(©Reuters)
(©Reuters)

Potera je završena, Arsenal je uhvaćen! Pauk ubio pauka i lansirao Siti na magistralu ka tituli (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 30.04.23. | 17:02

Siti slavio u Londonu protiv Fulama – 2:1

Bilo je pitanje kada će, a ne da li će. Jer, Arsenalova forma je drastično opala kako se prvenstvo primaklo kraju, kao da su se njegovi igrači uplašili titule. Ali, takav dar Mančester siti ne propušta.

I danas je velika potera Građana za Tobdžijama završena. Od danas lovina je Mančester siti, a ne Arsenal. Tim Pepa Gvardiole je kao gost pobedio Fulam i izbio na prvo mesto Premijer lige i to sa odigranom utakmicom manje u odnosu na ekipu sa Emirejtsa – 2:1.

Izabrane vesti

Englezi kažu da „nije kraj dok debela žena ne zapeva“, pa je možda rano proglasiti Siti za novog prvaka, međutim, Arsenal u ovom momentu ne izgleda kao tim koji može da napravi preokret u foto finišu. Mada, sad više ništa ni ne zavisi od njega, apsolutno sve je u rukama plave čete iz Mančestera, koja izgleda kao mašina koja melje sve pred sobom.

Nemaju gde Građani praktično ni da prospu bodovnu prednost: do kraja ih čekaju dve utakmice kod kuće, protiv Vest Hema i Lidsa, koji se bore za opstanak, pa idu u goste Evertonu, koji je takođe davljenik, onda imaju na svom stadionu okršaj sa Čelsijem, koji isto ne blista baš u formi i deluje da samo čeka kraj sezone. I tek posle toga putovanje na noge Brajtonu, koji igra sjajno i objektivno gledano, jedini je ko ima zaista realne šanse da zaustavi Gvardiolin sastav.

Fudbal života igra Erling Haland, koji se i danas upisao u strelce i to iz penala u 3. minutu (gol ovde), ali najbolje dane karijere broji i Hulijan Alvarez. Napadač koji je sa Argentinom postao prvak sveta, danas je fantastičnim golom doneo pobedu Sitiju na Krejven Kotidžu. Gvardiolin „Pauk“ je ubio pauka za 2:1 i time podigao nebeskoplave na prvu poziciju u Premijer ligi (gol pogledajte ovde).

Za nova tri koraka Njukasl je bliži Ligi šampiona. Ako tako ostane do kraja, slaviće se na Sent Džejmsis Parku jednako kao u plavom delu Mančestera.

Nije tako blistavo krenulo danas za crno-bele, Sautempton odbija da se preda, iako je iz kola u kolo sve bliži selidbi u Čempionšip, pa je prvi pogodio u ovom okršaju. Armstrong je u 41. minutu doveo Svece u vođstvo i to je bio rezultat na poluvremenu.

Predah je dobro došao Svrakama, koje su iz svlačionice izletele kao preporođene. Kalum Vilson je preuzeo teret na sebe i sa dva gola je bio najzaslužniji za preokret i trijumf crno-belog sastava.

Još jedna dobra vest za Njukasl je poraz Aston Vile na Old Trafordu, tako da jedan konkurent za Ligu šampiona polako posustaje. Mančester junajted se namučio sa timom iz Birmingema, na kraju je Erik ten Hag morao da ubacuje u igru i Harija Megvajera, da brani minimalno vođstvo i upalilo je – 1:0.

Prekinuta je impresivna serija Aston Vile od deset utakmica bez poraza, ali snovi o izlasku u Evropu su i dalje i te kako živi. 

PREMIJER LIGA – 34. KOLO

Subota

Kristal Palas - Vest Hem 4:3 (3:2)

/Ajuv 15, Zaha 20, Šlup 30, Eze 66pen - Souček 9, Anotnio 35, Agerd 72/

Brentford - Notingem Forest 2:1 (0:1)

/Toni 82, Dasilva 90+4 - Danilo 45+1/

Brajton - Vulverhempton 6:0

/Undav 6, 66, Gros 13, 26, Velbek 39, 48/

Nedelja

Bornmut - Lids 4:1 (2:1)

/Lerma 20, 24, Solanke 63, Semenjo 91 - Bamford 32/

Fulam - Mančester siti 1:2 (1:2)

/Vinisijus 15 - Haland 3p, Alvarez 36/

Mančester junajted - Astomn Vila 1:0 (1:0)

/Bruno Fernandes 39/

Njukasl - Sautempton 3:1 (0:1)

/Vilson 55, 81, Volkot ag 79 - Armstrong 41/

17.30: (1,65) Liverpul (4,00) Totenhem (5,10)

Ponedeljak

21.00: (2,10) Lester (3,50) Everton (3,80)

Utorak

21.00: (1,70) Arsenal (3,80) Čelsi (5,60)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Mančester JunajtedMančester SitiPremijer ligaAston VilaNjukasllidsBornmutSautemptonFulam

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara