Ratkov na meti Italijana: TSC već odbio Speciju, javila se Kozenca

Vreme čitanja: 1min | čet. 22.09.22. | 11:02

Moguće je da će u decembru doći do transfera

Tek je završen prelazni rok u Srbiji a već se naziru neki transferi za zimu. Mladi napadač TSC-a i od skora mladi reprezentativac Srbije, Petar Ratkov, nalazi se na radaru ekipa iz Italije. Kako nezvanično saznaje Mozzart Sport, klub je letos imao ponude nekih timova iz Italije, pre svih Specije, koja je odbijena jer iz uprave nisu bili zadovoljni iznosom obeštećenja. Iz tog razloga je mladi napadač ostao minimum još ovu polusezonu u Bačkoj Topoli.

Igrač koji je karijeru počeo u FK DIF iz Beograda došao je u TSC januara 2021. i debitovao je za prvi tim sa svega 17 godina. Od tada je na 50 utakmica postigao četiri gola. Igra prvenstveno na poziciji centarfora a može da pokrije i levu stranu napada. U aktuelnoj sezoni prvenstva je na 12 utakmica postigao dva gola i ima jednu asistenciju. Većinu mečeva je počeo u prvoj postavi, trenutno je prvi napadač ekipe jer je Stefan Vukić povređen. Nastupao je za omladinsku selekciju Srbije, nedavno je dobio i poziv selektore mlade reprezentacije Gorana Stevanovića.

Izabrane vesti

Nisu poznati iznosi koje su ponudili italijanski klubovi, Specija je član Serije A dok Kozenca igra rang niže. Prema sajtu transfermarkt Ratkov ima tržišnu vrednost od 300 hiljada evra, a obzirom da je Specija ovo leto plaćala igrače i preko dva miliona evra sigurno je da su u mogućnosti da izdvoje i ovaj iznos za mladog centarfora.


tagovi

Petar Ratkov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara