Detalj sa tribina (©Starsport)
Detalj sa tribina (©Starsport)

Podgorica post festum: Sve za deset

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.03.23. | 08:40

Sjajna atmosfera, bez ijedne mrlje u organizaciji meča

(Od specijalnog izveštača iz Podgorice)

Neutralni posmatrač mogao je sinoć punog srca da ode sa stadiona Budućnosti: odgledao je dobar meč, u sjajnom ambijentu, na terenu je prštalo, ali maksimalno u granicama fer-pleja. Ulog veliki, ali ponašanje igrača dva tima od prve do poslednje sekunde – gospodski.

Izabrane vesti

Naravno, navijači Crne Gore su stadiona otišli razočarani, jer su Hrabri Sokolovi i pored jako dobre igre, pogotovo u prvih sat vremena, ostali praznih ruku, dok su se pristalice Srbije radovale pobedi, mada utisak o pruženoj partiji nije bio naročito dobar.

Kao što se i očekivalo, meč visokog rizika u glavnom gradu Crne Gore je prošao bez ijedne mrlje. Imala je i Srbija više od 200 svojih navijača na južnoj tribini, koji nisu prestali da bodre tim od početka do kraja. Bilo je pristalica Orlova i na istoku i zapadu, doduše u manjem broju, bilo je i tu trobojki, koje nikom nisu smetale.

Himna Srbije je pozdravljena burnim aplauzom, bez ijednog zvižduka, dok su i navijači našeg državnog tima pozdravili himnu Crne Gore. Sad to nekom može da zazvuči čudno, da zapara uši, ali od referenduma 2006. stoji zamerka da Srbi u Crnoj Gori ne poštuju i ne vole ovaj nacionalni simbol zbog pojedinih “spornih” stihova, međutim, “Oj svijetla majska zoro” je dobila samo aplauz, nijedan zvižduk, od momaka iz Podgorice, Danilovgrada, Bara, Nikšića, koji su činili korpus na južnoj tribini.

Imali su srpski navijači i parolu pre meča na račun nekadašnje vlasti, bilo je malo internih prozivki između pristalica dve reprezentacije, ali ništa što bi bacilo senku na utakmicu. Policija je besprekorno odradila posao, a sve je teklo mirno, bez nervoze i tenzije.

Na kraju je, sat i po posle utakmice, viđena nova opsada hotela u centru Podgorice, kada su se srpski fudbaleri vratili sa stadiona. Ponovo nekoliko desetina mladih je došlo da ih pozdravi, čestita, zatraži autogram, fotografiju… Misija uspešna, utisci iz Podgorice samo pozitivni.

Dobro, još igra da se malo “utegne”…



tagovi

fudbalska reprezentacija Srbijereprezentacija Crne GoreFSS

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara