©Reuters
©Reuters

Odigrao samo 36 minuta, a Juventus već traži 30.000.000 evra za njega

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.12.23. | 11:44

Arsenal, Liverpul, Dortmund i Lajpcig već u redu za napadača Stare dame

Tri minuta u prethodnih mesec dana, 36 ukupno u prvom timu Juventusa, a torinski klub već računa da od njegove prodaje neće inkasirati manje od 30.000.000 evra... Kenan Jildiz je novi vunderkind na radaru evropskog krema koji preti da uzburka situaciju na zimskom tržištu.

Talentovani napadač, od leta 2022. godine član Juventusa, privukao je pažnju niza klubova iz najkvalitetnijih fudbalskih liga, a prvi u redu za potpis trenutno su Englezi i Nemci. Kako navode mediji iz Italije i sa Ostrva, za ofanzivca rođenog 2005. godine zainteresovani su Arsenal i Liverpul, međutim konkurenciju su dobili u Borusiji Dortmund i Lajpcigu.

Izabrane vesti

Veliko interesovanje za turskog reprezentativca rođenog u Nemačkoj uticalo je na to da čelnici Juventusa prilično komforno gledaju trku koja će se izvesno dodatno zaoštriti u prelaznom roku, a Gazzeta otkriva da Stara dama nije spremna da se odrekne bisera za manje od 30.000.000 evra.

Na Jildizovu cenu bi mogla da utiče minutaža u narednom periodu imajući u vidu da je status velike želje stekao i pored samo 36 minuta u prvom timu torinskog kluba, uz činjenicu da je u poslednjih mesec dana upisao samo tri minuta u Seriji A, u završnici utakmice sa Veronom.

S obzirom na to da je mladi ofanzivac prethodne četiri utakmice proveo na klupi Italijani najavljuju da će neophodno vreme na terenu nastaviti da ubira u oladom timu Juventusa koji danas igra protiv Lulesea u okviru Serije C.

Jildiz, koji se snalazi u ulozi centarfora, ali i krila, u Juventus je stigao pred početak prethodne sezone iz Bajern Minhena kao slobodan igrač i tada je potpisao ugovor do 2027. godine. Đak bavarske škole privukao je igrama za juniorski tim pažnju Masimilijana Alegrija te je ovog leta prekomandovan u seniorske redove, ali u mesecima koji su usledili izborio se tek za šansu na kašičicu.

Iako u Seriji A nije dobio konkretniju priliku da se nametne, Juveov biser je igrama za mladi tim i reprezentaciju Turske već stigao da se predstavi kao eksplozivni ofanzivac prefinjene tehnike i tako dospe na listu želja mnogih klubova.


tagovi

JuventusLiverpulArsenalBorusija DortmundRB LajpcigKenan Jildiz

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara