(© Reuters)
(© Reuters)

Vojvoda još godinu dana u Juventusu

Vreme čitanja: 2min | čet. 07.12.23. | 12:53

Glavni razlog je saradnja sa Alegrijem

U početku osporavan, najviše zbog megalomanskih zahteva majke i menadžera Veronik, međutim, kako vreme prolazi tako je Adrijen Rabio ubedio navijače Juventusa da je esencijalan za igru ekipe iz Torina, zbog čega će, sva je prilika, ostati u crno-belom iako mu ugovor ističe narednog leta.

Čelnici Stare dame i francuski reprezentativac su dogovorili nastavak saradnje i ostalo je samo da se formalizuje potpisom novog ugovora. Kako javlja Gazeta, trebalo bi da bude oročen do juna 2025.

Izabrane vesti

Razlog za zadovoljstvo Juventusa je što bi Rabio već za nekoliko sedmica mogao, mimo znanja kluba, da pregovara sa potencijalnim „udvaračima“, koristeći FIFA pravilo. Ovako će potpisati novi ugovor i blisku budućnost vezati za Torino, gde je znatno napredovao u poslednjih godinu i po dana tokom saradnje sa Masimilijanom Alegrijem.

Zapravo je Alegri i bio zagovornik da se popularni Vojvoda, kako ga zovu u Francuskoj, najpre angažuje leta 2019, ali je klupu napustio baš u tom periodu, a naslednici u vidu Mauricija Sarija i Andrea Pirla nisu uspeli da probude talenat u stasitom vezisti. Sve dok se Maks nije vratio, pa mu je Rabio postao jedan od stubova ekipe, što se vidi i po podatku da je ove sezone drugi igrač sa najvećim brojem minuta na teren, posle Brazilca Bremera.

Proletos je Rabio produžio ugovor na godinu dana, kad mu je plata sa 7.000.000 evra, podignuta na 8.000.000, a očekuje se da i sad bude u istom rasponu. Eventualno za nijansu veća.


tagovi

JuventusAdrijen RabioMasimilijano Alegri

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara