Ćavi Simons (©Reuters)
Ćavi Simons (©Reuters)

Parizov Čupa najbliži Rendžersu

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.12.21. | 09:15

Mladi Ćavi Simons pred dogovorom sa Škotima, tvrdi AS

Barselona, Pari Sen Žermen, pa neko treći. Po saznanjima španskog AS-a biće to Glazgov Rendžers, koji je navodno najbliži dovođenju talentovanog ofanzivnog veziste Ćavija Simonsa.

Iako mu je tek 18 i po godina, mladi Holanđanin poreklom iz Španije po završetku sezone upisaće i treći klub u svojoj biografiji, koja već zvuči poprilično jako. Obično je tako kada za menadžera imate čuvenog Mina Rajolu...

Izabrane vesti

Holanđanin rodom sa juga Italije prvo je Simonsa kao 16-godišnjaka odveo iz Barselone u Pariz kao slobodnog igrača, a bez obeštećenja napustiće i Park prinčeva, pošto mu po završetku sezone ističe ugovor.

Momak upečatljive frizure ove sezone upisao je samo jedan nastup za prvi tim Svetaca, u Kupu Francuske, dok je za prvenstvene mečeve Maurisio Poketino dvaput stavljao na klupu, ne i uvodio u igru. Ukupno je od dolaska u PSŽ upisao tri nastupa, zbirno 103 minuta.

Za omladinski tim bio je mnogo konkretniji. U 12 mečeva dao je pet golova i asistirao za šest. Bilo je to dovoljno da pridobije sunarodnika s Rendžersove klupe, Đovanija van Bronkhorsta, koji je po saznanjima španskog lista insistirao na dovođenju ofanzivnog veziste, nezadovoljnog statusom u Parizu.

Piše se i da Van Bronkhorst želi Pabla Torea, centralnog veznog iz Rasing Santandera, s tim da su za potpis 18-godišnjaka koji ima važeći ugovor do leta 2025, te će morati da se plati obeštećenje, zainteresovani još Real Madrid i pojedini italijanski klubovi.

Rendžers je na dobrom putu da odbrani titulu osvojenu prošle sezone, posle 20 kola ima šest bodova više od najvećeg rivala Seltika, ali će promenom trenera (Stiven Džerard otišao u Aston Vilu) biti i promena u igračkom kadru. Izgleda da je Holanđanin rešen da se osloni na mlade snage.


tagovi

Ćavi SimonsPari Sen ŽermenGlazgov Rendžers

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara