Milan opet u turbo fazonu, dizel Inter diše za vratom (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 20.12.20. | 16:52

Rosoneri lako izašli na kraj sa Sasuolom, Nerazuri odradili Speciju

Vezao je Milan u prethodnih sedam dana dva remija od po 2:2 kojima je praktično istopio bodovnu prednost na prvom mestu i sa velikom skepsom je ispraćen na gostovanje Sasuolu. Povređenim Ibrahimoviću, Kjeru, Benaseru i Gabiji se na listi odsutnih priključio i Rebić dan uoči utakmice pa je Stefano Pioli bio u velikim problemima pred gostovanje u Ređo Emiliji.

Ali Milan je odigrao jednu od najboljih partija u sezoni i mnogo lakše nego što se očekivalo izašao na kraj sa Sasuolom koji je jedno od najprijatnijih iznenađenja u sezoni. Sa dva brza gola u prvom poluvremenu, Milan je umirio rivala i slavio 2:1 na kraju pa je zadržao lidersku poziciju. Inter je nastavio da mu diše za vratom pobedom nad Specijom od 2:1.

Izabrane vesti

Nije Pioli imao kud pa je na poziciju centarfora gurnuo Rafaela Leaa i nije mogao ni da sanja kako brzo će mu da se isplati ta odluka. Portugalca bije glas da je veliki talenat, ali i nezreo kao osoba i igrač. Ipak, jedno niko ne može da mu ospori – atomsku brzinu! Što se danas videlo za manje od sedam sekundi igre! Tačnije, šest sekundi i 76 stotinki koliko mu je trebalo da krene sa centra, dođe pred gol Sasuola i zatrese mrežu. Postavio je rekord Serije A , ali i „liga petice“, za najbrži gol u istoriji.

Takav početak je bili priličan šok za Sasuolo koji u nastavku nije mogao da nađe onaj svoj stil igre sa posedom lopte i pas igrom. Ubrzo je Leao imao još jednu šansu koju je skinuo Konsilji, da bi potom posle sjajnog prodora namestio gol za Hakana Čalhanoglua. Ipak, pogodak je posle VAR većanja poništen zbog milimetarskog ofsajda Salemakersa u začetku akcije.

I taman kada je Sasuolo krenuo da pritiska za izjednačenje, Tonalijeva lopta u prostor za Tea Ernandeza koji je u svom stilu kao brzi voz protutnjao levim krilom i povratnom loptom namestio gol Salemakersu.

Milan je u drugom poluvremenu umrtvio utakmicu, zatvorio sve prilaze golu, pretio iz kontri, a Donaruma je sjajnom paradom u fnišu meča zaustavio šut Burabije sa 25 metara. Rosoneri su se previše povukli, Romanjoli je napravio faul na 17 metara, a Berardi je zatresao mrežu pošto se Hauge pomakao u živom zidu. Ali bilo je kasno za Sasuolo...

Rosoneri su pregurali jedno od najtežih gostovanja u sezoni, a Leao i Ernandez su pokazali da su jedni od najtežih igrača za čuvanje u ligi.

Ako je Milan dao golove u turbo fazonu, onda je Inter odigrao kao dizel. Skoro sat vremena je Konteov tim lomio otpor slabašne Specije i uspeo je u 52. minutu napokon da probije bunker gostiju. Sevnula je kontra, Lukaku je skočio, Lautaro sjajnim pasom pronašao Hakimija koji se u svom stilu ubacio i rutinski završio. Dvadesetak minuta kasnije je Lukaku rešio pitanje pobednika. Pre toga je Nzola pogodio prečku, a onda igrao rukom u svom šesnaestercu, a VAR presudio da je penal. Lukaku je naravno bio neumoljiv sa 11 metara. Inter je u finišu meča poput Milana primio gol koji nije naneo nikakvu štetu i sa nova tri boda nastavio da diše za vratom gradskom rivalu.

Benevento je zasluženo savladao Đenovu 2:0. Iako je oštećen za čist penal u prvom poluvremenu, Inzagijev tim je poveo na početku drugog lepim golom Insinjea u stilu njegovog poznatijeg brata. U finišu meča je Sau iznudio penal i pretvorio ga u konačnih 2:0.

SERIJA A - 13. KOLO

Subota

Fjorentina – Verona 1:1 (1:1)

/Vlahović 19p – Velozo 8p/

Sampdorija - Krotone 3:1 (2:1)

/Damsgard 26, Jankto 36, Kvaljarela 65 - Simi 45/

Parma - Juventus 0:4 (0:2)

/Kuluševski 23, Ronaldo 26,48, Morata 87/

Nedelja

Torino - Bolonja 1:1 (0:0)

/Verdi 69 - Sorijano 78/

Benevento - Đenova 2:0 (0:0)

/Insinje 57, Sau 89 penal/

Kaljari - Udineze 1:1 (1:0)

/Likojanis 27 - Lazanja 57/

Inter - Specija 2:1 (0:0)

/Hakimi 52, Lukaku 71 penal - Pikoli 90+4/

Sasuolo - Milan 1:2 (0:2)

/Leao 1, Salemakers 26 - Berardi 89/

18.00: (2,50) Atalanta (3,40) Roma (2,75)

20.45: (2,80) Lacio (3,25) Napoli (2,55)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Hakan ČalhanogluRafael Leao

Obaveštavaj me

Milan
Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara