(© Reuters)
(© Reuters)

Pokvarila se video tehnologija na stadionu Benfiike pred meč sa Juventusom, zahtevna misija za Jovanovića

Vreme čitanja: 2min | uto. 25.10.22. | 14:52

Portugalcima je dovoljan bod pod uslovom da Makabi ne dobije u Parizu

Da je u Nemačkoj ili Engleskoj, pa da se podvede pod slučajnost. Ipak su to fudbalski uređene, pedantne, države. Ovako, činjenica da je u pitanju Portugal ostavlja prostor za debatu i štagod da se desi (ako se desi) biće nezadovoljnih, jer u petom kolu Lige šampiona ovog utorka u Lisabonu neće funkcionisati video-tehnologija.

Sistem koji bi trebalo da otkloni dileme da li je lopta prešla crtu ili ne pokvario se baš uoči susreta Benfike i Juventusa, potencijalnog odlučujućeg za plasman u eliminacionu fazu. Do problema je došlo tako što su na stadionu Luž počeli radovi tokom kojih je optika zadužena za video-tehnologiju pokvarena.

Izabrane vesti

Domaći klub je bez znanja UEFA naručio radove na svom stadionu, zbog čega je sistem gol-tehnologije postao nefunkcionalan. Nažalost, neće biti moguće zameniti i instalirati novi sistem na vreme, pa će se utakmica igrati bez gol-tehnologije“, navela je Evropska kuća fudbala.

Bizarni detalj otežava posao glavnom arbitru, a to je – Srbin. UEFA je delegirala Srđana Jovanovića, pomagaće mu Uroš Stojković i Milan Mihajlović, ulogu četvrtog arbitra obavljaće Momčilo Marković. Ako je za utehu, bar VAR funkcioniše, za njega će biti zaduženi Englez Kris Kavana i Nemac Marko Fric.

21.00: (2,15) Benfika (3,45) Juventus (3,50)

Što se tiče fudbala, Benfika kolo pre kraja može da osigura plasman u osminu finala. Dovoljan joj je bod pod uslovom da Makabi iz Haife ne napravi senzaciju u Francuskoj i savlada PSŽ. Što baš i nije realno. U tom slučaju, bi Portugalci zajedno sa liderom Lige 1 otišli dalje. Njihov snažan adut je u činjenici da su ove sezone, računajući sva takmičenja, neporaženi.

Otkako je Benfiku preuzeo Rodžer Šmit, Orlovi deluju impresivno, u minulom kolu prvenstva su dobili Porto na Dragao stadionu i sa velikim ambicijama pristupaju ovom okršaju.

Juventus je ionako u velikim problemima, „vadi“ ga samo pobeda, a u dosadašnje tri posete na Lužu je poražen (0:2 i dvaput po 1:2).

---------------

Odbrojavanje je počelo, još 7 dana je ostalo do kraja nagradne igre Mozzarta. Pogodi najveću dnevnu kvotu i osvoji let iz snova za Katar, gledaj meč Brazil - Srbija na Svetskom prvenstvu.

---------------

LIGA ŠAMPIONA - 5. KOLO

GRUPA H

21.00: (1,12) PSŽ (12,0) Makabi Haifa (20,0)

21.00: (2,15) Benfika (3,45) Juventus (3,50)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Video tehnologijaBenfikaJuventus

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara