Počelo je: Rosoneri krenuli po Jovića, Ramadani sutra u Milanu

Vreme čitanja: 4min | ned. 20.12.20. | 18:14

Agent srpskog reprezentativca će pokušati da realizuje pozajmicu iz Reala na San Siro

Nije tajna da je Luka Jović i ranije bio meta Milana, nije tajna da mu je status u Realu odavno pod znakom pitanja, a nije tajna i da Milanu gori pod nogama da u januaru dovede špica.

Priča koja je tinjala još od letos će se rasplmasati narednih dana. Počelo je!

Izabrane vesti

Jovićev agent Fali Ramadani sutra stiže u Milano na pregovore sa direktorima Rosonera Maldinijem i Masarom o šestomesečnoj pozajmici srpskog napadača, saznaje MOZZART Sport. Neće to biti laki pregovori, ali je mnogo faktora koji navode na zaključak da će Luka Jović u drugom delu sezone nositi dres slavnog italijanskog kluba.

Još letos je Milan video Jovića kao idealnu varijantu za „backup“ špica. Odnosno nekoga ko će biti konkurencija Zlatanu Ibrahimoviću, odmeniti ga kada ne igra, zameniti ga kada igra, pa i igrati sa njim u tandemu u zavisnosti od situacije. Želja je postojala, ali mogućnosti nisu. Real se predomislio u finišu prelaznog roka i rešio da zadrži Srbina. Ni Jović nije bio zainteresovan za selidbu jer je imao sportsku ambiciju da se izbori za mesto u Realu. A ni Milan nije imao finansijske mogućnosti da isprati platu koja na godišnjem nivou iznosi preko 4.000.000 evra neto.

Sada su se okolnosti promenile. Ono čega su se u Milanu najviše plašili, sada se dešava. Zlatan Ibrahimović je iz jedne povrede ušao u drugu i pitanje je do kada će da odsustvuje. U najboljim prognozama bi mogao da zaigra početkom januara. Ali s obzirom na njegove godine, Milan više ne sme da se kocka i da uđe u drugi deo sezone bez klasičnog špica. Do sada su Ibru na poziciji centarfora menjali Ante Rebić i Rafael Leao koji ipak nisu klasične „devetke“. Portugalac je čak i uspeo da u nekim mečevima dobro odradi tu ulogu, ali zbog brzine i igre okrenute licem prema golu mu više leži pozicija na krilu. Rebić je imao dobrih partija, sjajno razigrava saigrače, ali je problem što još nije postigao gol u ovoj sezoni i korisniji je kao polušpic. Treća alternativa je mladi Kolombo ali je on još zelen za neku ozbiljnu ulogu.

Tako je Milan krenuo u hitnu potragu za januarsko pojačanje na poziciji centarfora. Olivije Žiru (Čelsi), Odson Eduar (Seltik), Gracijano Pele (slobodan igrač, istekao mu ugovor u Kini), Arkadijuš Milik (Napoli), Đanluka Skamaka (Đenova) su neka od imena koja su se našla na Milanovoj listi. Ali prepreke su tu. Čelsi neće pustiti Žirua, Seltik ne da Eduara ispod 20.000.000, Milik je skup zbog plate i bliži Juventusu, Pele nije ubedljiva opcija, a Skamaka je i dalje mlad i neiskusan.

Jović je igrač po ukusu Milana. Prvi ga je želeo bivši direktor Zvonimir Boban, a potom i Paolo Maldini. Aktuelna polusezona je dodatno poljuljala Jovićev status u Realu i Zidan je promovisao Marijana Dijaza u ulogu prve alternative Benzemi i drugog centarfora ekipe. Srbin je imao problema sa povredama, a slabo je iskoristio one šanse koje je dobio. Real je spreman da pusti Jovića pod određenim uslovima, ali da zadrži kontrolu nad njegovom budućnosti.

Milan je spreman da uradi ono što drugi ne žele: Da prihvati pozajmicu bez prava otkupa jer mu je igrač hitno potreban. Milan je to letos uradio sa Braimom Dijazom koji je došao upravo iz Reala i Diogom Dalotom iz Mančester Junajteda. Istina je da Rosoneri rizikuju da razigravaju tuđe igrače i da na kraju ne mogu da ih zadrže, ali je istina i da su im rezultati bitniji od fudbalske pijace. Uloženih oko 4.000.000 evra za Jovićevu polugodišnju bruto plato bi moglo višestruko da se isplati povratkom u Ligu šampiona ili eventualnim senzacionalnim osvajanjem skudeta.

Paolo Maldini je u sjajnim odnosima sa Realovim predsednikom Florentinom Perezom. Tako je doveo Tea Ernandeza za samo 20.000.000 evra, a imaju i džentlmenski dogovor da u toku sezone razgovaraju o otkupu Braima Dijaza ako Španac zadovolji sa San Siru. Iako klauzula o otkupu nije bila ubačena u prvobitni dogovor o pozajmici, Maldini će od Pereza dobiti zeleno svetlo da razgovaraju o ceni ako Milan bude želeo da otkupi Španca. Tako bi moglo da bude i u Jovićevom slučaju.

Izazov igranja u maloj ekipi koja je u velikoj formi i klubu slavne tradicije bi mogao da privuče Jovića u Lombardiju. Tamo je i njegov dobar prijatelj Ante Rebić sa kojim je igrao u Ajntrahtu i tu takođe treba tražiti motiv saradnje. Obojicu igrača zastupa Ramadani.

Najmoćniji balkanski agent će sutra i zvanično početi pregovore sa Rosonerima. Saradnja bi svima išla u prilog...


tagovi

Luka JovićFali RamadaniZimski prelazni rok 2021

Obaveštavaj me

Milan
Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara