Son Heung Min i Žoao Feliks (©Reuters)
Son Heung Min i Žoao Feliks (©Reuters)

Portugalci hoće da izbegnu Brazil i dobiju dan više odmora, vreme je da Son proradi

Vreme čitanja: 4min | pet. 02.12.22. | 09:53

Mundijal u Kataru, Grupa H: Kristijano Ronaldo pod znakom pitanja, van stroja Mendes, Otavio i Danilo. Južna Koreja poslednja dva SP završavala u prvoj fazi, sada mora na sve ili ništa protiv prvaka Evrope iz 2016. godine

Srbija – Portugalija u osmini finala Mundijala? Moguće je. Dovoljno je da Kristijano Ronaldo i drugovi zadrže prvo mesto u Grupi H (bod je dovoljan), da Orlovi slave večeras (20.00) protiv Švajcarske (i da se pritom poklopi rezultat sa meča između Kameruna i Brazila), pa bismo gledali reprizu poslednjeg kola kvalifikacija za Svetsko prvenstvo iz Lisabona, kada je Aleksandar Mitrović postigao gol za fudbalske almanahe (2:1).

Kristijano Ronaldo i drugovi su, uz Francusku i Brazil, jedina selekcija koja je izborila narednu rundu posle dva kola. Pobede protiv Gane i Urugvaja daju selektoru Fernandu Santosu priliku da malo promeša karte danas (16.00) protiv Južne Koreje. Sigurno će šampion Evrope iz 2016. godine hteti da ostane na prvom mestu kako bi izbegao verovatno moćne Brazilce, najbolji tim u Grupi G.

Izabrane vesti

Ostali su Portugalci bez Nuna Mendesa koji je zbog povrede mišića završio Mundijal. Roviti su Otavio i Danilo. Selektor Santos je potvrdio da ni ova dvojica neće igrati protiv azijske selekcije. Diogo Dalot, Žoao Paljinja i Gonsalo Ramos bi mogli da dobiju šansu. Ronaldo je spreman, trenirao je u četvrtak pošto je propustio trening dan ranije. Veliki as, trenutno bez kluba mogao bi da propusti meč sa azijskom selekcijom.

Prošli smo u osminu finala, ali želimo prvo mesto. Nema granice za naš tim, idemo po još jedan trijumf”, napisao je Ronaldo na društvenim mrežama pred duel sa Južnom Korejom.

16.00: (4,10) Južna Koreja (3,50) Portugalija (2,00)

Santos je rekao da je cilj prvo mesto u grupi. To donosi ne samo izbegavanje verovatno Brazila u osmini finala nego i dan više odmora.

Znam da je rival kvalitetan, da će nam biti teško. Korejci su odigrali dve dobre utakmice u Kataru, ali su rezultati izostali. Kolega Paulo Bento ima brze igrače. Mi napredujemo iz utakmice u utakmicu, ima još prostora za poboljšanje”, istakao je iskusni stručnjak.

S druge strane, Južna Koreja mora da pobedi Portugaliju ako želi da se plasira u osminu finala, uz povoljan rasplet meča Urugvaja i Gane. Pre četiri godine su Son i drugovi dobili Nemačku, izbacili je s Mundijala, pa sada žele novi skalp velikana.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE PORTUGALIJA DA BUDE ŠAMPION SVETA JE 15,0, A DA ĆE DA IGRA U POLUFINALU JE 2,75.

Tigrovi su poslednji put izborili osminu finala Mundijala pre 12 godina u Južnoj Africi. Bento nije dosad mogao da računa na napadača Hvanga koji ima problema s tetivom. On bi mogao da se vrati u selekciju za ključni meč. Lakšu povredu ima i fudbaler Napolija Kim Min, ali se od njega očekuje da bude u startnoj postavi. Napadač Totenhema Son biće glavni adut. Nije se upisao u listu strelaca u Kataru.

16.00: (4,10) Gana (3,50) Urugvaj (2,00)

Ove dve selekcije su igrale pre 20 godina na Mundijalu u Japanu i Južnoj Koreji. Azijska selekcija je napravila iznenađenje, dobila je sa 1:0 golom Park Ji Sunga, koji je dugo branio boje Mančester Junajteda i PSV Ajndhovena.

KALKULACIJE PRED POSLEDNJE KOLO U GRUPI H

PORTUGALIJA: Siguran je učesnik osmine finala, a bod protiv Južne Koreje joj je dovoljan za prvo mesto u grupi. Čak bi u slučaju poraza mogla do pol-pozicije, ali je potrebno da Gana ne pobedi Urugvaj ili da ne slavi sa dva ili više pogotka.

GANA: Prolazi pobedom nad Urugvajom ili remijem, ako Južna Koreja ne savlada Kristijana Ronalda i drugove.

JUŽNA KOREJA: Ide u narednu fazu ako trijumfuje nad Portugalijom, a Gana i Urugvaj odigraju nerešeno ili ako Urugvaj dobije, ali ne tako da ima bolju gol-razliku od Azijata.

URUGVAJ: Nastavlja takmičenje pod uslovom da pobedi Ganu, a Južna Koreja ne dobije Portugaliju. Ili da, čak i ako Azijati naprave iznenađenje, ukupna gol-razlika ne pređe onu koju će ostvariti Južnoamerikanci.

***U slučaju istog broja bodova, prvi kriterijum na Mundijalu je gol-razlika, zatim broj datih pogodaka, međusobni susreti, a ako i to bude izjednačeno odlučuje fer-plej (žuti karton donosi minus bod, dva žuta kartona –3, direktan crveni karton –4, žuti karton i direktan crveni –5. Ako i to bude izjednačeno, žreb odlučuje rivala u osminu finala.

JUŽNA KOREJA – PORTUGALIJA, 16.00

AL RAJAN

Stadion: Education City

Sudija: Fakundo Teljo (Argentina)

JUŽNA KOREJA (4-2-3-1): Kim Song Gju – Kim Mun Hvan, Kim Min, Kim Jang Gvon, Kim Jin Su – Hvang In Bem, Jung Vu Jang – Kvon Čang Hun, Jeong Vu, Son – Čo Gue Sung

PORTUGALIJA (4-3-3): Kosta – Kanselo, Pepe, Dijas, Dalot – Neves, Karvaljo, Bruno Fernandes – Bernardo Silva – Ronaldo, Žoao Feliks

------------

Budi u timu koji ne gubi - svakog dana Mundijala Mozzart deli 11 puta po 50.000 dinara

------------

SVETSKO PRVENSTVO U KATARU – 3. (POSLEDNJE) KOLO

Petak

GRUPA H

16.00: (4,10) Gana (3,50) Urugvaj (2,00)

16.00: (4,10) Južna Koreja (3,50) Portugalija (2,00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Katar2022reprezentacija Portugalareprezentacija Južne KorejeKristijano Ronaldo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara