""
""

Partizan "peške" do osmine finala, Metalac izbegao težak poraz (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 25.09.13. | 18:56

Crno-beli slavili 2:0 golovima Fofane i Kojića

Partizan se pridružio Crvenoj zvezdi u osmini finala Kupa Srbije! Crno-beli su na svom stadionu u Humskoj dosta lako izašli na kraj sa prvoligašem Metalcem iz Gornjeg Milanovca i slavili sa sigurnih 2:0, a mogli su bar još dva-tri puta da matiraju goste i ostvare ubedljiviju pobedu.

Izabrane vesti

Strelci za domaćina bili su Ismail Beko Fofana u 34, odnosno Nemanja Kojić u 70. minutu utakmice. Sve što su gosti uspeli da urade za 90 i kusur minuta bila je vrlo dobra kontra i kolosalna šansa Memedovića samo minut pre prvog pogotka crno-belih. 

Vuk Rašović je dosta kombinovao, izmenjao tim, ali i pored toga crno-beli su nešto opuštenije ušli u meč, što ih, na njihovu sreću, nije koštalo. Partizan jeste dominirao i stvorio nekoliko povoljnih šansi u prvih 45 minuta, ali je vrlo lako mogao i da prvi primi gol, nakon munjevite kontre gostiju u 33. minutu. 

Ćirković je u završnici akcije sjajno proigrao Memedovića, ovaj izbio sam pred Stojkovića, ali se spetljao, dozvolio da mu lopta malo pobegne u stranu, a onda je promašio čitav gol. Kazna je usledila posle nepunog minuta, kada je jedan od najagilnijih igrača Partizana Ismail Beko Fofana sam završio akciju udarcem izvan šesnaesterca - 1:0.

Pre gola crno-beli su imali još dve tri šanse da matiraju Đogatovića, a ponajbolju nije iskoristio Miloš Jojić, kada je sa pet-šest metara pogodio stativu nakon dobrog centaršuta Luke u 18. minutu. Bio je to period najveće ofanzive domaćina. Nakon Jojića, dva puta je u prilike ulazio i Petar Grbić, a zabeležili smo i pokušaj Fofane posle greške golmana gostiju. Gađao je glavom tamnoputi napadač, međutim, sa gol linije loptu je izbacio jedan defanzivac Metalca.

Finiš prvog poluvremena nije doneo mnogo zanimljivog. Ritam je opao i oba tima kao da su jedva čekala da čuju zvižduk koji će označiti kraj prvih 45 minuta.

Prvu šansu u drugom poluvremenu za domaći tim stvorili su Fofana i Jojić, koji su pokazali u nekoliko navrata da se vrlo dobro razumeju. Ovaj prvi je probio po levom boku, ušao u sredinu i vrlo lepo uposlio mladog vezistu, čiji je udarac sa nekoliko metara iskosa ipak ukrotio Đogatović

Crno-beli su nastavili da napadaju u želji da što pre postignu drugi gol i reše pitanje pobednika, što im je pošlo za rukom u 70. minutu. Tek što je ušao u igru umesto Fofane, gol Metalca pogodio je i drugi napadač - Nemanja Kojić. Sve mu je prethodio vrlo dobar centaršut Nemanje Petrovića, odnosno pomalo zakasnela intervencija Đogatovića...

Prvoligaš iz Gornjeg Milanovca nakon drugog gola više nije imao čemu da se nada u Humskoj i to se dosta osetilo u igri izabranika Slavenka Kuzeljevića, koji su u poslednjih petnaestak-dvadeset minuta bili potpuno bezvoljni. Crno-beli su do kraja propustili još dve dobre šanse. Jednu propustio Jojić, koga danas baš nije hteo gol, a drugu Luka, međutim, on je u trenutku kada se pripremao da šutira sa sedam,osam metara izblokiran u poslednjem trenutku.
-----------------------------------------------------------------------------------
PARTIZAN - METALAC GM 2:0 (1:0)

Strelci: Fofana 34, Kojić 70. minut.
Stadion Partizana. 
Gledalaca: oko 2.000.
Sudija: Novica Anđelovski (Kačarevo)

PARTIZAN: Stojković, Živković, Nem. Petrović, Stanković,
Obradović, Brašanac (S. Marković), Gulan, Jojić, Luka,
Grbić (Ilić), Fofana (Kojić).

METALAC: Đogatović, Kosić, Kontor, Joksimović, Pantić,
Brkić, Mladenović, Ćirković, Lukić, Memedović (Antelj),
Sedlar.
------------------------------------------------------------------------------------

Da podsetimo, danas su odigrani i preostali mečevi 1/16 finala Kupa Srbije. Izveštaj sa meča PROLETER - CRVENA ZVEZDA POTRAŽITE OVDE, a evo i preostalih REZULTATA.

(foto: starsport)


tagovi

Kup SrbijeMetalacFK PartizanSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara