Ponuda koja se ne odbija: Ale može da postane najskuplje pojačanje u istoriji Dortmunda

Vreme čitanja: 2min | ned. 19.06.22. | 17:02

Ajaks popušta, dogovor na pomolu...

Karim Adejemi (20) nije došao kao zamena za Erlinga Halanda. I to je jasno kazao novi sportski direktor Borusije Sebastijan Kel. Čim je predstavljen novopečeni reprezentativac Nemačke Milioneri su krenuli po novog centarfora, klasičnog razbijača nalik Norvežaninu; u jednom momentu izgledalo je kao da lutaju, raspitivali se kod Štutgarta za Sašu Kalajdžića, pa kod Leverkuzena za Lukasa Alarija, međutim brzo su se vratili primarnoj meti - Sebastijanu Aleu (27).

Epilog svega: na adresu Ajaksa otišla je prva zvanična ponuda za koju ugledni i pouzdani holandski Telegraf danas piše da spada u kategoriju onih što je "nemoguće odbiti".

Izabrane vesti

List navodi da Borusija s cifrom od 33.000.000 evra fiksno i bonusima koji bi ukupno obeštećenje podigli do 40.000.000 želi da maksimalno skrati pregovore - i to će joj po svoj prilici uspeti - a u korist te težnje ide i raspoloženje samog Alea, koji je, nadovezuje se na ovu priču nemački Bild, spreman da odbije sve ponude iz Premijer lige, mada su bogatije od Dortmundove.

Razlog dobro poznat - snažni napadač već se oprobao u Engleskoj noseći dres Vest Hema i to je bila veoma loša epizoda u njegovoj karijeri. U prvoj sezoni sedam golova u Premijeršipu, u drugoj tek tri. A plaćen rekordnih 50.000.000 evra.

Čekićari su gledali da ga se reše što je pre moguće, javio se Ajaks, platio 22.500.000 i vratio ga u život. Sad će sasvim fino zaraditi na njemu.

Sebastijan Ale odigrao je 65 utakmica za Kopljanike, postigao 47 pogodaka i namestio još 16. Posebno se istakao u protekloj sezoni Luge šampiona sa 11 golova, pokazavši da ume da bude efikasan i u Evropi. A to je kalibar potreban Borusiji.

Ono što takođe ide na ruku Milionerima jeste činjenica da reprezentativac Obale Slonovače ima iskustvo igranja u Bundesligi (Ajntraht Frankfurt) i da mu neće trebati period prilagođavanja.

Dortmundu će Ale biti šesto pojačenje ovog leta. Bez obeštećenja stigli su mladi golman Lotka iz Herte i Niklas Zile iz Bajerna, vezista Salih Ozčan plaćen je Kelnu 5.000.000 evra, a štoper Niko Šloterbek Frajburgu 20.000.000. U kasu Salcburga na ime obeštećenja za Adejemija otišlo je 30.000.000.

Ukoliko se dogodi da u transferu Sebastijana Alea budu ispunjeni svi bonusi i posao dostigne vrednost od 40.000.000 evra, biće to najskuplja akvizicija u istoriji nemačkog kluba.

Rekord drži Usman Dembele s cenom od 35.000.000.


tagovi

Sebastijan AleLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara