dobio bio fauliran."

Bohum je poveo već nakon pet minuta atraktivnim golom Lusile, ali je Karim Adejemi kroz par desetina sekundi, ekspresno izjednačio. Borusija je u nastavku utakmice apsolutno nadigrala domaćina, Manuel Riman jeste odlično branio, ali da sudije nisu grešile, teško da bi 17-plasirani tim Bundselige izdržao.

​„Prvi zahtev je bio 'pogledajte spornu situaciju, molim vas... I to je odbijeno.' A onda dva penala, čista.. Rekao sam celom sudijskom timu šta mislim o tim odlukama i koliki ulog je na talonu“, nastavio je Terzić.

Razočaranje nije mogao da sakrije ni sportski direktor Sebastijan Kel.

​​„Čak i kada smo beležili loše rezultate prethodnih nedelja, uvek smo bili samokritični i nikada nismo tražili greške u drugima. Ali danas je, moram da kažem, sudija odlučio utakmicu. Jasan penal za mene. Mislim da je drsko što se ova situacija nije proveravala, uz sredstva koja imate na raspolaganju u modernom fudbalu. Reč je o situaciji koja odlučuje šampiona Nemačke. Mislim da je to nemarno, kukavički i potpuno pogrešno. Neverovatno smo uznemireni zbog ovoga”, nije krio emocije Kel.

Bajern već u nedelju ima zicer protiv fenjeraša Herte kojoj se smeši selidba u Cvajtu. Ako očekivano preuzme čelo tabele, do kraja će ga braniti u mečevima protiv Verdera, Šalkea, Lajpciga i Kelna. I objektivno, jedino bi Bikovi kojima će svaki bod do kraja značiti u borbi za Ligu šampiona mogli da mu zagorčaju život i stanu na put 11. uzastopnoj tituli. Sa druge Borusiju očekuju sudari sa klubovima iz opsega od 7. do 13. pozicije, Volfzburgom, Mehengladbahom, Augzburgom i Majncom.

Ali ako Bajern sruši Hertu, što će se izvesno i dogoditi, ponovo će gigant sa Alijanc arene držati sve u svojim rukama.


tagovi

BundesligaBohumBorusija Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara