Red je bio: Teo Ernandez u reprezentaciji Francuske! Dešan sa četiri debitanta, precrtan Žiru

Vreme čitanja: 2min | čet. 26.08.21. | 14:50

Nema osmorice sa Prvenstva Evrope

Prethodne dve sezone u dresu Milana bile su fantastične. Izgradio je Teo Ernandez status jednog od najofanzivnijih bekova Evrope i posle dugog čekanja napokon je pozvan u reprezentaciju Francuske. Prvi put u A tim, za septembarski ciklus kvalifikacija na putu ka Mundijalu 2022.

Reklo bi se – opravdano. Lane je dao sedam i namestio pet golova u dresu Rosonera i tim učinkom bio najbolji francuski defanzivac u pet najjačih liga Starog kontinenta. Teo će zameniti rođenog brata Luku, s obzirom da je Bajernov član povređen i tek posle pauze se očekuje njegov povratak na teren.

Izabrane vesti

U odnosu na ekipu koja je iznenađujuće rano, već u osmini finala, okončala učešće na Prvenstvu Evrope, nova lica su još Leverkuzenov napadač Musa Dijabi, Romin vezista Žordan Veretu i 21-godišnji centralni vezni Monaka Orelin Čuameni koji se nametnuo kod Nika Kovača početkom ove sezone.

A nema povređenog Benžamena Pavara iz Bajerna, zatim Klemona Lenglea iz Barselone, Adrijana Rabioa iz Juventusa, Muse Sisokoa iz Totenhema, Markusa Tirama iz Borusije Menhengladbah, Usmana Dembelea iz Barselone, Visama Ben Jedera iz Monaka, s tim da je najveće iznenađenje kad se uporedi spisak sa EP izostanak Olivijea Žirua. Strelac 46 golova za Galske petlove ovog leta je promenio klub, trebalo bi da ima veću minutažu u Milanu, ali to, zasad, nije dovoljno selektoru Didijeu Dešanu da ga uvrsti na spisak.

Francuzi iz tri meča imaju sedam bodova, vode na tabeli Grupe D, kvalifikacije nastavljaju mečevima sa bosnom i Hercegovinom (1. septembra) i Finskom (7. 9), a gostuju Ukrajini (4. 9).

Spisak Francuske:

Golmani: Ugo Loris (Totenhem), Stiv Mandanda (Marselj), Majk Menjan (Milan);

Defanzivci: Leo Duboa (Lion), Rafael Varan (Mančester junajted), Kurt Zuma (Čelsi), Presnel Kimpembe (PSŽ), Teo Ernandez (Milan), Dajo Upamekano (Bajern), Žil Kunde (Sevilja), Luka Dinj (Everton);

Vezisti: Engolo Kante (Čelsi), Pol Pogba (Mančester junajted), Korentin Toliso (Bajern), Žordan Veretu (Roma), Orelan Čuameni (Monako);

Napadači: Kingsli Koman (Bajern), Kilijan Mbape (PSŽ), Antoan Grizman (Barselona), Karim Benzema (Real Madrid), Antoni Marsijal (Mančester junajted), Toma Lemar (Atletiko Madrid), Musa Dijabi (Leverkuzen).


tagovi

Didije DešanTeo ErnandezOlivije ŽiruFudbalska reprezentacija FrancuskeKvalifikacije za SP 2022.Kvalifikacije za Mundijal 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara