Kurtoa (©Reuters)
Kurtoa (©Reuters)

Kurtoa došao do klupe Reala, ali selektor poručio: Ne ide na EP!

Vreme čitanja: 1min | uto. 30.04.24. | 23:09

Tedesko odmah objasnio da neće rovitog golmana

Još u decembru kada je bilo jasno da se Tibo Kurtoa teže povredio i da ga čeka duža pauza, selektor reprezentacije Belgije Domeniko Tedesko je poručio da su male šanse da golmana Real Madrida povede na Evropsko prvenstvo.

Imao je Kurtoa zaista dugu pauzu i tek večeras se vratio u tim Real Madrida, ali je meč protiv Bajerna na “Alijanc areni” (2:2) u Ligi šampiona odgledao s klupe.

Izabrane vesti

Isto tako, čuo je danas i lošu vest iz domovine: selektor Tedesko je jasno poručio da Kurtou neće voditi na Evropsko prvenstvo! Iako ima još mesec dana do okupljanja reprezentacija i sasvim dovoljno vremena da iskusni golman uhvati formu i spremi se za šampionat, dobio je jasan signal da – ne mora da žuri.

Tedesko je belgijskim novinarima rekao:

Što se tiče tog pitanja (oko Kurtoe, prim.aut), sve je već rečeno. Ne želim da igram ping-pong. Fokusiran sam na igrače koji su u dobroj formi”, poručio je Tedesko.

Ulogu prvog golmana reprezentacije Belgije preuzeo je Mats Sels, čuvar mreže Notingem Foresta, dok je uz njega Koen Kastels iz Volfzburga. Ideja Belgijanaca je bila da “vrate” Mileta Svilara, koji bi u ovakvom odnosu snaga sigurno išao na EP, ali nije dobio dozvolu FIFA da promeni državljanstvo.


tagovi

Tibo KurtoaFudbalska reprezentacija BelgijeReal MadridDomeniko Tedesko

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara