Foto: (Baka Ester Kunio kao taoc Hamasa - Printscreen) & (Lionel Mesi@Reuters)
Foto: (Baka Ester Kunio kao taoc Hamasa - Printscreen) & (Lionel Mesi@Reuters)

Pomenula Mesija i spasila sebi život: Priča 90-godišnje bake iz Hamasovog zatočeništva

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.03.24. | 01:15

Ester Kunio dala svetu pozadinu o fotografiji koja krajem prošle godine postala viralna i pokušala da dopre do Lea kako bi joj pomogao da spase dvoje unučadi koji su i dalje taoci

Da krenete po svetu, s kontinenta na kontinent, po raznim gradovima, varošicama i selima, teško bi vam bilo da pronađete nekoga ko nije čuo za Lionela Mesija. Sreća pa je tako, jer da nezvanično najbolji fudbaler svih vremena je ne tako davno spasao život jednoj starici iako je bio na potpuno drugom kraju planete. O čemu se radi?

Naime, od oktobra prošle godine, 90-godišnja Ester Kunio bila je jedna od zatočenica Hamasa. Njena fotografija kako sedeći pored otmičara pozira s kalašnjikovim u ruci, obišla je planetu, postala viralna, a u međuvremenu dobila i pozadinsku priču, odnosno objašnjenje. Dala ga je Ester pričajući za Fuente Latina, objasnila kako joj je sam pomen Mesijevog prezimena spasila život i pokušala da dopre do legendarnog Argentinca jer se njena agonija još nije završila.

Izabrane vesti

"Rekla sam mu (otmičaru) da ne razgovara sa mnom jer ne razumem njegov jezik, arapski jezik... Ja sam znala tek ponešto hebrejskog. Rekla sam mu da govorim argentinsku verziju španskog jezika, a on me je pitao šta je to Argentina. 'Zar ne gledaš fudbal', upitala sam ga. Rekao mi je da ga voli, a ja mu objasnila da dolazim iz zemlje Lea Mesija. Bio je iznenađen i rekao mi da voli Mesija. Stavio mi je ruku na rame, dao svoju pušku i rekao mi da gestikuliram simbolom mira. A onda su napravili fotografiju. Nadam se da Mesi ovo gleda jer sam se spasila zahvaljujući njemu. Zamolila bih ga da nekako pomogne mojim unucima koji su i dalje kod otmičara. Oni su dobra deca. Njihova imena su David i Arijel", ispričala je Ester.

Šta je život jedne bake, kada ne može da zagrli unuke. Trenutno nema potvrde da je priča ispovest koju je Ester podelila sa svetom dospela do Mesija koji je poznat kao veliki dobrotvor koji pomaže ljudima kroz svoju humanitarnu fondaciju. Ovoga puta neophodna je drugačija vrsta pomoći. A planetarne zvezde, naročito otkako smo uplovili u eru dominacije društvenih mreža, svakako imaju moć da menjaju sudbine ljudi i kada su hiljadama kilometara daleko. Osmoro članova njene porodice nalazilo se među taocima, nadamo se da će i poslednja dva, David i Arijel uskoro biti uz svoje najbliže.


tagovi

EXTRA TIMELionel Mesi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara