"Andrija Živković"
"Andrija Živković"

Partizan zavisi od tinejdžera? Andrija Živković junak pobede protiv Rada (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 01.09.13. | 20:53

Saša Ilić overio slavlje. Čukarički i Vojvodina odigrali bez golova

Andrija ŽivkovićNeplanski rad uprave Partizana u ovom letnjem prelaznom roku nije kažnjen u četvrtom kolu Superlige, ali ne zbog strategije i sposobnosti rukovodećih ljudi u Humskoj, već zbog fabrike bisera u sportskom centru Teleoptik. Andrija Živković, 17-godišnji momak koji pravi prve korake u profesionalnoj karijeri, je u tek četvrtoj utakmici u seniorskoj konkurenciji nagovestio raskošan talenat i praktično sam doneo crno-belima bodove golom i asistencijom protiv Rada – 3:1 (1:0).

Aktuelni šampion je, naime, još jednom odigrao ispod renomea kluba, iako je protiv sebe imao fenjeraše Superlige i ekipu koja pre meča četvrtog kola nije postigla niti gol.

Izabrane vesti

Nije ni večeras Rad pokazao potencijal kakvim se dičio prethodnih sezona, ali je pošteno namučio crno-bele.

Ali, trebalo mu je vremena da se zahukta što je Partizan, tačnije Živković, umeo da iskoristi. Već u 10. minutu je mladi krilni fudbaler prohujao pored Nikole Antića i gađao u trepavicu Ismaila Beka Fofanu, kojem nije bilo teško da sa par metara zatrese mrežu Filipa Kljajića.

Ismail Beko FofanaMeđutim, brzo su se zadovoljili učinjenim domaćini što im se obilo o glavu početkom drugog dela igre, jer su i golobradi mladići Rada osetili da mogu do gola.

Na kraju je to učinio Vladimir Rodić, koji je u 53. minutu natrčao na loše ispucanu loptu i zakucao je iza leđa nemoćnog Vladimira Stojkovića za poravnanje.

Očekivala se reakcija favorizovanog tima i ona je i stigla, ali u liku onog od kojeg se to možda i najmanje očekivalo. Od najmlađeg. Pohvale, doduše, idu i na račun Vladimira Volkova, koji je prošao po levoj strani i loptu ubacio na peterac gde ju je sačekao Živković i hladnokrvno poslao u mrežu Građevinara za 2:1. Sav elan u gostujućem timu iščezao je potom, pa je Saša Ilić matematički preciznim udarcem sa ivice kaznenog prostora postavio konačnih 3:1.

Dakle, tamo gde su stali Lazar Marković i Aleksandar Mitrović nastavio je Andrija Živković. Neki drugi igrači crno-belih su, pak, potpuno podbacili. Pre svih Filip Malbašić, koji je zamenjen već na poluvremenu pošto jre prethodno izviždan zbog sebičnosti. Ništa bolji prolaz kod publike nije imao ni Nikola Ninković, koji se posle kraće rasprave sa navijačima rasplakao i potvrdio da se teško nosi sa velikim teretom očekivanja i pritiskom koji ide uz to.

Partizan se, dakle, ovaj put iščupao, ali se navijačima očigledno smučilo da gledaju bledu igru omiljenog kluba, pa su stadionom u Humskoj dobrim delom meča odzvanjali povici: "Uprava napolje". Čak i sa južne tribine na kojoj se okupljaju navijači koji do sada nisu imali zamerke na rad uprave zbog čega im se grupa Zabranjeni podsmevala povicima: "Hrani kuče da te ujede".

Bilo kako, Partizan ponovo na čelu Superlige, ali sada na deobi sa Čukaričkim, koji u okršaju sa Vojvodinom na Banovom Brdu nije uspeo da nastavi trijumfalnu seriju – 0:0.Detalj sa Banovog Brda

Imali su domaći sijaset šansi da stignu do pobedničkog gola s obzirom da je ispadanje od Šerifa u kvalifikacijama za Ligu Ervropa očigledno dobrano uzdrmalo goste iz Novog Sada, ali kao da se Čuka uplašila pobede, pa joj je u samoj završnici nedostajalo mirnoće.

Voša se, doduše, razigrala u samom finišu meča, ali se po ko zna koji put pokazalo da joj je realizacija posle odlaska Abubakara Oumaru najslabija strana.

Ipak, ne mogu Novosađani da budeu nezadovoljni, jer je Čukarički po svemu viđenom verovatno bio i bliži pobedi. Najbolju šansu je u 85. minutu imao Dejan Stamenković, koji je zaboravljen u srcu kaznenog prostora Lala, ali je njegov udarac glavom prošao tik pored stative, pa je na semaforu ostalo 0:0.

PARTIZAN – RAD  3:1 (1:0)
/Fofana 10, Živković 60, Ilić 74 – Rodić 53/

Stadion: Partizana;
Sudija: Danilo Grujić;

Partizan: Stojković, M. Živković, Obradović, Stojković, Volkov, Đemba Đemba, Jojić, A. Živković (od 78’ Luka), Ninković (od 60’ Kojić), Malbašić (od 46’ Malbašić), Fofana;

Rad: Kljajić, Milošević, Vitas, Ćirković, Antić, Raspopović (od 76’ Varga), Gnjatić, Pavlović, Luković, Rodić, Mihajlović.

SUPERLIGA – 4. kolo:

Čukarički – Vojvodina 0:0

Partizan – Rad 3:1 (1:0)
/Fofana 10, Živković 60, Ilić 74 – Rodić 53/

Subota:

Novi Pazar – OFK Beograd 2:0 (1:0)
/Lazarević 40, Arsenijević 62/

Spartak – Javor 0:2 (0:1)
/Veselinović 4, Dražić 65/

Donji Srem – Napredak 1:3 (0:1)
/Veselinović 52ag - Gavrić 17, Regan 72, Mirosavljević 85/

Radnički 1923 - Crvena zvezda 0:2 (0:1)
/Kasalica 16, Dauda 88/

Voždovac – Jagodina 1:1 (0:0)
/Obradović 62 - Đurić 54/

Radnički Niš – Sloboda 2:0 (0:0)
/Jovanović 76, Bulatović 79/

(FOTO: mozzartsport.com, Star Sport)


tagovi

Andrija ŽivkovićČukaričkiIsmail Beko FofanaFK PartizanRadSaša IlićSrbijaSuperligaVladimir RodićVojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara