Portugal (©Reuters)
Portugal (©Reuters)

Portugalija sa proverenim snagama na Irsku i Azerbejdžan

Vreme čitanja: 2min | čet. 26.08.21. | 13:29

Tu su Ronaldo, Bruno, Bernardo, Žota...

Posle remija sa Srbijom u Beogradu, za Portugaliju je svaki meč do kraja kvalifikacija bitan, ne sme da bude kikseva, da bi u direktnom okršaju sa Orlovima u poslednjoj rundi u Lisabonu odlučivala o pobedniku grupe i direktnom putniku na Svetsko prvenstvo.

Septembarski ciklus donosi dve utakmice za Navigatore: najpre 1. dana u mesecu sa Irskom u Lisabonu, a onda šest dana kasnije sa Azerbejdžanom u Bakuu. Između njih je i prijateljski meč sa Katarom, koji je nezvanični član Grupe A.

Izabrane vesti

Selektor Fernando Santos je danas objavio spisak od 25 igrača na koje računa za ove dve utakmice, a na njemu nema većih iznenađenja. Trojica su debitanata: Gonkalo Inasio, defanzivac Sportinga, Diogo Kosta, golman Porta i Domingos Duarte, defanzivac Granade.

Što se tiče vodećih portugalskih fudbalera, svi su na spisku: Ronaldo, Bruno Fernandes, Bernardo Silva, Diogo Žota...

Poziv selektora Portugalije Fernanda Santosa dobilo je sledećih 25 igrača:

golmani Entoni Lopes (Lion), Diogo Kosta (Porto), Rui Patrisio (Vulvs),

defantivci Žoao Kanselo (Mančester siti), Rikardo Pereira (Lester), Domingos Duarte (Granada), Gonkalo Inasio (Sporting), Pepe (Porto), Ruben Dijas (Mančester siti), Nuno Mendes (Sporting), Rafael Gereiro (Borusija Dortmund),

vezisti Danilo Pereira (PSŽ), Žoao Palinja (Sporting), Ruben Neves (Vulvs), Bruno Fernandes (Mančester junajted), Žoao Mario (Benfika), Žoao Mutinjo (Vulvs), Otavio (Porto),

napadači Bernardo Silva (Mančester siti), Andre Silva (Ajntraht), Kristijano Ronaldo (Juventus), Diogo Žota (Liverpul), Gonkalo Guedes (Valensija), Pedro Gonkalves (Sporting) i Rafa Silva (Benfika).


tagovi

reprezentacija PortugalaKristijano Ronaldobruno fernandesFernando Santoskvalifikacije za svetsko prvenstvo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara