Položili! Dortmundova dečurlija dobila i derbi Rura, Sančo je čudo (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 08.12.18. | 17:29

Engleski tinejdžer nastavio da oduševljava fudbalsku Evropu...

Evo je i peta u nizu! Dečurlija Lusijana Favra položila je drugi najteži ispit u polusezoni (posle trijumfa nad Bajernom), zadržala devet bodova prednosti u odnosu na najvećeg rivala i praktično stavila jesenju krunu na glavu! U derbiju Rura: Šalke - Borusija 1:2. I ponovo će Evropa brujati o dečaku po imenu Džejdon Sančo. Tinejdžer iz Engleske doneo je veliki trijumf Milionerima golom u 75. minutu.   

Šalke je igrao loše u većem delu utakmice. Mnogo su domaći fudbaleri bili nervozni, prigovarali gotovo na svaku treću odluku Danijela Ziberta, bavivši se više suđenjem nego samom igrom. Dokle je to išlo najbolje će ilustrovati žuti karton za našeg Matiju Nastasića, koji se "dosetio" da ide da prigovara arbitru dok je ovaj gledao video snimak posle kog će dosuditi penal ua Šalke. 

Izabrane vesti

Tedeskov tim je izravnao sa bele tačke, pogodio je Danijel Kaliđuri i tako anulirao prednost gostiju koju je u 7. minutu obezbedio Tomas Dilejni. Bio je to najbrži gol u rurskom derbiju još od 1999. godine... 

Šalke je igrao u vrlo čudnoj formaciji posle izlaska Gvida Burgštalera u 37. minutu. Tedesko je tada umesto špica ubacio beka, a u navalu poslao Vestona Mekinija, po vokaciji zadnjeg veznog?! I nije to najbolje funkcionisalo i pored tog izjednačenja. Nekako se samo čekalo kada će Milioneri doći do drugog gola i rešiti utakmicu u svoju korist.

Gereiro za Sanča, lep prijem, nekoliko koraka iskosa i realizacija sa roglja peterca - 1:2.  

Džejdon Sančo, 18 godina. Posle prvih 20 utakmica u sezoni šest golova i devet asistencija!

Bavarci se nisu preznojili protiv Nirnberga - 3:0. Lako i ubedljivo za skok na drugo mesto. Za sada. Robert Levandovski dva puta je pogađao, što je 42. put da mu je tako nešto pošlo za nogom otkako je stigao u Bundesligu. Više puta od njega dva gola postigao je samo Gerd Miler - 55 puta. Trijumf Bajerna potvrdio je Frank Riberi. Niko Kovač je ostao pri stavu da više ne rotira toliko i evo Bajern je vezao tri pobede. Džošua Kimih ponovo je igrao u vezi, a Tomas Miler nešto bliže golu rivala, zajedno sa Gnabrijem i Riberijem. Sa kreativnim Goreckom u srcu terena to sada deluje dosta, dosta bolje...   

A na Švarcvaldu pravi mali šok za RB Lajpcig. Četa Kristijana Štrajha, bez ijednog stranca u timu, očitala je lekciju Ralfu Rangniku i njegovim Bikovima - 3:0. Već posle prvih 45 minuta bilo je jasno u kom pravcu sve ide. Nils Petersen za 1:0, Luka Valdšmit sa penala - 2:0. Kada je Franc početkom drugog dela postigao i treći pogodak za domaće, jasno je bilo da nema povratka za goste. Rangnik je eksperimentisao, promenio formaciju i zaigrao sa trojicom napadača. Verneru i Poulsenu prodružio je Brazilca Kunju. Nijedan od njih trojice ni da opepeli. 

RB Lajpcig je tako primio više golova danas podno Švarcvalda nego li na prethodnih 10 utkmica?!

Bajer Leverkuzen se žestoko namučio da bi probio bedem Augzburga. Hajko Herlih je baš rizikovao u finišu kada je uveo trojicu ofanzivnih igrača - Vendela umesto štopera Džonatana Ta, napadača Lukasa Alarija umesto zadnjeg veznog Arangiza i Julijana Branta umesto lošeg Liona Bejlija. Odlučio je pogodak Argentinca Alarija u 75. minutu na dodavanje Larsa Bendera.

U Volfzburgu podela plena. Hof je vodio, onda bio u zaostatku, da bi mu bod doneo odlični Andrej Kramarić - 2:2. Hrvatski internacionalac namestio je gol Belfodilu, a u 71. minutu i sam pogodio mrežu Vukova. Za Labadijin tim pogađali su Bičakčić (autogol) i Danijel Ginček, u razmaku od tri minuta, za preokret...

BUNDESLIGA - 14. KOLO

Petak
Verder - Fortuna Dizeldorf 3:1 (1:1)
/Mevald 20, Harnik 71, Sardžent 78 - Lukebakio 43pen/

Subota
Leverkuzen - Augzburg 1:0 (0:0)
/Alario 75/

Bajern - Nirnberg 3:0 (2:0)
/Levandovski 9, 27, Riberi 57/

Frajburg - RB Lajpcig 3:0 (1:0)
/Petersen 12, Valdšmit 45+1, Franc 52/

Šalke - Dortmund 1:2 (0:1)
/Kaliđuri 61 - Dilejni 7, Sančo 75/

Volfzburg - Hofenhajm 2:2 (2:1)
/Bičakčić 20ag, Ginček 32 - Belfodil 4, Kramarić 72/

18.30: (2,75) Herta (3,05) Ajntraht (2,75)

Nedelja
15.30: (1,90) Majnc (3,50) Hanover (4,10)
18.00: (1,50) Menhengladbah (4,40) Štutgart (6,25)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

BundesligaDžejdon Sančo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara