Kristijano Ronaldo (©Reuters)
Kristijano Ronaldo (©Reuters)

Pokajnički povratak Kristijana Ronalda u Mančester junajted

Vreme čitanja: 2min | uto. 26.07.22. | 09:40

Zasad samo na pregovore, ali čini se da Portugalac nema mnogo izbora

Kristijano Ronaldo ili Lionel Mesi – stvar je ukusa. Činjenica je da su obojica bez svake sumnje najveći fudbaleri 21. veka, a verovatno i duže. Ali Portugalac kao da je zaboravio na onu da “u fudbalu juče ne postoji”, pa je dozvolio svom egu da mu ugrozi status legende koji je decenijama gradio. Ostaće naravno uvek upamćen po golovima i trofejima, ali sve ono što je Ronaldo radio ovog leta neće doprineti njegovom ljudskom imidžu. Jer prema poslednjim informacijama CR7 će se ovih dana vratiti u Mančester na pokajničke pregovore sa Junajtedom.

Pitanje je kako će ga tamo primiti, mada su na Old Trafordu sve vreme pričali da rastanak s 37-godišnjim asom za njih nije opcija. Ronaldo je pak izričito rekao upravi da će otići ako stigne dobra ponuda. Ne samo da nije stigla, no je superagent Žorž Mendeš obijao pragove širom Evrope samo da bi svuda dobio isti odgovor: NE!

Izabrane vesti

Poslednji takav je navodno stigao od Atletika čiji su navijači čak i pokrenuli internet peticiju kako bi Portugalcu jasno poručili da nije dobrodošao u crveno-belom dresu Jorgandžija. Prethodno je Ronaldov dolazak u Čelsi stopirao trener Tomas Tuhel, a negativan odgovor Mendešu stigao je i od Bajerna.

Nije to scenario kojem se Ronaldo nadao kada je ljudima iz kluba saopštio da je on igrač za Ligu šampiona i potom odbio da se priključi ekipi na pripremnoj turneji na Tajlandu i u Australiji pod izgovorom “porodičnih obaveza”.

Umesto toga trenirao je u kampu reprezentacije Portugalije i nadao se pozivu nekog od učesnika iz Lige šampiona. Telefon je ostao nem. Zvao je samo novi trener Junajteda Erik ten Hag. Imali su “dobar razgovor”.

I danas - eto Ronalda nazad u Mančesteru. Kako navode ostrvski mediji: da razgovara o “budućnosti u Junajtedu”. Čini se da drugog izbora ni nema.

Može samo da shvati da uprkos tome što je prošle sezone bio najbolji strelac Junajteda, a treći u Premijer ligi, očigledno više nije igrač koga najbolji timovi žele kod sebe. Barem ne za novce koje Ronaldo traži.

Petostrukog osvajača Zlatne lopte po svemu sudeći ćemo sledeće sezone gledati u Ligi Evrope. Ili on ipak zna nešto što niko drugi ne zna?


tagovi

Kristijano RonaldoLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara