Eden Azar (©Reuters)
Eden Azar (©Reuters)

Potpuni sunovrat karijere: Eden Azar između MLS i penzije!

Vreme čitanja: 2min | uto. 06.06.23. | 11:55

Belgijanac u nezavidnoj situaciji pošto je Real Madrid koštao više od 16.000.000 evra po golu

Eden Azar je zvanično raskinuo saradnju sa Real Madridom u subotu. Nije igrao protiv Atletik Bilbaa i samim tim nije imao priliku da se pozdravi sa publikom, kao što su to mogli Karim Benzema ili Marko Asensio.

Pitanje je da li bi mu navijači Blankosa uopšte priredili ikakvo emotivno iskustvo, s obzirom da su verovatno svi jedva čekali da mu vide leđa. Kao jedan od trojice najplaćenijih u timu, nije dao ni delić onoga što se realno očekivalo kada je pre četiri godine dolazio iz Čelsija za 115.000.000 evra.

Izabrane vesti

Kada se podvuče crta Azar je Real koštao više od 16.000.000 evra po golu, pošto se u listu strelaca upisao samo sedam puta! Ove sezone jednom, a na terenu je proveo 392 minuta. Povrede su u najvećoj meri uticale da se Azarova karijera uruši kao kula od karata, potom nedostak kondicije, višak kilograma i nekoliko hirurških zahvata. Iz Čelsija je dolazio kao jedan od najboljih fudbalera Premijer lige.

Oni koji prate dešavanja u Madridu tvrde da je Azar imao uticaj na svlačionicu Reala u svim uspesima tokom četvorogodišnjeg boravka, ipak u striktno fudbalskom smislu njegov učinak bio je marginalan.

Madridska Marka piše da je iz Reala otišao kao gospodin. Nije pravio problem oko raskida ugovora godinu dana ranije, niti je tražio ikakvu finansijsku kompenzaciju, što znači da je automatski hteo da se odrekne gotovo 30.000.000 evra bruto zarade. To Real nije dozvolio i džentlmenski mu isplatio trećinu od te sume.

Danas, sa 32 godine Eden Azar se nalazi na prekretnici kakvu verovatno nije mogao ni da zamisli kada je Čelsijev dres zamenio Realovim. Posle višegodišnjeg urušavanja karijere, Azar se nalazi između transfera u MLS i – penzije!

Španski mediji tvrde da je za Belgijanca zainteresovan Vankuver, prosečan klub iz MLS. Nije Azar previše oduševljen tom idejom, zbog čega je navodno bliži odluci da nestane iz fudbala pošto nije uspeo da postane ono što je Real želeo – držalac ključeva tima u eri posle Kristijana Ronalda.

Želeo je da ispuni svoj dečački san, na kraju se isti pretvorio u košmar. I, izgleda da je spreman da se iz istog probudi kao sveži fudbalski penzioner...


tagovi

Eden AzarReal MadridMLSLetnji prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara