Teodosić i Doužer (© Star sport)
Teodosić i Doužer (© Star sport)

Doužer spreman za Teodosića: Pokušaćemo da iskoristimo godine protiv njega

Vreme čitanja: 4min | ned. 12.05.24. | 08:56

Američki internacionalac iz tabora Partizan Mozzart Beta Pi Džej Doužer svestan je da će u finalu ABA lige jedan od glavnih zadataka biti uštopovati plejmejkera Crvene zvezde

Kada igrate pet puta protiv jednog protivnika u sezoni, onda nikakvih tajni više nema. Igrači Zvezde znaju odakle preti najveća opasnost, isto važi i za članove Partizan Mozzart Beta. Ne treba biti veliki košarkaški znalac pa reći da crveno-beli funkcionišu ove sezone na genijalnost Miloša Teodosića. Iskusni plejmejker ne pokazuje znakove starenja, a čini se da je ove sezone posebno inspirisan kada prekoputa sebe vidi crno-bele boje. Baš zato će jedan od glavnih zadataka za ekipu Željka Obradovića biti zaustaviti prekaljenog organizatora igre u finalu ABA lige - svetan je toga i Pi Džej Doužer koji je pričao za Mozzart Sport pred okršaj u ponedeljak u Pioniru.

Da bi došli do finala regionalnog takmičenja, večiti rivali su morali da savladaju Megu, odnosno Budućnost. Crvena zvezda je lako odradila posao sa 2:0, dok je Partizan morao da igra majstoricu protiv Podgoričana.

Izabrane vesti

"Spremali smo se cele godine da budemo u finalu. Drago nam je što smo tu. Znamo da su svi očekivali ovu seriju (Crvena zvezda-Partizan)", počinje Doužer za naš portal.

Biće to treća sezona zaredom da se u finalu regionalnog takmičenja sastaju Crvena zvezda i Partizan. U tom periodu oba kluba imaju po jednu titulu.

"Definitivno očekujem uzbudljive i teške utakmice... biće to nešto više od košarke".

Sve počinje u ponedeljak na parketu Pionira gde je Zvezda odlučila da igra svoje mečeve. Za razliku od prošle godine kada je Partizan osvojio titulu, crveno-beli sada imaju prednost domaćeg terena.

"Nema šta novo da se kaže o protivniku. Niti postoji neki specijalan recept ili tajna. Zapravo vrlo je jednostavno, agresivniji tim će imati veću šansu da pobedi. Videli smo to u okršajima ova dva tima. Kada smo mi bili agresivniji u odbrani, uspevali smo da pobedimo, isto važi i za njih. Spremni smo na teške mečeve".

Tačno je i bilo tako. Od pet utakmica ove sezone u ABA ligi, Evroligi i Kupu Koraća, Partizan je slavio na prva dva meča ove sezone ponajviše zahvaljujući eksploziji Alekse Avramovića. Na tim mečevima je Miloš Teodosić bio poprilično zaustavljen. Međutim na naredna tri okršaja, viđena je potpuno drugačija priča. Crvena zvezda je slavila sva tri puta, a posebno dominantno u finalu Kupa Koraća kada je ponajbolji igrač na parketu bio popularni Teo. Iskusni plejmejker je generalno ubedljivo najbitniji šraf u mašini trenera Janisa Sferopulosa. Iako ima 37 godina i dalje u organizaciji napada sve zavisi od njega.

Verovatno najbolja njegova partija protiv Partizana je bila baš u Nišu kada je doneo Zvezdi Kup Koraća. Radio je sve na parketu, posebno u drugom poluvremenu kada je probudio čitav tim. Donosio je prave odluke, pravovremene u maniru igrača koji je i dalje sam krem evropske košarke. Statistika kaže da je ubacio 16 poena, imao je pet skokova, pet asistencija, a izvukao je čak devet faulova za indeks 27 što je bilo dovoljno za MVP priznanje.

Nešto tako mora da se smanji na minumum ako igrači Partizana žele da osvoje titulu, a prvi pokušaj da zaustave Teodosića, crno-beli imaće u ponedeljak u Pioniru na prvoj utakmici finala ABA lige. Jedan od igrača od koga se očekuje je bez ikakve dileme Pi Džej Doužer.

"Kada imaš visok IQ, kao što on ima, onda definitivno možeš da igraš ovu igru znatno duže na veoma visokom nivou. On je to definitivno pokazao, ali nadam se da ćemo mi njegove godine moći malo da iskoristimo, da izbacimo loptu iz njegovih ruku".

To znači da će Teodosiću biti potrebna pomoć ostalih igrača iz spoljne linije, pre svega od Nemanje Nedovića i Jaga Dos Santosa.

"Moramo da budemo pametni i smireni jer i oni imaju veoma pametne igrače koji dobro funkcionišu zajedno, međutim ja verujem u svoje saigrače. Ne bih ih menjao nizašta na svetu. To svako od nas misli u svlačionici".

Za kraj smo temu malo prebacili na NBA ligu, tačnije na Nikolu Jokića. Nekadašnjeg saigrača Dožera u periodu kada je nosio dres Nagetsa.

"Baš sam ponosan na tog momka. Zaslužio je sve što mu se dešava. Velika je stvar biti MVP treći put. Zaslužio je nagradu zbog načina na koji radi i koliko je posvećem".

Iako i sam igra plej-of, stiže da proprati i dešavanja preko okeana.

"Gledam utakmice koliko stižem. Denver i Minesotu posebno. Timbervulvsi su pokazali da su sjajan tim i na tome mora da im se skine kapa, ali ništa tu nije gotovo. Denver je i dalje šampion. Pokazali su da nemaju nameru da se predaju", završava Pi Džej Doužer priču za Mozzart Sport.



tagovi

KK PartizanKK Crvena zvezdaABA ligaMiloš TeodosićPi Džej Doužer

Obaveštavaj me

KK Partizan
KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara