Nikola Pepe (©Reuters)
Nikola Pepe (©Reuters)

Pepe odabrao Nicu ispred Lestera i ostao na platnom spisku Arsenala, mogao bi da zaigra sa Kavanijem

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.08.22. | 18:31

Lisice su bile spremne da preuzmu kompletna primanja reprezentatica Obale Slonovače, ali on hteo u Francusku

Ako bi se danas pravila lista najlošijih transfera u istoriji Premijer lige, nema sumnje da bi u njenom vrhu bio potez Arsenala da iz Lila u svoje redove preseli Nikolu Pepea. Platile su ga Tobdžije rekordnih 80.000.000 evra, a tri godine kasnije ga šalju na "suvu" pozajmicu.

Kako prenose francuski mediji, 27-godišnji fudbaler je odlučio da prihvati ponudu Nice i vrati se u Ligu 1 kojom je svojevremeno dominirao. Tim sa Azurne obale neće imati mogućnost da ga otkupi za unapred dogovoreni novac.

Izabrane vesti

Potez uprave kluba iz Severnog Londona da ne umetne otkupnu klauzulu, pa ni kao opciju, jasan je pokazatelj da Arsenal još nije odustao od Pepea. Očigledno veruju da bi pod vođstvom Lusijena Favra na Alijanc Rivijeri mogao da pronađe stari sjaj.

Zbog odluke da prihvati ponudu Nice, a ne Lestera, klub sa Emirejtsa će mu do kraja sezone isplaćivati veći deo primanja. Nica će pokriti samo deo njegove plate od 650.000 evra mesečno. Lisice su bile spremne da preuzmu kompletna primanja na sebe.

Reprezentativac Obale Slonovače (34 nastupa i devet golova) odigrao je 112 utakmica u dresu Arsenala, postigao 27 pogodaka i upisao 21 asistenciju. Minule sezone je u Premijer ligi u 10 navrata bio strelac, na 29 odigranih utakmica.

Nije očigledno bilo mesta za svojevremeno jednog od najboljih igrača francuske Lige 1 u četi Mikela Artete ove sezone. Arsenal je potrošio oko 132.000.000 evra na pet pojačanja tokom leta, sjajno krenuo u novu sezonu (tri od tri i gol razlika 9:2), a Pepe nije upisao ni minut. Protiv Bornmuta u minulom kolu nije bio ni na klupi.

Nicu je ovog leta napustio trener Kristof Galtje, vratio se na klupu Favr. Iz Premijer lige je na Azurnu obalu stigao golman Kasper Šmajhel (Lester, 1.000.000 evra), dok je kao slobodan igrač ugovor sa klubom potpisao Aron Remzi. Angažovani su i golman Marčin Bulka (PSŽ, 2.000.000 evra), levo krilo Rareš Ilie (Rapid Bukurešt, 5.000.000 evra), zadnji vezni Aleksis Beka Beka (Lokomotiva Moskva, 12.000.000 evra) i štoper Matija Viti (Empoli, 13.000.000).

Pepe će tako pokriti desno krilo, a nadaju se u klubu da bi konkurenciju u špicu napada mogao da pojača Edinson Kavani. Iskusni Urugvajac je bez kluba, pregovara sa Valensijom, a na listi je želja i Viljareala, kao i Real Sosijedada. Izrazio je želju za prelaskom u Španiju, ali je navodno vrhuška Nice uspela da ga ubedi da prelazak na Alijanc Rivijeru ozbiljno razmotri. Francuski mediji prenose da se u klubu nadaju odgovoru najkasnije do petka.



tagovi

Letnji prelazni rok 2022Nikola PepeEdinson KavaniLusijan FavrNicaArsenal

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara