Partizan duguje 20.000.000 evra, na igrače i zaposlene ode 10.000.000 godišnje! Vuletić: Mi nemamo duhove koji lebde nad stadionom

Vreme čitanja: 6min | uto. 09.07.19. | 14:54

Potpredsednik crno-belih potanko o aktuelnim dešavanjima u Humskoj i oko nje...

(Od izveštača MOZZART Sporta iz Slovenije)

Partizanov dug iznosi između 20.000.000 i 21.000.000 evra.

Izabrane vesti

To je novinarima, tokom priprema crno-belih na Pohorju, predočio Vladimir Vuletić, potpredsednik kluba iz Humske 1, uveravajući da nisu tačne kuloarske priče da su dugovanja duplo veća. Takođe, profesor Rimskog prava na Pravnom fakultetu u Beogradu potvrdio je da igračima kasne plate, ali da godišnje Parni valjak troši više od 10.000.000 evra ne bi li izmirio nadležnosti fudbalerima i zaposlednima u Radnoj zajednici.

U jednočasovnom obraćanju javnosti Vuletić se dotakao mnogih tema, ali ove koje se tiču finansija deluju najkonkretnije.
„Partizan je suočen sa agresivnim pristupom javnosti bivših sportskih radnika i bivših fudbalera, govore o katastrofalnom stanju, dugu koji prevazilazi 40.000.000 evra. Neki koji se izdaju za legende ili ih mediji tako nazivaju tvrde da je katastrofa, a mogu da vam saopštim da je dug Partizana barem upola niži. Između 20.000.000 i 21.000.000 evra. Odgovorno stojim iza ovih reči. Osim toga, obaveza APR je da se izjasni do 31. jula, a ista forma koja je radila revizorski izveštaj za FSS i Crvenu zvezdu objaviće i stanje našeg duga, tako da nikakve mistifikacije ne postoje“, poručuje Vuletić.

Milko Đurovski: Kad bi Zvezda pozajmila dva igrača Partizanu Srbija bi imala dva predstavnika u LŠ

Prema njegovom kazivanju, nikakvi repovi se ne vuku za Partizanom.
Dug od oko 20.000.000 evra je jedinstven. Nemamo kategorije koje ne poznaju ekonomija ili finansije, poput knjigovodstvenog ili realnog duga. Nemamo nikakve duhove koji lebde nad stadionom i kasperske kategorije unutar dugova“, indirektno je pecnuo večitog rivala Vuletić, pre nego što je pojasnio na šta crno-beli najviše troše novac. „Više od 10.000.000 evra na godišnjem nivou odlazi na plate fudbalera i Radne zajednice. To znači da je budžet Partizana gotovo 15.000.000. Samo 1.000.000 dinara na mesečnom nivou košta održavanje stadiona, a najveći teret pada na fudbalski klub“.

Poput Sava Miloševića pre nekoliko dana, potvrdio je i drugi čovek kluba da se igračima duguje novac.
Postoje kašnjenja, to je tačno. Partizan živi život bez Lige Evrope, u jednom trenutku bio je petoplasirani tim Superlige, ali igrači su prioritet. Ovo jeste težak finansijski trenutak za Partizan. Posle sušne evropske sezone, reklo bi se, delom i zbog žreba“.

Partizan sa dva zadnja vezna – mora tako

Vuletić je zatim praktičnim primerima želeo da ukaže da mu smeta tretman koji crno-beli uživaju u srpskom fudbalu u odnosu na Crvenu zvezdu.  
Partizanu se spočitava dovođenje i promašaj jednog igrača (Sejduba Suma, op. au) koji je koštao gotovo 1.800.000 evra. Spočitava se kako fudbaleri odlaze bez obeštećenja, kako se na njima gubi. A naš rivalski klub je samo u protekloj sezoni angažovao Kafua za platu od 800.000 evra, Čaušić je plaćen 1.000.000 evra, a posle godinu dana prodat Arsenalu iz Tule za 500.000 evra. Novinski naslovi kažu da je Zvezda otpisala 500.000 evra duga. To je spinovanje. Zvezda je, zapravo, izgubila 1.000.000 evra: 500.000 za obeštećenje, još 500.000 za platu. Boaći je sa 2.500.000 evra najskuplji stranac u srpskom fudbaku, a o tom transferu vlada nekakva "omerta" - zakon ćutanja. Ne sme se reći da je igrač plaćen 2.500.000. Njegov učinak u drugom mandatu je mizeran. To ne kažem ja, već redakcije. Za tri igrača, Crvena zvezda je potrošila 4.500.000 evra, posle čega imamo situaciju da nam generalni direktor Zvezde objašnjava kako postoje knjigovodstveni dugovi, koji se nikad neće platiti. Postavljam pitanje da nam se samo napomene koje su to kategorije koje se nikad neće morati platiti?“.

 

Usledila je elaboracija, začinjena različitim tumačenjima duga u taboru Crvene zvezde.
Kao zabrinuti građanin, postavljam pitanje: kako izgleda kad neko kaže da mu je dug 14.000.000, a on je gotovo 50.000.000. Šta se tu dešava? Kako se te kategorije razvrstavaju? Nobelovac Alber Kami je u delu „Kuga“ – ne citiram je slučajno – rekao: „u istoriji sveta, onaj ko se usudi da kaže da su dva i dva četiri kažnjava se smrću, te nije pitanje da li će neko reći da su dva i dva četiri, već šta ova kalkulacija za sobom povlači“. Kuga koju imamo na svim sportskim poljima širi se, pa nam tako izdajnici sude za izdaju, a ubice za ubistva“.

Vuletić o Markoviću: Završeno, nadamo se da ćemo u najskorije vreme uspeti da dođemo do tih para

Poslednjih godina Partizan muku muči i sa opozicijom. Tačnije, ljudima koji ne misle isto kao aktuelni rukovodioci.
Govore kako Partizan nema nijednog partizanovca. Navodno, nema ih u Upravi, na i oko stadiona, u omladinskoj školi, kažu da je razorena. Imamo jednog bivšeg, velikog igrača, zaposlenog u klubu, Dževada Prekazija, prima 110.000 dinara u Partizanu, a ne propušta priliku da govori protiv kluba, protiv stanja u omladinskoj školi, gospode Vanje Radinovića i Gorana Arnauta. Nijedan medij, kad citira ove zubate reči Prekazija, ne saopštava da je to zaposleni u Partizanu, već ga naziva bivšim igračem i legendom kluba. A, da li je baš tako kao što govori Prekazi i drugi koji pokušavaju da unize Partizan. Danas u Partizanu ima dosta bivših igrača i legendi, poput Čermelja, Bolića, Lazetića, Čapljića, Živkovića, Trifunovića... Ko to danas sme da kaže da nema nijednog partizanovca u Partizanu, da je omladinska škola propala, kad u polufinalu Kupa uvedemo stipendistu Lazara Pavlovića, kad se danas opraštamo od Svetozara Markovića, kada se za Strahinju Pavlovića interesuju najveći klubovi Evrope? Partizan nema druge ljude do ove koji u njemu rade“, uverava prof. dr Vladimir Vuletić potpredsednik Partizana.

TUŽIĆEMO FSS DO KRAJA AVGUSTA

Vuletić je objasnio da Partizan, kao zaintereosvana strana, još nije dobio obaveštenje o odluci Skupštine FSS od 14. maja da Crvenoj zvezdi dodeli titulu državnog prvaka iz 1946. godine.
Skoro dva meseca čekamo, iako se i FSS i Crvena zvezda protivpravno i bez ijednog osnova ponašaju kao da je ova odluka pravosnažna, ona koja se dalje ne može napadati. Međutim, može se napadati, pa će Partizan, do kraja avgusta, podneti tužbu Osnovnom sudu u Beogradu, nadležnom za ovaj slučaj. Uprkos blasfemičnom i abortičnom pokušaju da se sakrije odluka, to nije bilo moguće“, dodao je potpredsednik Partizana.

OTELI NAM 20 BODOVA

Razočarani su u Partizanu odlukom odbora za Hitna pitanja FSS, kojom je ukinuta podela bodova, a ostavljen plej-of.
„Podsećam da je pravilo, kad je bilo uvođeno, pre četiri godine, usvojeno na agresivnu inicijativu Crvene zvezde, a da je jedini klub koji se protivio bio Partizan. Šta je opredelilo medijsku scenu i javnost „zvezdasrpsku“ da utvrdi kako samo Partizan profitira od podele bodova, a onda se ove godine opet na zahtev Crvene zvezde ukida podela bodova i zadržava plej-of? Posebno gorak ukus izaziva činjenica da smo se sa zahtevom Crvene zvezde suočavali prošle godine. I tad je pokušala ovo da čini, većina klubova se izjasnila negativno, a ove godine sličan postupak nismo ni imali. Odbor za hitna pitana FSS je objavio odluku, zaobišavši Zajednicu Super i Prve lige Srbije. To je stvar koja rađa sumnju kako će izgledati Linglong liga. Ako je svitanje ovakvo, kakav će biti suton?“.

U zaključku na ovu temu, Vuletić je dodao:
Šta mislite, kako je igračima, koji igraju Linglong ligu i suočavaju sa greškama koje su sve samo ne greške? Jednom možete da pogrešite, drugi put je ozbiljno pitanje namere, treći put je predumišljaj. Dolazimo u poziciju da je sigurno preko 20 bodova oteto Partizanu minule sezone, ali nećemo da ćutimo. Ovo podseća na situaciju kad žabu stavite u toplu vodu, zagrevate je do tačke ključanja, ona ne primećuje da je ta voda ključala, pa se živa skuva u njoj. Imam utisak da je to plan za Partizan, ali - neće proći“.

SKUPŠTINA U PONEDELJAK

Ekipa Partizana se u noći između subote i nedelje vraća u Beograd, a rukovodioci će već u ponedeljak imati važan sastanak.
„Za 15. jul zakazano je redovno godišnje zasedanje Skupštine. Ona neće biti izborna, već redovna, što znači da će predsednik i direktor položiti račune najvišem klupskom telu, koje će diskutovati o životu i radu Partizana.“

Foto: MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara