Raport Vladana Milojevića iz Letonije: Možemo još mnogo toga da damo Zvezdi! Hoćemo da pomerimo lestvicu

Vreme čitanja: 4min | uto. 10.07.18. | 18:12

“Trener crveno-belih pričao o novom formatu Lige šampiona, Ebeseliju, Rodiću, Radonjiću...

            (OD IZVEŠTAČA MOZZART SPORTA IZ LETONIJE)

Trener Crvene zvezve Vladan MIlojević ceni kvalitete šampiona Letonije, ali veruje da će njegova ekipa u sutrašnjem okršaju na stadionu Skonta(18.00, TV Arena) uspeti da ostvari dobar rezultat pred revanš u Beogradu 17. jula.

Izabrane vesti

Objektivno gledano, crveno-beli su favoriti u sutrašnjem okršaju sa Spartaksom, bez obzira na to što je formalni domaćin u punom takmičarskom ritmu.
„Nadam se da ćemo se dugo družiti kada su u pitanju evropske utakmice. Jedno novo takmičenje, igramo protiv ekipe koja je šampion svoje zemlje, trkački dosta dobra ekipa, vidi se da imaju svoj način igre, tim za respekt. Znate da respektujemo svaki klub, tako je i sa Spartaksom. Mislim da će biti dve dobre utakmice, prijateljski mečevi nisu imali takav takmičarski značaj kao što smo želeli, dok su oni u takmičarskom ritmu. Spremićemo se na najbolji način da još jednom damo sve od sebe, budemo koncentrisani i maksimalno motivisani na sutrašnjem meču”, rekao je Milojević.

Strateg crveno-belih je malo iznenadio letonske medije poznavanjem tamošnjeg fudbala.
„Iskren da budem, dosta poznajem fudbal u ovoj zemlji. Neko sam ko voli fudbal, bukvalno ne postoji zemlja gde ga ne pratim. Pored toga u sastavu Spartaksa su srpski igrači. Zvezda je u Evropi već igrala sa Ventspilsom, ovde igra dosta stranaca, koji igraju pored reprezentativaca svoje zemlje. Pored toga je i veliki broj evropskih trenera koji su doneli nešto svoje”.

Srnić je otpao zbog povrede. Odmah su krenule priče o tome da završava transer u neki klub.
„ Slavoljub Srnić je imao slabu distorziju zgloba protiv Bohemijansa, osetio je mali bol i nismo želeli da rizikujemo. Možda je i nešto drugo u pitanju, a da ja ne znam.  U ovom trenutku nije 100 posto spreman za utakmicu”.

Koliko je uspeo da iskoreni balskanski mentalitet u ekipi, koji je često pominjao tokom prošle sezone?
“Iskren da budem, voleo bih da smo se malo pomerili. Mislim da jesmo malo, ali da se suštinski nikada nećemo promeniti. Ali to je naše podneblje, živimo sa tim, mislim da bi trebalo to da promenimo. Ljubav se pokazuje na terenu, a ne velikim rečima i stvarima. Ja sam čovek koji voli da radi i trenira i to želim da prenesem na svoje igrače”.

Koliko je pripremu utakmice sa Spartaksom poremetio odlazak Pešića?
„Na svom prvom obraćanju pred početak sezone rekao da je prelazni rok živa stvar. Pešić  je imao dozvolu za odlazak u inostranstvo, radili smo planski, imamo dobre zamene, druge napadače. Nekada odlučuju minuti, a sa druge strane gledam samo na sutrašnju utakmicu. Uvek morate da imate i plan A, B i C. Prilagodićemo se trenutnoj situaciji”.

Radonjić, Rodić i Degenek su učestvovali na Mundijalu, da li će biti u konkurenciji za tim?
„Videćete sutra da li ćemo ih koristiti To su igrači koji su predstavljali Crvenu zvezdu na Mundijalu, kao i Degenek koji je nastupao za Australiju. Profesionalci su, velika je želja da pomognu. Oni su sami tražili da se što pre priključe. Oni su vredno trenirali, videćemo da li će konkurisati za sutrašnji tim”.

Milojević ima priliku da postane prvi trener koji je uveo Crvenu zvezdu u Ligu šampiona u ovom formatu.
„Ne možemo da pričamo o formatima, jer je svaki put neki novi. Istoriju treba ostaviti istoriji, ono što gledam je samo sutrašnji meč. Moja koncetracija je vezana za to. O nečemu urađenom može da se priča na kraju. Format je težak, takav je i za ostale. U narednih godinu ili dve će biti možda još i teži. Ovo takmičenje je za nas novo, daćemo sve od sebe, a o svemu ostalom ćemo pričati posle utakmice”.

Ebesilio još nije maksimalno spreman za sutrašnji meč, ali strateg Zvezde od njega mnogo očekuje.
“Ebesilio je dosta skautiran, igrač koji će nam doneti dodatni kvalitet. Dolazi iz Alajkosve škole, kvalitetan igrač. Svi igrači koji su se kasnije priključili jesu u zakašnjenju što se tiče fizičke pripreme. U takvim situacijama može da dođe i do neke povrede. Trudimo se da to radimo u hodu, očekujemo ga vrlo brzo”.

Koliko je lakše ove u odnosu na prošlu sezonu?
“Prošla godina je bila bez nekih velikih ambicija, podigli smo lestvicu na viši nivo ove godine. Drago mi je da su svi ti momci ostali, jer mislim da imaju još dosta toga da pruže Crvenoj zvezdi. Crvena zvezda im je  mnogo toga dala i želimo da nastavimo tamo gde smo stali u maju ove godine. Želimo da probamo da podignemo jednu lestvicu više”, zaključio je Milojević.

Kada je u pitanju sutrašnji meč. Zapadna tribina će biti rezervisana za Spartaksovu publiku, a bočni deo Istoka za pristalice Crvene zvezde. Cene ulaznica su bile od pet evra za takozvana najlošija mesta na tribinama Skonto stadiona, a ona najskuplja u ložama iznosila su 50 evra. Ipak, očekuje se tek negde između 3.000 i 4.000 popunjenih mesta.

(Foto Star Sport)


tagovi

Vladan Milojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara