Milanova lista želja (©Reuters, ©AFP)
Milanova lista želja (©Reuters, ©AFP)

Maldini dobio zadatak - novi špic u januaru! Jović, Milik, Žiru, Pele, Eduar...

Vreme čitanja: 5min | sub. 19.12.20. | 13:51

Legendarni kapiten, danas sportski direktor Rosonera imaće pune ruke posla tokom zime

Nimalo prijatne vesti stigle su iz Lombardije u subotu ujutru i produženi oporavak Zlatana Ibrahimovića zabrinuo je ne samo navijače, već i ljude u Milanu. Oporavak čoveka koji je pokrenuo uspavanog giganta moraće još mesec dana pošto je obnovio povredu butnog mišića i to znači samo jedno - Rosoneri moraju ovog januara da dovedu i pojačanje u napadu!

Mediji na Čizmi nekoliko poslednjih dana spekulišu o tome da Milan namerava da pojača i konkurenciju u navali, što je milanski dnevnik Gazeta delo Sport potvrdio. Paolo Maldini je iz vrha kluba i od trenera Stefana Piolija dobio jasne instrukcije, pa će uz novog štopera i centralnog veznog morati da pojuri i nekoga sa golovima u nogama. Milan je za januarski prelazni rok spremio skroman budžet od 15.000.000 evra, a Maldinijev plan bio je da pokuša da što više novca zadrži u klupskoj kasi. Odnosno da najveći deo tog novca potroši za partneru Simona Kjera u odbrani. Sada se sve briše i legendarni kapiten, danas sportski direktor Rosonera mora da pripremi potpuno novu strategiju za januarsku transfer pijacu.

Izabrane vesti

Jednostavno, Ante Rebić kao špic nije se pokazalo kao najbolje rešenje, Rafael Leao igra suviše promenjivo da bi mu se dala tako odgovorna uloga, dok je mladi Lorenco Kolombo bez iskustva za ovakav posao. Milan je navodno već sastavio listu želja na kojoj je prvo ime ponovo Luka Jović. Srpski napadač prolazi kroz izuzetno turbulentna vremena u Madridu i nikako ne uspeva da uhvati bilo kakav ritam, ali ni da se uopšte nametne Zinedinu Zidanu. Što zbog nedostatka forme, što zbog čestih povreda.

U Španiji se ponovo tiho govori o Jovićevom nezadovoljstvu u Realu i da sada najozbiljnije razmišlja o odlasku u neku drugu sredinu kako bi dobio minute i vrati poljuljano samopouzdanje. Problem je što bi s njegovim odlaskom Real ostao na samo Karimu Benzemi i Marijanu Dijazu koji praktično i ne igra, a zbog teške finansijske situacije u svetu prvi čovek kluba Florentino Perez odlučio je da bar do narednog leta obustavi sve planirane poslove i tako sačuva mir i stabilnost.

To znači da bi Jovićev izlazak iz Reala mogao takođe da bude zaustavljen. Ali, ako bi neko mogao da ubedi Pereza da pusti srpskog napadača, onda je to Paolo Maldini. Podsetimo, Maldini kod Pereza uživa veliko poštovanje još iz igračkih dana, a samo zahvaljujući njihovim dobrim odnosima Milan je uspeo da obezbedi potpis Tea Ernandeza koji zasad blista u dresu Rosonera. Maldini bi pokušao još jednom da iskoristi svoj uticaj kod Pereza, jer je Milanu neophodan napadač, dok Jović ima sve manje kredita kod Zinedina Zidana.

U slučaju da posao s Jovićem ne zaživi, Milanove mete su još Olivije Žiru, Gracijano Pele, Arkadijuš Milik i Odson Eduar. Žiru ulazi u završnih šest meseci ugovora sa Čelsijem i već je izjavio da je spreman čak i da ode sa Stamford Bridža u januaru kako bi dobio redovnu minutažu jer želi da igra na Evropskom prvenstvu naredne godine.

Nedugo posle te izjave Žiru je dobio povećanu minutažu i odmah je počeo da rešeta mreže, a najviše je stradala Sevilja koju je francuski napadač častio sa četiri gola. Frenk Lampard ne želi da se odrekne Francuza jer je svestan da je on najiskusniji golgeter na raspolaganju, pošto su u konkurenciji još zeleni Tami Abraham, uz Tima Vernera koji se još traži u novom klubu i sve češće nastupa kao levo krilo.

Najlakši put mogao bi da bude do potpisa Gracijana Pelea. Osim toga što je domaći igrač, Pele će od 1. januara biti potpuno slobodan jer mu poslednjeg dana 2020. ističe saradnja sa Šandongom gde igra poslednje četiri i po godine. Pele je bio u dobroj formi i na 17 utakmica dao je osam i namestio još tri gola. On je i sam pokazao inicijativu da se vrati u Evropu, a povratak kući bi za njega bio idealan.

Arkadijuš Milik (©Reuters)Arkadijuš Milik (©Reuters)

Arkadijuš Milik je ime koje se uz Jovića najviše pominje u italijanskoj štampi. Arek ne igra mesecima i o njegovom slučaju pisali smo nekoliko puta – nije registrovan ni za jedno takmičenje, sedi na tribinama u civilu i trenera sa Napolijem. To je to. Nedavno je njegov agent David Pantak bio na razgovoru s Aurelijem de Laurentisom kako bi izdejstvovao transfer u januaru, ali se sastanak završio sa uzavrelim strastima. De Laurentis traži obeštećenje između 15.000.000 i 18.000.000 evra što Pantak smatra nepravdom i manevrom da se Miliku uskrati mogućnost da igra na Evropskom prvenstvu.

Za Milan je to mnogo para, ali nije za Juventus i Atletiko, koji takođe motre situaciju i navodno spremaju ponude čim se otvori pijaca. I Milik ima još samo šest meseci ugovora, ali mu je mnogo da čeka leto, zato je transfer na zimu praktično obaveza.

Najveće iznenađenje na spisku je Odson Eduar. Nekadašnji izdanak Pari Sen Žermena, sada centarfor škotskog Seltika je takođe na Maldinijevoj listi želja, s tim što njegov transfer u Milan nije realan. Prvo, njegova cena je u stalnom porastu, ima ugovor na još godinu i po dana sa dugogodišnjim šampionom Škotske i u klubu nemaju nameru da ga se odreknu tek tako. Pogotovo jer je pre dve i po godine otkupljen od PSŽ za nešto više od 10.000.000 evra.

Seltik bi navodno na prodaju pristao samo ako dobije 20.000.000 evra, što je u ovom trenutku nedostižna suma za Rosonere.

Paolo Maldini je takođe već počeo operaciju dovođenja Rikija Puća iz Barselone, koga je Ronald Kuman otpisao i čak nazvao “krticom“ koja odaje tajne svlačionice novinarima. Traži se štoper, a alarm se oglasio i za napadača. U Milanu od Deda Mraza sigurno traže sada jedan kofer para...



tagovi

Odson EduarMilanPaolo MaldiniZlatan IbrahimovićArkadijuš MilikOlivije ŽiruZimski prelazni rok 2021Gracijano PeleLuka Jović

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara