Pedro Gonsalves i Mehdi Taremi (©Reuters)
Pedro Gonsalves i Mehdi Taremi (©Reuters)

Povrede muče Zmajeve, Porto nema izbora – Sporting mora da padne

Vreme čitanja: 3min | ned. 12.02.23. | 13:49

Primeira: Derbi večeras (19.00) na stadionu Žoze Alvalade u Lisabonu u žiži 20. kola. Marko Grujić starter, a šampionu nedostaju Otavio, Vendel, Evanilson… Lavovi šest i po godina nisu pobedili ljutog rivala u prvenstvu, a na tri poslednja duela nisu dali ni gol timu sa Dragaa

Porto u svojim vitrinama ima sva četiri trofeja u Portugaliji – Primeiru, Kup, Liga kup u Superkup. Onaj najvredniji trofej preti da ode u redove ljutog rivala, u Lisabon. Benfika je lider šampionata. Zmajevi su jedini takmaci za tron, a zaostaju osam bodova, uz meč manje. Zna se da favoriti u elitnoj ligi ove države na Iberijskom poluostrvu teško gube bodove, pa tim Marka Grujića nema više pravo na kiks.

Porto ima imperativ pobede večeras (19.00) u derbiju 20. kola na stadionu Žoze Alvaladeu u Lisabonu. Lavovi ne mogu do krune, ali mogu da se umešaju u borbu za drugo mesto i plasman u Ligu šampiona. Ovi velikani su krajem prošlog meseca igrali u finalu Liga kupa Portugalije, kada je četa Serža Konseisaa slavila u Leiriji sa 2:0 i prvi put osvojila ovaj trofej. I izabanici Rubena Amorima su podigli formu, imaju četirti trijumfa u poslednjih pet utakmica.

Izabrane vesti

Plavo-beli su u strašnoj seriji, vezali su osam pobeda u svim takmičenjima. Konseisao ima kadrovske probleme pred derbi u Lisabonu. Van stroja su Otavio, Vendel, Kardoso, Evanilson i Meisedo, dok je pod znakom pitanje mladi Brazilac Gabrijel Veron, prošlogodišnje pojačanje iz Palmeirasa. Dobra vest za šampiona je da se od povrede oporavio Marko Grujić koj bi trebalo da počne meč u prestonici.

19.00: (2,60) Sporting (3,10) Porto (2,85)

Kod domaćina van stroja je samo Bragansa.

"Dobro poznajemo Porto. Biće to veoma takmičarska utakmica i nadamo se pobedi ovog puta. Ako ne pričam o izostancima svog tima, neću ni o drugima. Ako ne igra Otavio, onda možeš da igra Grujić ili neko drugi. Biće to jak Porto. Ne pridajem veliki značaj tome, jer Porto vredi kao tim“, rekao je Amorim.

---------------

Sve utakmice portugaske Primeire možete da gledate uživo na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

-----------------

Otavio se oporavlja u Brazilu i mogao bi da bude spreman za dvomeč osmine finala Lige šampiona protiv Intera. Mreža Zmajeva nije se zatresla već šest utakmica, odnosno skoro mesec dana. Od duela sa Famalikaom (4:1) 15. januara Kosta i Klaudio Ramos nisu primili gol. Lavovi su poslednja dva meča u Primeri sačuvali mrežu. Posle izostanka Evanilsona najveća pretnja po gol domaćina biće Iranac Mehdi Taremi, strelac 11 pogodaka na 19 mečeva ove sezone.

Tradicija poslednjih godina je apsolutno na strani Porta. Šest i po godina, odnosno od 28. avgusta 2016. godine i pobeda u Lisabonu sa 2:1 Sporting nije dobio ljutog rivala. Pobeđivali su zeleno-beli Porto, u međuvremenu, ali u kup takmičenjima. Zmajevi su dobili četiri poslednja duela, a Sporting nije postigao gol protiv Porta na tri prethodna duela. U prvom delu šampionata, tim iz Lisabona je razbijen na Dragau (0:3).

-------------

Mozzart Bet Superliga se konačno vratila, a zajedno sa njom i Prognozzer! Takmičenje u pogađanju tačnih rezultata ponovo je na snazi posle tromesečne pauze u nešto drugačijem ruhu. Opširnije OVDE.

-------------

PORTUGALIJA – 20. KOLO

Petak

Vizela – Čaves 0:0

Subota

Aruka – Santa Klara 1:0 (0:0)

/Ruiz 49/

Gimarais – Portimonense 1:0 (1:0)

/Žota Silva 22/

Nedelja

16.30: (2,20) Famalikao (3,35) Žil Visente (3,35)

19.00: (2,60) Sporting (3,10) Porto (2,85)

21.30: (5,80) Maritimo (3,80) Braga (1,62)

Ponedeljak

20.00: (2,30) Rio Ave (3,10) Estoril (3,35)

22.15: (2,55) Boavista (3,05) Kasa Pija (2,95)

***kvote su podložne promenama



tagovi

PortoSporting LisabonPrimeiraPortugalijaMarko Grujić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara