Rud van Nistelroj i Đovani van Bronkhorst (©Reuters)
Rud van Nistelroj i Đovani van Bronkhorst (©Reuters)

PSV vraća Rendžers u Ligu Evrope

Vreme čitanja: 3min | sre. 24.08.22. | 12:05

Kvalifikacije za Ligu šampiona dostižu vrhunac, Filipovci favoriti da u Ajndhovenu poraze Policajce iz Glazgova i plasiraju se u evropsku elitu

Preživeli su fudbaleri PSV Ajndhovena gostovanje na Ajbroksu i sada su veliki favoriti da se plasiraju u Ligu šampiona. U Glazgovu su prošle nedelje odigrali 2:2 sa Rendžersom, pa će biti iznenađenje ukoliko kod kuće ne zabeleže trijumf u 4. kolu kvalifikacija i tako se pridruže sunarodnicima Ajaksu u eliti (21.00).

Filipsovci su već zabeležili jedan poduhvat, u 3. kolu su eliminisali snažni Monako, posle produžetaka sa ukupnih 4:3. Tada su se takođe vratili iz Kneževine sa remijem, pred svojim navijačima su produžetke izvukli u 89. minutu golom Gutijereza za 2:2, a zatim je Luk de Jong u 109. minutu doneo pobedu. Objektivno, Rendžers je slabija ekipa od Monaka, njena snaga je akustični stadion i strastveni navijači, ali PSV im je neutralisao tu prednost.

Izabrane vesti

Nije mu doduše bilo lako, iako je preko Sangarea poveo u 37. minutu. Antonio Čolak je pre kraja prvog poluvremena izjednačio rezultat, a Tom Lorens doneo preokret. Delovalo je da će Škoti opet napraviti iznenađenje, ali Armando Obispo je to sprečio pogotkom u 78. minutu. Holanđani su tako ostali neporaženi i na svom šestom meču u novoj sezoni.

21.00: (1,75) PSV (3,70) Rendžers (4,70)

Ekipa Ruda van Nistelroja ne ume da odbrani svoj gol, zbog izrazito ofanzivnog pristupa. Na svakom takmičarskom meču još od 10. aprila je golman Filipsovaca barem jednom vadio loptu iz mreže, a odigrali su od tada 13 utakmica. Ipak, važnije od toga – samo su jednom izgubili, od Lestera u Ligi konferencije!

Još jedna važna stavka, PSV je odložio prvenstveni meč za vikend, kako bi imao celu nedelju da se spremi za duel sa Škotima. Policajci to nisu učinili, u subotu su gostovali Hibernijanu u Edinburgu, takođe su odigrali 2:2. Delovali su prilično nervozno na toj utakmici, Lundstram i Morelos su dobili direktne crvene kartone, što znači da oni narednog vikenda neće igrati protiv Ros Kauntija.

Susret na Filips stadionu je važan i zbog UEFA rang-liste, jer će se ove sezone voditi žestoka borba između Francuske i Holandije oko pete pozicije. Osim statusa Lige petice, ona donosi i jedno mesto više u Ligi šampiona, što Francuzi ove godine nisu dobro iskoristili. Imaće u eliti dva predstavnika, PSŽ i Olimpik iz Marselja, a Holanđani mogu da se izjednače sa njima ukoliko PSV savlada prošlogodišnjeg finalistu Lige Evrope.

---------------------

Prognozziraj besplatno Mozzart Bet Superligu za milionski nagradni fond

--------------------

Prošle sezone, uključujući i kvalifikacije, Rendžers je slavio samo na jednom od devet gostovanja u Evropi. S obzirom na loše rezultate na drugim evropskim stadionima, težak posao čeka Policajce u Ajndhovenu. Pogotovo jer je generalna proba u škotskoj ligi za vikend pošla po zlu, jer je ekipa remizirala 2:2 na strani sa Hibernijanom uprkos činjenici da je većina prvotimaca bila na terenu.

LIGA ŠAMPIONA, KVALIFIKACIJE - 4. KOLO, REVANŠI

Utorak

Benfika – Dinamo Kijev 3:0 (3:0)

/Otamendi 27, Rafa Silva 40, Neres 42/, prvi meč 2:0

Plzenj – Karabag 2:1 (0:1)

/Kopic 58, Kliment 73 – Ozobić 38/, prvi meč 0:0

Crvena zvezda – Makabi Haifa 2:2 (2:1)

/Pešić 27, Ivanić 43 – Sandgren 45+5, Pavkov 90ag/, prvi meč 2:3

Sreda

21.00: (1,85) Dinamo Zagreb (3,70) Bode (4,60), prvi meč 0:1

21.00: (1,75) PSV (3,70) Rendžers (4,70), prvi meč 2:2

21.00: (2,25) Trabzon (3,50) Kopenhagen (3,35), prvi meč 1:2

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Liga šampionakvalifikacije za Ligu šampionaPSV AjndhovenGlazgov RendžersRendžers

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara