Luis Suarez (©Reuters)
Luis Suarez (©Reuters)

Pistolero nikada ne rđa, gol-mašina blista i u zemlji fudbala: Porto Alegre obojen u plavo (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 22.05.23. | 01:30

Brazilska Serija A: Gremio dobio gradski derbi protiv Internasionala sa 3:1, a u prvom planu Luis Suarez koji je imao gol i asistenciju. Flamengo u „minut do 12“ do treće vezane pobede, pao Korintijans na Marakani sa 1:0

Kolo sreće se okreće u Porto Alegreu. Pre godinu i po, navijači i igrači Internasionala nosili su krstove sa umrlicama Gremija, slaveći ispadanje mrskog rivala Gremija iz Serije A. Posle godinu dana, Trikolori su se ekspresno vratili u elitu, osvojili Gaušo šampionat, a trenutno bolje stoje u Serije A od ljutog protivnika. U gradskom derbiju, takozvanom Grenalu, Gremio je do nogu potukao Crvene sa 3:1 (2:0) i prekinuo niz od tri meča bez pobede (dva poraza i remi).

U prvom planu je magični Urugvajac Luis Suarez. Jedan od najboljih napadača u ovom veku gde god je igrao davao je golove kao od šale.

Izabrane vesti

Evropsku karijeru je počeo u Gronigenu davne 2006. godine, nastavio je u Ajaksu, nosio Liverpul u Premijer ligi, blistao sa Lionelom Mesijem u Barseloni, doneo madridskog Atletiku titulu u Primeri u debitantskoj sezoni posle odlaska sa Nou Kampa, a prošle godine se vraito u matični Nasional iz Montevidea, bio prvak Urugvaja.

01.00: (1,53) Kruzeiro (3,90) Kujaba (7,00)

Iako je napunio 36 godine, njegova zvezde ne bledi. Mašina i dalje štancuje golove, u zemlji fudbala - Brazilu. Potpisao je za Gremio početkom godine, a klasu je potvrdio u uvodnim trenucima meča, kada je sa više od 20 metara sevnula desnica Urugvajca, za erpuciju oduševljenja na Gremio areni.

Pre tog sedmog minuta, u četvrtom, Internasional je mogao do vođstva. Žoni je sa ivice šeasnesterca zatresao prečku gola domaćeg tima. Usledila je kazna, drugi gol u šampionatu za veterana. Prošle nedelje je zatresao mrežu u Kupu Brazila proitv Kruzeira (1:1) i najavio ulazak u formu.

Paragvajac Matijas Viljsanti je u 31. minutu duplirao prednost. Sve je išlo na vodenicu domaćina u prvih 45 minuta. Strepeli su navijači Trikolora kada je Valter Kaneman na startu drugog poluvremena dobio drugi žuti karton, pa je morao u svlačionicu. Ostao je domaćin sa desetoricom na terenu, ali to mu nije smetalo da potvrdi pobedu.

Opet je u prvom planu bio Luis Suarez, ovog puta kao asistent, ezgekutor odlične kontre je bio Bitelo u 65. minutu, za ubedljiv trijumf nad najvećim rivalom. Sve što su gosti uradili bio je utešni pogodak Žonija, tri minuta pre kraja.

Flamengo ne igra dobro ove godine. Smenjen je prošlog meseca Portugalac Vitor Pereira, ne ide ni Argentincu Horheu Sampaoliju. Mučio se velikan na Marakani protiv ove sezone očajnog Korintijansa. Gledali smo dosadan duel najpopularnijih klubova Rija i Sao Paula, a u četvrtom minutu sudijske nadoknade Flamengo je stigao do treće vezane pobede – 1:0. Everton Ribero je kao na tacni proigrao Lea Pereiru koji je glavom pogodio mrežu Timaa, za veliko slavlje na kultnom stadionu.

Sa četiri pobede u sezoni, Flamengo drži priključak za iznenađujućim liderom posle sedam kola, gradskim rivalom Botafogom.

BRAZIL 1 – 7. KOLO

Subota

Baija – Gojas 1:1 (1:1)

/Everaldo 25 - Melo 31/

Amerika Mineiro - Fortaleza 2:1 (2:1)

/Lemos 2, Azevedo 33 - Poketino 26/

Botafogo - Fluminense 1:0 (0:0)

/Kuesta 75/

Bragantino - Atletiko Paranaense 2:0 (1:0)

/Eduardo 16, Borbas 86/

Koritiba - Atletiko Mineiro 1:2 (1:1)

/Robson 13pen - Kanselor 37ag, Hulk 90+1/

Sao Paulo - Vasko da Gama 4:2 (2:1)

/Kaljeri 24, Nestor 42, Beraldo 89 - Žuan 90+2 - Baros 45, Garalza 83/

Nedelja

Santos - Palmeiras 0:0

Flamengo – Korintijans 1:0 (0:0)

/Leo Pereira 90+4/

Gremio – Internasional 3:1 (2:0)

/Suarez 7, Viljasanti 31, Bitelo 65 - Žoni 87/

Utorak

01.00: (1,53) Kruzeiro (3,90) Kujaba (7,00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Brazil 1BrazilJužna AmerikaGremioInternasionalFlamengoKorintijansLuis Suarez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara