Milojevićeva Zvezda VS Feđin totalni fudbal - trenutno je 5:0

Vreme čitanja: 3min | ned. 12.05.24. | 08:00

Okršaj dve ekipe sa najviše osvojenih bodova prolećnom delu sezone

Totalni fudbal koji je u srpski fudbal doneo Feđa Dudić sa sobom nosi i određene rizike po njegovu ekipu - što se moglo videti u sredu Bačkoj Topoli, ali i pre dva meseca na stadionu Rajko Mitić protiv Crvene zvezde, kada je ekipa Vladana Milojevića nanela najteži poraz Radničkom u ovoj sezoni (5:0). Ipak, za Kragujevčane je bilo ključno to što taj rezultatski debakl nije imao gotovo nikakav prihološki uticaj na Dudićevu ekipu, koja je nastavila da igra na isti način, pa je uprkos svim izazovima ostala na četvrtoj poziciji Mozzart Bet Superligi, sa ozbiljnim izgledima da sledeće sezone zaigra u evrokupovima.

Stoga ne treba očekivati nikakve promene u principima igre gostujućeg sastava, koji je u martovskom okršaju sa ovim protivnikom gotovo čitavo drugo poluvreme igrao bez isključenog Slobodana Simovića, što je dodatno olakšalo posao razigranom domaćinu na putu ka ubedljivom trijumfu. Ostaje da se vidi da li će Radnički ovoga puta biti konkretniji i konkurentniji na Marakani ili će poput meča u Topoli naleteti na protivnički "direkt", od kojeg se nije oporavio sve do završne faze meča.

Izabrane vesti

Ekipa Vladana Milojevića je četiri kola pre kraja Mozzart Bet Superlige osvojila 35. šampionsku titulu, što ima svoje dobre i loše strane po sedmostrukog uzastopnog šampiona. Crveno-beli su ostali bez rezultatskog imperativa u domaćem prvenstvu, Milojević je malo i promešao karte kada je tim u pitanju, pa njegova ekipa u Lučanima nije lako stigla do tri boda. Zvezdi je nedostajalo pravog ritma u prevenstvenim utakmicama ovog proleća, ali večeras ne bi trebalo da bude takvih problema, s obzirom na to da Radnički igra mečeve visokog inteziteta i prosto tera protivnika da i sam doda gas.

Crvena zvezda je u martu odlično koristila otvoreni prostor na protvničkoj polovini i prilično lako stizala do završnice akcija, pa će sličan recept sigurno primeniti i ovoga puta.

"Radnički je apsolutno zasluženo tu gde jeste, jer igraju konstantno dobro i ne osciliraju. Imaju prepoznatljiv stil igre od kog ne odustaju, uz sijaset brzih i zanimljivih fudbalera u timu. Ipak, mislim da treba obratiti pažnju na čitav njihov tim, zaista imaju duh i energiju, bodre se međusobno. Što se tiče rezultata iz prethodne utakmice protiv Radničkog, desilo se tako, a sutra je novi meč", počeo je Milojević.

Obe ekipe bi trebalo da budu rasterećene u ovom meču, što bi dodatno moglo dodatno da podigne kvalitet utakmice. Dudićevom timu je svaki bod dragocen u borbi za plasman u Evropu, ali oni utakmicu sezone igraju narednog vikenda na Čika Dači protiv šestoplasirane Vojvodine, gde će biti u prilici da direktno odlučuju o svojoj evropskoj sudbini. Crvena zvezda je čitavu završnicu sezone, takođe, podredila utakmici sa Vojvodinom, ali onoj u Loznici 21. maja, kada je na programu finale Kupa Srbije.

Kao što ste pred prošlo kolo mogli da pročitate na našem portalu, Crvena zvezda i Radnički su ekipe sa najviše osvojenih bodova u prolećnom delu sezone i to se nije promenilo ni nakon 34. runde. Doduše, Crvena zvezda je uvećala razliku, pošto je stigla do 41 boda, dok su Kragujevčani ostali na 36. Radnički je protiv TSC-a prekinuo niz od šest uzastopnih pobeda u domaćem prvestvu, ali to sasvim sigurno, ni ovoga puta, neće imati negativan uticaj na ekipu Feđe Dudića u večerašnjem meču.

Arbitraža na derbiju 35. kola Mozzart Bet Superlige poverena je Nenadu Minakoviću, kome će pomagati Nikola Borović i Atila Harmat. U VAR sobi će biti Novak Simović i Dušan Pančić.

MOZZART BET SUPERLIGA (PLEJ-OF), 35. KOLO:

14.30: TSC - Čukarički

16.30: (1,25) Partizan (6,50) Mladost Lučani (10,5)

18.30: (1,20) Crvena zvezda (6,75) Radnički 1923 (14,0)

19.30: (1,30) Vojvodina (5,20) Napredak (11,0)



tagovi

Vladan MilojevićFeđa Dudić

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara