Slavlje Partizanovih igrača (©Starsport)
Slavlje Partizanovih igrača (©Starsport)

Prvenstvo se rešava u subotu: Partizan ne da Zvezdi mirno da spava, potrebno mu je čudo kakvo se nije desilo šest godina (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | pon. 16.05.22. | 21:55

Rikardo napredovao kao penaldžija, crno-beli golovima sa 11 metara do pobede nad Zmajevima – 3:0

Pitanje prvaka države rešiće se u poslednjem kolu. Na prvi pogled, to su svi akteri hteli, da bude neizvesno do kraja, kao u nekim od najjačih liga sveta. Na drugi, čini se da ni Crvena zvezda, ni Partizan neće pogrešiti. Kao što i nisu od remija na premijeri plej-ofa. Na nedeljni trijumf lidera u Kruševcu, uzvratio je prvi izazivač slavljem na krovu Tržnog centra „Stadion“ i trijumfom nad Voždovcem ostavio otvorenom trku za naslov – 3:0.

Uoči završnih 90 minuta crno-beli zaostaju dva boda za aktuelnim vlasnikom pehara, u subotu će dočekati niški Radnički i osim trijumfa nadati se da Zmajevi mogu istovremeno da kreiraju senzaciju nalik onoj od pre pet godina, kad su u Zaplanjskoj savladali tim Miodraga Božovića i otvorili Parnom valjku put ka slavlju. Pogotovo što taj meč na stadionu „Rajko Mitić“ može ekipi Aleksandra Linte da donese istorijski plasman u Evropu. Ako se gleda bliska prošlost nerelano. Samo jedan scenario odgovara sastavu Aleksandra Stanojevića: da slavi kod kuće i čeka poraz večitog rivala. Koliko je to nemoguća misija pokazuje podatak da je poslednji tim mimo Partizana koji je trijumfovao na Marakani bila Vojvodina 7. maja 2016. Otad je prošlo šest godina.

Izabrane vesti

Kao što nije bilo ni da Voždovac ovog ponedeljka preskoči Nišlije. Nije mu dozvolio Rikardo Gomeš, pošto je izrastao u protagonistu slavlja gostiju, sebi osigurao mesto u klupskoj istoriji kao najbolji strelac u jednoj sezoni i pokazao da je kao penaldžija napredovao.

Pre šest meseci upravo je Rikardo omanuo sa 11 metara protiv Proletera u meču koji, iz sadašnje perspektive, može da se ispostavi jednim od presudnih za ishod šampionske trke. Tad ga je pročitao Nikola Petrić i posle tog duela Aleksandar Stanojević mu nije dao da puca penale. Kako zbog njegove neisgurnosti – ispoljene i na gostovanju Napretku, kad je tek iz ponovljenog kaznenog udarca matirao Nikolu Vasiljevića – tako i zbog hirurške preciznosti Bibarsa Nahta. Imajući u vidu da je Izraelac polovinom prvog poluvremena susreta sa Voždovcem završio meč zbog povrede – i to posle šuta, nalk duelu sa Fajenordom – stručni štab nije imao kud osim da u penaldžiju promoviše Afrikanca.

Ispostavilo se da je u tom segementu Rikardo Gomeš napredovao. Savladao je dotad uverljivog Miloša Krunića u razmaku od 13 minuta, posle jedanaesteraca koji su opravdano dosuđeni. Za prvi se sam izborio iznudivši faul Marka Ivezića, dok je drugi Andrija Stojanović svirao posle ubačaja Nikole Terzića i igranja rukom Filipa Damjanovića. A kad Partizan povede 1:0, kamoli dva razlike, obično se na njegov konto sliju bodovi. Sve posle toga bilo je rutinsko odraživanje posla, ušteda energije za završna dva meča u sezoni, pogotovo što ni Lintini izabranici nisu pokazali pomak u igri, a čeka ih već za pet dana meč sa Zvezdom, vredan plasmana u Ligu konferencije.

Još kad je na centaršut Miloša Jojića gol glavom dao Igor Vujačić postalo je definitivno jasno da će šesti uzastopni put dobiti Voždovac. Nagovešteno još u 13. sekundi (VAR poništio precizan hitac Rikarda zbog ofsajda), kasnije kroz šanse Kvinsija Meniga i povremene pokušaje Terzića da kreira nešto u ofanzivi, čiji je deo prinudno – iza napadača – bio Filip Holender posle povrede Natha. I mogao sam da trijumf učini ubedljivijim da nije uzdrmao prečku.

Pretrpeo je Voždovac prvi poraz u doigravanju, mada je i bez Miloša Milovića (isključen protiv Čukaričkog) u pojedinim delovima pokazao da je opravdano kandidat za evropska takmičenja. Posebno zbog opredeljenja da gradi igru iz poslednje linije, da se nadmaće sa favoritom prsa u prsa, razvije nekoliko obećavajućih akcija, zapreti sa distance preko Justasa Lasickasa (stranac sa najviše utakmica u istoriji kluba) i Nemanje Milojevića (odbrane Nemanje Stevanovića), umalo postigao bizaran gol (posle centaršuta Marka Mijailovića lopta pogodila stativu), međutim, glave su mu došli individualni propusti. I – Rikardo Gomeš.

************************************************************************

VOŽDOVAC - PARTIZAN 0:3 

/Rikardo 29. pen, 39. pen, Vujačić 66/

Stadion: TC Stadion

Sudija: Andrija Stojanović

VOŽDOVAC (4-1-4-1): Krunić – Mijailović (65. Ajdinović), Damjanović, Ivezić, Hajdin (75. Đorđević) – Purtić (65. Novaković) – Lasickas, Milojević (75. Stoisavljević), Đurišić, Pantović – Ćirković.

PARTIZAN (4-2-3-1): Stevanović – Lutovac, Vujačić, Saničanin, Urošević – Zdjelar, Jojić (73. Baždar) – Terzić (62. Jović), Natho (22. Holender), Menig (62. Jevtović) – Rikardo (73. Milovanović).

Žuti kartoni: Ivezić, Damjanović, Milojević, Pantović (Voždovac)

************************************************************************

SUPER LIGA, PLEJ-OF, 36. KOLO

Petak:

Radnički Niš - TSC 2:0 (1:0)

/Kasalica 18, Jovanović 89)

Nedelja:

Vojvodina - Čukarički 0:3 (0:1)

/Roganović 12, Savić 80, Docić 88p/

Napredak - Crvena zvezda 0:1 (0:1)

/Ohi 33/

Ponedeljak:

Voždovac - Partizan 0:3 (0:2)

/Rikardo 29. pen, 39. pen, Vujačić 66/



tagovi

FK Partizanfk voždovacRikardo Gomeš

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara