Kopmejners i Pogba u duelu (©Reuters)
Kopmejners i Pogba u duelu (©Reuters)

Pogbina doping afera i Fađolijeve nelegalne radnje ubrzavaju dolazak Kopmejnersa u Juventus

Vreme čitanja: 3min | pet. 08.12.23. | 02:51

Kao najveći problem označena sredina terena, Staroj dami pod hitno potrebno pojačanje u vezi

Crne vesti nizale su se jedna za drugom, skandali i afere tresli su Juventus. Problemi nisu nestali, i dalje su tu, ali Masimilijano Alegri uspeo je sa njima da se izbori i sa skraćenom rotacijom bude u poziciji da se bori za skudeto. Bjankoneri su za petama Interu, a kada je tako – stava su u torinskom klubu da to treba iskoristiti.

Pol Pogba je pao na doping testu, bio je pozitivan na nedozvoljene supstance. Zbog sintetičkog testosterona prebačen je na minimalac i izopšten je iz svih klupskih aktivnosti dok se proces ne završi. Mogao bi da dobije zabranu bavljenja fudbalom na četiri godine, što bi značio i kraj karijere. Nelegalne radnje Nikola Fađolija izbacile su ga iz kombinacija za tim, Juventus je ostao bez dvojice vezista i, kako se bori za titulu u Seriji A, pod hitno mu je potrebno pojačanje.

Izabrane vesti

Još ranije su u Torinu podvukli ime Tena Kopmejnersa crvenom bojom, označili su ga kao potencijalno pojačanje. Velika je želja Masimilijana Alegrija, a doping afera i nelegalne radnje, te trka za skudeto, trebalo bi da ubrzaju prelazak Atalantinog veziste u Juventus.

Sredina terena je rak-rana Bjankonera, deficitarni su za dvojicu igrača i korigovaće planove, piše Gazeta delo sport. Prvo je sve dogovorenop sa Adrijenom Rabioom. Francuz će produžiti saradnju, miljenik Masimilijana Alegrija i najefikasniji vezista Serije A neće promeniti sredini, a naredni korak ka stvaranju šampionskog tima je angažovanje Tena Kopmejnersa.

Ne na leto, kako je prvobitno planirano, nego na zimu. Više nemaju u Juventusu šta da čekaju, ako žele da napadnu skudeto, moraju da se pojačaju. Ali, novac bi mogao da bude problem...

Juventus ne stoji najbolje finansijski, mutnih radnji je bilo i nalazi se pod monitoringom. A, nimalo jeftin nije Atalantin defanzivni vezista. I ne namerava budzašto da ga proda. Već je odbila 48.000.000 evra od Napolija, procena je bila da sa njim više dobija na terenu, nego onim što će se sliti u kasu.

Sa sličnom cifrom Juventus bi mogao da pokuša na zimu, piše Gazeta delo sport. Opipaće puls Boginje provincije koja bogovski posluje i navikla se da pelješi evropske velikane. A, u torinskom klubu potreban novac za realizaciju transfera planiraju da namaknu prodajama.

Tri imena su u najužem krugu kandidata za prodaju: Matijas Sule, Kenan Jildiz i Samjuel Iling.

Argentinac iz Mar del Plate igra izuzetno na pozajmici u Frozinoneu. Došao je Matijas Sule do izražaja, deli asistencije, postže golove i u Juventusu ga cene na 25.000.000 evra. Nešto manje bi mogli da dobiju za engleskog napadača i igrae na kartu da svotu od 15.000.000 može da plati svaki klub iz Premijer lige. Najviše mogu da izvuku za Kenana Jildiza, iako je vunderkind imao skormnu minutažu. Tražiće preko 30.000.000 evra.

Bilo kako bilo, prodajom dvojice od trojice zatvorili bi finansijsku konstrukciju za potpis Tena Kopmejnersa već na zimu.


tagovi

Ten KopmejnersJuventusAtalantaZimski prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara