PLS: Grafosi sve bliži ambisu, Kraljevo neosvojivo već pola godine

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.04.21. | 18:11

Budućnost se minimalnom pobedom nad Dubočicom dodatno udaljila od opasne zone

Za samo dva meseca Grafičar se od tima sa najvišim ambicijama transformisao u ekipu koja će do samog kraja sezone u Prvoj ligi strepeti za opstanak.

Serija loših rezultata započeta u poslednjem kolu jesenjeg dela prvenstva protiv Sremske Mitrovice trajala je sve do prošlog vikenda, kada je novi trener Zvezdine filijale Boško Đurovski na debiju protiv Zemuna prekinuo niz od osam mečeva bez pobede. Šok terapija je upalila, ali su se Grafosi ubrzo vratili na staro: u 26. kolu na svom terenu, iza južne tribine stadiona Rajko Mitić, poraženi su od Loznice (1:2), te sada imaju tri boda manje od Trajala, prvog tima ispod crte.

Izabrane vesti

Loznica je s druge strane šestom pobedom iz deset prolećnih utakmica nastavila da vrši pritisak na drugoplasirani Kabel (sedam bodova više ima novosadski tim) i nada se čudu u vidu plasmana u Superligu. Zeleno-beli su do novih bodova stigli sa dva gola u uzbudljivom finišu utakmice. U 80. minutu domaćina je načeo Vrastanović, a nekih šezdesetak sekundi pre kraja regularnog dela trijumf je overio Stanojlović. Grafičar nije ostao bez odgovora, pogodio je Matić u drugom minutu nadoknade, ali je za više od časnog poraza bilo prekasno.

Poraz beogradskog tima nije uspeo da iskoristi Trajal, koji je u komšiluku odigrao bez golova sa Slogom. Bio je to deseti uzastopni meč na kojem kraljevački tim nije poražen kod kuće. Doduše, u pomenutom, šestomesečnom periodu, na svom terenu je remizirao čak sedam puta, pride uz Zemun ima najslabiji učinak na strani, pa će na kraju sezone morati da se oprosti od drugoligaškog statusa.

U trećem meču odigranom u istom terminu, dobanovačka Budućnost je na gostovanju Dubočici ostvarila minimalnu pobedu, kojom se dodatno udaljila od opasne zone, dok tim sa juga Srbije posle trećeg poraza u prethodne četiri prvenstvene utakmice zaostaje tri boda za Borcem, poslednjim timom smeštenim u bezbednoj zoni.

PRVA LIGA 26. KOLO

Sreda

Dinamo Vranje - Radnički 1923 2:1 (1:0)

/Stevanović 44, Tumbas 58 - Ćirović 64/

IMT - Zemun 2:0 (0:0)

/Fofana 56, Purić 70/

Kabel - Žarkovo 2:0 (0:0)

/Obadović 63, 76/

Radnički Pirot - Borac 1926 0:0

Radnički S. Mitrovica - Kolubara 1:1 (1:1)

/Pejović 45 - Simić 6/

Železničar Pančevo - Jagodina 5:2 (1:1)

/Sikimić 3, 51, 61, Konatar 55, Stanić 90 - Milić 43, Nebo 52/

Četvrtak

Dubočica - Budućnost Dobanovci 0:1 (0:1)

Grafičar - Loznica 1:2 (0:0)

/Matić 90+2 - Vrastanović 80, Stanojlović 89/

Sloga Kraljevo - Trajal 0:0



tagovi

Prva liga Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara