FOTO: AFP
FOTO: AFP

Protiv Mitra nema spasa, 15 golova na 15 utakmica, Al Hilal na pola sezone neporažen (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 15.12.23. | 18:08

Srpski napadač nastavlja poteru za Kristijanom Ronaldom, Plavom talasu crta se titula

Davno su prošli dani kada je Žoržu Žezusu pretio otkaz nakon pregršt remija na početku sezone i loših odnosa sa najskupljim pojačanjem u istoriji kluba Nejmarom. Nije potreban Al Hilalu Brazilac kada ima Aleksandra Mitrovića, superheroja saudijskog fudbala poslednjih meseci.

Neverovatni Smederevac postigao je svoj petnaesti prvenstveni gol od dolaska na Bliski istok, a najtrofejniji saudijski klub trijumfovao je u duelu 17. kola s 2:0 (1:0) protiv Al Vehde. Nakon ovog meča Mitrovićev tim nalazi se tačno na polovini sezone u ligi, a budući da ima velikih deset bodova prednosti u odnosu na prvog pratioca Al Nasr, već je jasno da bi sve osim osvajanja pehara bilo veliko iznenađenje.

Izabrane vesti

Navikao je gigant iz Rijada da u poslednje vreme mečeve protiv ekipa iz sredine tabele rešava na prilično rutinski način, a ni izabranici grčkog trenera Jorgosa Donisa nisu prošli bolje. Poput prethodne dve utakmice, ni na ovoj nije najbolji strelac u istoriji srpskog državnog tima bio taj koji je načeo rivala. Poptpuno neočekivani strelac Saud Abdulhamid dao je svoj prvi gol u sezoni, a tek drugi za poslednje dve, pa je Hilal od 20. minuta usmerio utakmicu u očekivan tok.

Veći deo nastavka susreta činio se kao još jedan običan dan u kancelariji četvorustrokog prvaka Azije. Mnogim timovima dogodio bi se u takvim situacijama sindrom uljuljkanosti u rano vođstvo, nadovezano s velikom prednošću u kvalitetu igračkog kadra i samopouzdanjem zbog serije od čak 17 pobeda zaredom u svim takmičenjima, ali ne i Al Hilalu predvođenim Mitrogolom.

Stuštio se neverovatni 29-godišnjak u 80. minutu, lagano nadskočio sve rivale, iskoristio odličan Malkomov centaršut i glavom savladao Bonovu rezervu u reprezentaciji Maroka Munira Mohamedija. Praktično čitav meč za Al Hilal odigrao je Sergej Milinković Savić, pošto je zemenjen u četvrtom minutu nadoknade.

Ponovo Mitrović zaostaje samo jedan gol za Kristijanom Ronaldom u trci za prvog strelca lige, a ovo je bio osmi uzastopni prvenstveni meč u kom je dao gol. Ukupno je na 15 odigranih duela isto toliko puta tresao protivničke mreže. Do kraja godine Srbin će imati priliku da učinak poboljša na još dve utakmice. Za šest dana Al Hilal dočekuju Abhu, a kalendarsku 2023. zatvoriće susretom protiv Al Feihe.

SAUDIJSKA ARABIJA 1 – 17. KOLO

Četvrtak

Al Akdud – Al Tae 1:0 (0:0)

/Tanase 56/

Abha – Al Hazem 1:1 (0:0)

/Krihovijak 79 – Selemani 64/

Al Fejha – Al Ahli Džeda 0:4 (0:4)

/Al Brikan 11, 30, Madžraši 17, Marez 43pen/

Petak

Al Fateh: Al Šabab 1:1 (1:0)

/Batna 15 - Radif 58/

Al Hilal: Al Vehda 2:0 (1:0)

/Abdulhamid 20, Mitrović 80/

Al Raed: Damak 0:1 (0:1)

/Enkudu 42/

Subota

16.00: (3,80) Al Rijad (3,50) Al Kalidž (2,00)

19.00: (2,40) Al Etifak (3,40) Al Tavon (2,95)

***Kvote su podložne promenama




tagovi

Aleksandar MitrovićSaudijska Arabija 1Al Hilal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara