Frapar i Bek (© Reuters)
Frapar i Bek (© Reuters)

Prvi put u istoriji Mundijala: Tri dame sude utakmicu

Vreme čitanja: 2min | sre. 30.11.22. | 12:31

Čast je pripala Stefani Frapar iz Francuske, uz koleginice iz Brazila i Meksika

Kako god da se okonča duel Nemačke i Kostarike biće istorijski. Susret poslednjeg kola Grupe E pamtiće se po tome što će prvi put otkako postoji Svetsko prvenstvo za arbitražu biti zadužene dame.

Kompletan sudijski tim na pomenutom duelu (četvrtak, 20 časova) činiće nežniji pol. Na centru će biti Stefani Frapar iz Francuske, koja se već profilisala kao prva žena u istoriji koja je vodila meč Lige šampiona, a sad će debitovati i na najvećoj sceni. Pomagaće joj Brazilka Neuza Bek i Karen Dijaz iz Meksika.

Izabrane vesti

Tako će se prvi put u istoriji Mundijala desiti da jednu utakmicu sude dame.

I to vrlu važnu, pošto može direktno da odluči putnika u osminu finala.

Evo i svih scenarija pred poslednje kolo u Grupi E.

GRUPA E

ŠPANIJA: Prolazi ako ne izgubi od Japana. U slučaju neuspeha ide dalje pod uslovom da bude remi na susretu Nemačka – Kostarika. Ako jedan od ta dva tima dobije, a Španija izgubi, odlučivala bi gol-razlika. Tu je Crvena furija u prednosti, zbog 7:0 na otvaranju sa Tikosima. U posebnom slučaju (da Nemačka dobije 7:0, a Španija izgubi 1:2) onda bi se umešao fer-plej i odlučivao bi manji broj žutih kartona.

NEMAČKA: Postoji nekoliko scenarija. U svakom Nemačka mora da pobedi Kostariku, ali joj to nije dovoljno. U prvom, potrebno je da Španija bude bolja od Japana. Ako bi na tom susretu bilo nerešeno, onda bi Flikova ekipa morala da dobije Kostariku makar dva razlike. Nemacima pobeda od 1:0 „važi“ samo ako Japan i Španija odigraju 0:0. Onda bi Elf prošao na osnovu većeg broja golova od Azijata. Ako Japan dobije Španiju, a Nemačka Kostariku gledala bi se gol-razlika evropskih selekcija i to je Enrikeov sastav u u prednosti, zbog 7:0 na premijeri.

Postoji i specijalni slučaj: da Španija izgubi 1:2, Nemačka dobije 7:0. Onda bi evropski timovi imali po četiri boda, identičnu gol-razliku (plus šest), isti broj datih i primljenih golova, odlučivao bi fer-plej kriterijum, a tu su trenutno Španci u prednosti.

JAPAN: Ide dalje pobedom nad Španijom. U slučaju nerešenog rezultata, ne bi mu odgovarala pobeda Kostarike nad Nemačkom, kao ni trijumf Pancir divizije od dva ili više golova razlike.

KOSTARIKA: Ide dalje pod uslovom da pobedi Nemačku. Ako odigra nerešeno, morala bi da sačeka poraz Japana.


tagovi

Fudbalska reprezentacija Nemačkefudbalska reprezentacija KostarikeMundijalSvetsko prvenstvo 2022Katar2022Stefani Frapar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara