Marko Nikolić na rukama igrača Lokomotive (©twitter.com/fclokomotiv)
Marko Nikolić na rukama igrača Lokomotive (©twitter.com/fclokomotiv)

Prvi put s Markom do trofeja! Lokomotiva osvajač Kupa Rusije (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 12.05.21. | 20:57

Posle Srbije i Mađarske, Nikolić podigao pehar i u Rusiji

Prva godina Marka Nikolića za komandama Lokomotive završena je peharom! Srpski stručnjak je dovezao moskovski tim do trofeja Kupa Rusije i na najbolji način zaokružio bezmalo 12-mesečni boravak na klupi Zelezničara.

U finalu 29. izdanja Loko je u Nižnjem Novgorodu savladao Krila Sovjetov 3:1, prigrlio 11. pehar kupa (deveti od raspada SSSR-a), a nekadašnji trener Rada, Vojvodine i Partizana pokazao da je specijalista za trofeje. Sa crno-belima je osvojio duplu krunu 2017, u ulozi glavnokomandujućeg Videotona pokorio Mađarsku 2019, naredne godine uzeo i tamošnji kup. Za poslednjih pet sezona tri puta se peo na najviše postolje u eliminacionim borbama u svakoj državi u kojoj je radio.

Izabrane vesti

U Rusiji ima posebnu vrednost. Em je konkurencija najžešća, em je dočekan „na nož“. A posle trofejnog Jurija Sjomina upisao se i on na listu trenera koji su osvajali pehar. S tim da je Marko prvi stranac u Lokomotivi kome je to pošlo za rukom.

Da je trijumf čist kao suza najbolje se vidi po podatku da je do njega došao sa četiri pobede na kojima je davao po tri gola. U početnoj rundi Tambov (3:0), u narednoj Soči (3:1), pa u polufinalu CSKA (3:0) i sad tim iz Samare (3:1). Tri premijerligaša i ekipa koja se kroz drugoligaški karavan već plasirala u društvo najboljih.

Pobedu u finalu režirali su ponajbolji igrači Lokomotive. Najpre Fransoa Kamano iskoristivši grešku Mehdija Zafena u 15. minutu da postigne već deveti gol u 2021, da bi u 48. Fjodor Smolov iskoristio jedanaesterac da vrati prednost favoritu – prethodno poravnao Vladislav Sarveli u 22. minutu – a tačku na „i“ stavio je štoper Muriljo posle kornera Maceja Ribusa u 84.

Dve greške odbrane Krila, dva gola iz prekida. Specijalitet Marka Nikolića i dokaz da je na teritoriji Rusije uspešan. Baš kao i Lokomotiva u ovom takmičenju, slavila je četvrti put u poslednjih šest godina.

Na ovaj način je osigurala plasman u grupnu fazu Lige Evrope, a u poslednjem kolu Premijer lige Rusije će pokušati da se domogne i direktnog učešća u Ligi šampiona. I prošlo je doneo – Marko Nikolić.



tagovi

Marko Nikolić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara