Luis Suarez (AFP)
Luis Suarez (AFP)

Možda ste malo zaboravili Luisa Suareza, ali on se fudbala dobro seća (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.05.23. | 03:37

Majstorskim udarcem spoljnim delom stopala El Pistolero doneo izjendačenje Gremiju i prijatniju situaciju pred revanš osmine finala Kupa Brazila protiv Kruzeira

Sudbina velikih igrača u moderno vreme je takva da kada ih stignu godine te napuste blještavu pozornicu Lige šampiona ili najboljih pet evropskih liga, poslovično padaju u zaborav, ma koliko bili dominantni i ma koliko dubok trag ostavili na Starom kontinentu. Tako je bilo sa Davidom Viljom kada je otišao u Japan, sa Gonzalom Iguainom prilikom selidbe u MLS. Takođe, malo koga zanima, a još manje je onih koji pomno prate šta Kristijano Ronaldo radi u Saudijskoj Arabiji.

Slična je priča i sa Luisom Suarezom od povratka u Južnu Ameriku. S tim što Zeleni kontinent odiše daleko intenzivnijom fudbalskom energijom i ljubavlju u odnosu na Severnu Ameriku, Bliski ili Daleki istok. Pa tako i magični potezi južno preko Atlantika nekako obiđu svet upečatljivije nego ovi što se dese u manje fudbalskim podnebljima.

Izabrane vesti

Pa i ako ste pomalo zaboravili na Luisa Suareza, verujte da se on fudbala i te kako dobro seća. Gazi 37. godinu života, ali magija što ga je posle Ronalda i Mesija pozicionirala kao jednog od najubitačnijih golgetera u prethodnoj deceniji, a i šire, i dalje je tu.

Večeras je navukao plašt i bio Gremijev superheroj. Nije doneo pobedu, ali je njegov majstorski udarac spoljnim delom stopala doneo Trikolorima izjednačenje u prvoj utakmici osmine finala Kupa Brazila, te mnogo prijatniju situaciju pred revanš protiv Kruzeira - 1:1.

Velikan iz Porto Alegrea je posle gola Bruna Rodrigesa iz 8. minuta zaostajao praktično čitavu utakmicu, a onda je El Pistolereo pokazao ko je glavni šerif na terenu. Golčina kakva se ne viđa često i uz koju uvek ide etiketa najprefinjenije fudbalske klase.


Ako su vam promakle Suarezove brojke od januara ove godine kada je stigao u Gremio do danas, obratite pažnju! Urugvajac je odigrao 20 mečeva, a isporučio deset golova i još pet asistencija. Moćno i za evropske standarde.

BRAZIL, KUP - OSMINA FINALA, PRVI MEČEVI

Sreda

Fluminense - Flamengo 0:0

Palmeiras - Fortaleza 3:0 (2:0)

/Veigra 11pen, Tabata 18, Rios 89/

Santos - Baija 0:0

Četvrtak

Gremio - Kruzeiro 1:1 (0:1)

/Suarez 80 - Rodriges 9/

Sport Resife - Sao Paulo 0:2 (0:0)

/Lusijano 71, Paulo 89/

02.30: (2,50) Amerika Mineiro (3,15) Internasional (2,75)

02.30: (1,53) Atletiko Mineiro (3,60) Korintijans (6,75)

02.30: (2,00) Atletiko PR (3,25) Botafogo (3,70)

***kvote su podložne promenama



tagovi

GremioLuis Suarez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara