Ekipa Irske (©Reuters)
Ekipa Irske (©Reuters)

Povrede ponovo desetkovale Irce: Bez petorice na Portugaliju i Srbiju

Vreme čitanja: 2min | čet. 26.08.21. | 15:09

Izostaju Stivens, O’Dauda, Najt, Ogbene i Robinson

Imali su Irci velike probleme da sastave tim za početak mundijalskih kvalifikacije i tako desetkovani su se odmah survali.

Prvo su izgubili od Srbije u Beogradu, iako su vodili (3:2), a onda ih je nakon toga dotukao Luksemburg (1:0), te nakon dve utakmice su bez boda na tabeli grupe A.

Izabrane vesti

Problem sa povredama se javio i pred septembarski ciklus kvalifikacija. Ponovo Irci ne mogu da računaju na najjači sastav. Selektor Stiven Keni opet je imao glavobolje koga da stavi na spisak za mečevi koji su „poslednji voz“ za povratak u borbu za drugo mesto.

Irci će prvo gostovati u Portugaliji (1.9.), potom će dočekati Azerbejdžan (4.9.), da bi ciklus završili utakmicom sa Srbijom u Dablinu (7.9.). A, sa ta tri susreta izostaće od aduta Enda Stivens, defanzivac Šefild junajteda, pa Kalum O’Dauda, vezista Bristol sitija, neće biti ni veziste Derbija Džejson Najta, te njegovog kolege iz linije Čiedozija Ogbenea iz Roterama, koji su svi povređeni. A, korona virus je izbacio iz stroja i Kaluma Robinsona, napadača Vest Bromvič Albiona.

Nova lica u irskom timu, koji su tokom junskih treninga zavredeli nove pozive selektora Kenija su defanzivci Nejtan Kolins iz Barnlija i Endrju Obomabidele iz Noriča, koji još nisu upisali debitantski nastup.

Dvojica povratnika u sastav, koja su propustila utakmice u junu su Aron Konoli, napadač Brajtona i Džef Hendrik, vezista Njukasla.

Na spisku selektora Stivena Kenija za tri prelomne utakmice Republike Irske su:

golmani Kajomin Kelerer (Liverpul), Gevin Bazunu (Portsmut), Mark Tavers (Bornmut),

defanzivci Šemus Kolmen (Everton), Met Doerti (Totenhem), Šejn Dafi (Brajton), Džon Igan (Šefild junajted), Dara O’Šej (VBA), Rajan Mening (Svonsi), Džejms Meklin (Vigan), Endrju Omobamidele (Norič), Nejtan Kolins (Barnli),

vezisti Džoš Kulen (Anderleht), Džef Hendrik (Njukasl), Konor Hurihejn (Aston Vila), Hari Arter (Notingem Forest), Džejmi Mekgrat (Sent Miren), Džejson Molumbi (Brajton),

napadači Aron Konoli (Brajton), Džejms Kolins (Kardif), Deril Horgan (Vikomb), Adam Ajda (Norič), Troj Perot (MK Dons), Šejn Long (Sautempton), Ronan Kurtis (Portsmut).


tagovi

Fudbalska reprezentacija Republike Irskekvalifikacije za svetsko prvenstvo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara