Đanluka Paljuka (©Reuters)
Đanluka Paljuka (©Reuters)

Paljuka nije srećan Interovim izborom: Onana? Pre biram domaćeg golmana, Handa je još pouzdan

Vreme čitanja: 2min | pon. 06.09.21. | 22:40

Legendarni golman smatra da Nerazuri mogu da nađu bolje rešenje na Čizmi

Jak odjek na Čizmi imala je vest da je Inter dogovorio transfer Andrea Onane za leto 2022, čime bi golman Ajaksa trebalo na gol crti da nasledi čuvenog Samira Handanoviča.

Transfer još nije zvanično potvrđen, ali je postignut preliminarni dogovor čelnika Intera i Onaninih agenata, čime je šampion Italije dobio prednost u odnosu na Barselonu i Viljareal koji se takođe raspituju za Kamerunca. Inter svakako ne sme po pravilima ništa da objavi, niti radi konkretno pre januara sledeće godine, a do tada je moguće da se dogodi preokret.

Izabrane vesti

Nedelja, 12.30: (5,20) Sampdorija (3,80) Inter (1,68)

Ako Inter uspe da zadrži prednost koju je stekao, dobiće kvalitetnog čuvara mreže bez evrocenta obeštećenja. Onani ugovor s Ajaksom ističe narednog leta, pa tako od januara ima punu slobodu da samostalno bira novu sredinu, s obzirom da s klubom u kojem je od 2015. ne želi da produžava saradnju.

Interov izbor za naslednika Handanoviča nije baš oduševio čuvenog italijanskog golmana Đanluku Paljuku. Čovek koji je u prebogatoj karijeri branio i za Inter smatra da njegov bivši klub može mnogo bolje da prođe ako pruži šansu nekom od domaćih čuvara mreže, pre nego Onani...

“Onana? Handanovič nije više tako mlad, ali je i dalje jako pouzdan čuvar mreže. Jako malo znam o Onani, video sam da je imao nekih dobrih partija, ali italijansko prvenstvo je druga dimenzija u odnosu na ono što on igra sada. Iskreno bih se pre odlučio za nekog domaćeg golmana i pružio mu šansu“, smatra Paljuka.

On takođe veruje da je Inter i dalje za koplje ispred konkurencije uprkos svim promenama u timu, ali i da je prvenstvo ove godine više ujednačeno na papiru.

“Inter je i dalje najjači tim u Italiji, ali mi se čini da je prvenstvo dosta ravnopravnije. Milan, Napoli, Inter, Lacio, Roma, Juventus. Šest timova može komotno da se bori za titulu. Nadam se da ćemo da gledamo dobar fudbal i kvalitetno prvenstvo, uz dosta neizvesnosti. Neka titulu osvoji onaj ko je najviše zasluži na terenu“.



tagovi

Andre OnanaĐanluka PaljukaSamir HandanovićInter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara