Sergej Milinković Savić, Lionel Mesi, Luis Suarez, Aleksandar Mitrović (©AFP)
Sergej Milinković Savić, Lionel Mesi, Luis Suarez, Aleksandar Mitrović (©AFP)

Poslastica u Rijadu: Mitar i SMS prvi zadali udarac, Mesi i Suarez uzvratili, na kraju se radovao Al Hilal

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.01.24. | 21:11

Mitrović pogodio na asistenciju Milinovića Savića, saudijski klub golom Malkoma u finišu slavio protiv Inter Majamija

Uspeo je Aleksandar Mitrović ranije u toku sezone da uzme skalp Kristijanu Ronaldu, u tandemu sa Sergejem Milinković Savićem nacrtao je put Al Hilalu protiv Al Nasra i udaljio ga od titule, a dva meseca kasnije uzeo je meru i drugom od dvojice najboljih fudbalera današnjice – Lionelu Mesiju.

Istina, u prijateljskoj utakmici, ali i pored toga što ona nije imala takmičarski značaj, srpski napadač je pokazao da jednomesečna pauza u arapskom šampionatu nije uticala na njegovu formu. Računajući i prvenstvene, najbolji strelac u istoriji srpske reprezentacije je protiv Inter Majamija pogodio na šestoj uzastopnoj utakmici i najavio spektakularan okršaj u Rijadu, koji je golom u samom finišu pripao Al Hilalu – 4:3 (3:1).

Izabrane vesti

Mitrović je mrežu američkog kluba pogodio već u desetom minutu, i to na asistenciju Sergeja Milinković Savića. Doskorašnji vezista Lacija je majstorski, iz prve, uposlio Mitrovića u kontri, a ovaj sa puno osećaja prihvatio loptu i poslao je u dalji ugao (gol pogledajte OVDE). Samo četiri minuta kasnije lider saudijskog prvenstva duplirao je prednost preciznim udarcem sa ivice šesnaesterca Abdulaha Al Hamdana.

Inter je posle nepunih četvrt časa igre bio na kolenima i delovalo je da, iako sastavljen od četvorice nekadašnjih fudbalera Barselone (Lionel Mesi, Luis Suarez, Serhio Buskets i Đordi Alba), američki klub ne može da parira Al Hilalu, čije su zvezde, za razliku od njegovih, u najboljim fudbalskim godinama. Ipak, upravo je Suarez, jedan od fudbalera pomenutog bivšeg katalonskog kvarteta, vratio goste u život u 34. minutu svojim prvencem u dresu kluba iz Majamija.

Da na mnogim pozicijama i dalje manjka kvaliteta Interu najbolje se videlo u smiraj prvog dela kada je golman gostiju Drejk Kolender dozvolio Mišelu da sa pet metara ispred njega stigne do lopte i glavom ga savlada, a onda pokuša da isprovocira Mesija i gol proslavi u stilu njegovog dugogodišnjeg rivala Kristijana Ronalda.

Kao da je time Brazilac isprovocirao Argentinca, pa je osmostruki osvajač Zlatne lopte početkom drugog dela, u razmaku od šezdesetak sekundi prvo prepolovio zaostatak sa bele tačke, a zatim uposlio Davida Ruiza, koji je majstorijom izjednačio rezultat.

Delovalo je da će se utakmica završiti bez pobednika sve do samog finiša, ali je dva minuta pre kraja Malkom glavom sa pet metara pogodio za trijumf Al Hilala.



tagovi

Aleksandar MitrovićAl HilalSergej Milinković SavićLionel MesiInter Majami

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara