Luis Advinkula (©AFP)
Luis Advinkula (©AFP)

Promašio penal za Mundijal, pa se povukao iz reprezentacije

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.06.22. | 04:41

Nekadašnji štoper Rajo Valjekana, Luis Advinkula, neće više igrati za Peru

Stativa i Endru Redmejn srušili su u ponedeljak uveče snove Peruanaca. Skakutanje po gol-liniji rezervnog golmana Australije, koji je ušao umesto kolege u poslednjim trenucima drugog produžetka baš zbog penala, uspelo je da dekoncentriše dvojicu Južnoamerikanaca i odvede Kengure na Svetsko prvenstvno u Kataru sledećeg novembra i decembra.

Iako je već pri prvom šutu Martin Bojl bio neprecizan, Peruanci su prednost ispustili u trećoj seriji kada je stativa zaustavila šut Luisa Advinkule, a potom je odbrana Redmejna na šut Aleksa Valere označila kraj drame.

Izabrane vesti

Bio je to povod za euforiju igrača u žuto-zelenoj opremi i suze njihovih protivnika. Kako na tribinama, tako na terenu, a posle meča oglasio se jedan od tragičara. Doskorašnji desni bek Rajo Valjekana, koji je pre godinu dana za oko 2.000.000 evra prešao u Boku Juniors u kojoj igra standardno, objavio je povlačenje iz nacionalnog tima. Kako Peru neće učestvovati na predstojećem Mundijalu, a 32 su mu godine, Luis Advinkula rešio je da posle 106 mečeva kaže zbogom selekciji Perua.

"Prvo se izvinjavam porodici i prijateljima za bol koju sam naneo celom Peruu. Ja sam jedini kriv za ovaj debakl i do kraja mog života neće biti dovoljno da se izvinim. Došao sam ovde, preuzeo odgovornost, ali ne verujem da imam snage da se oporavim. Svojim kolegama želim da se zahvalim na svemu i izvinim što sam ja dao tako malo", neutešan je reprezentativac Perua, koji se javnosti obratio porukom na društvenim mrežama.

Videćemo kako će se njegovo trenutno stanje odraziti na buduće partije u dresu Boke.



tagovi

Boka juniorsPeruLuis Advinkula

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara