Kevin de Brujne (© Reuters)
Kevin de Brujne (© Reuters)

Plan B Mančester Sitija: Ako je Haland na klupi, napred pletu Pauk i KDB (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 21.07.22. | 06:56

Građani bolji od meksičke Amerike uz dva gola Belgijanca – 2:1

Erling Haland u civilu na klupi – Hulijan Alvarez u opremi na terenu. Pričekaće pristalice Mančester Sitija na debi Norvežanina, ali zato su na delu videli Argentinca, te iako nije pogodio u prvoj kontrolnoj utakmici engleskog šampionata, izveštači sa lica mesta uveravaju da je novajlija iz River Plejta položio test i da će biti ogromno pojačanje za sastav Pepa Gvardiole.

Taj zaključak izveden je posle susreta sa meksičkom Amerikom u kome su Građani slavili 2:1 golovima Kevina de Brujnea. Kako su zapazili novinari dobru upućeni u dešavanja u Sitiju, ovaj meč predstavljao je pokaznu vežbu kako će nebesko-plavi funkcionisati kad mimo kombinacije ostane Haland.

Izabrane vesti

Zbog karakteristika doskorašnjeg špica Borusije iz Dortmunda očekuje se da njemu saigrači loptu donose u kazneni prostor, a na onim mečevima kad ne bude na terenu – ili kad ga Gvardiola bude menjao – na aktiviraće se Plan B, po kome bi Alvarez imao ulogu čoveka zaduženog da odvuče pažnju čuvara i tako otvara prostore kolegama. Baš je to popularni Pauk radio tokom meča u Hjustonu, a ogromne rupe u odbrani Amerike, nastale utrčavanjem Hulijana Alvareza, koristio Kevin de Brujne. Dva hica Belgijaca, prvi posle soloprodora, drugi na dubinski pas Rijada Mareza, potvrda su koliko Siti ume da bude opasan iz drugog plana.

Iako nije zatresoa mrežu, zadovoljavajuće je odigrao Džek Griliš, prve minute dobili su golman Ortega i Kalvins Filips, kao i nekoliko talentovanih momaka. No, čeka se „zver“ u liku Halanda. Iz predostrožnosti je propustio ovaj duel. Kako sam reče, biće spreman za Bajern, 24. jula.

Siti je premijerni test meč počeo sa sledećnih 11: Ortega – Voker, Ake (od 46. Filips), Embete Tabu, Kanselo (od 46. Vilson Esbrand) – Rodri, Bernardo Silva (od 76. Luis), De Brujne (od 71. Mekati) – Marez (od 46. Palmer), Griliš (od 77. Kajku), Alvarez (od 71. Delap).



tagovi

Mančester SitiKevin de BrujneHulijan Alvarez

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara