Robert Prosinečki (©Reuters)
Robert Prosinečki (©Reuters)

Prosinečki doveden da Sarajevu obezbedi evropsku vizu

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.12.22. | 11:06

Veliki Žuti ponovo u BH fudbalu

/Od dopisnika Mozzart Sporta iz Sarajeva/

Još pre nekoliko dana, kada je Robert Prosinečki stigao u Sarajevo dalo se naslutiti da se nešto 'kuva'. Javnost je kroz šapat komentarisala da će biti novi trener bordo tima, ali se sa sigurnošću to ipak nije moglo tvrditi. Do danas...

Izabrane vesti

Veliki Žuti će i definitivno u drugoj polusezoni biti šef stručnog štaba Sarajeva.

Dogovoreno je to na sastanku između proslavljenog fudbalera i predsednika kluba Ismira Mirvića, a zvanično predstavljanje zakazano je za petak.

Čim je pre dvadesetak dana završen prvi deo sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, klubovi su otišli na pauzu, ali daleko od toga da su bili neaktivni. Pogotovo je to slučaj sa ekipama koje su podbacile i nisu ispunile očekivanja. Sarajevo je jedan od klubova koji su imali rezultatski fijasko, pa je bilo pitanje dana ko će na užarenoj klupi zameniti Feđu Dudića. Posle spominjanja Husrefa Musemića i hrvatskog stratega Zorana Zekića, izbor je pao na legendarnog vezistu Crvene zvezde, Barselone, Real Madrida….

Prosinečki dobro zna situaciju u BH fudbalu, pošto je od 4. januara 2018. do 27. novembra 2019. vodio reprezentaciju u Ligi Nacija, u kojoj je ostvario sasvim solidne rezultate.

Najveću pažnju tokom trenerske karijere Robert Prosinečki je privukao vodeći Crvenu zvezdu, a bio je i u Kajzeriju, Denizliju, na klupi Azerbejdžana. Poslednji angažman imao je u Olimpiji iz Ljubljane, gde je nakon svega mesec dana otišao sa te pozicije zbog neslaganja sa Upravom kluba.

Sarajevo je jesenji deo sezone okončalo na petom mestu sa 25 bodova, čak osam zaostatka za pozicijom koja vodi u Evropu. Premalo je to od kluba koji gaji šampionske ambicije, pa će biti zanimljivo videti da li će novi trener uspeti da povede ekipu prvo u Evropu, a onda i u borbu za titulu.

U tekućoj sezoni ova druga opcija je teško izvodljiva, pošto vodeći Zrinjski ima čak 14 bodova prednosti, ali ukoliko bi Prosinečki ostao na klupi i za narednu sezonu, uz adekvatna pojačanja i dobre pripreme, imali bi navijači Sarajeva razlog za optimizam.


tagovi

Robert ProcinečkiFK Sarajevo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara