Ferlan Mendi (©Reuters)
Ferlan Mendi (©Reuters)

Real Madrid sprema Mendija za transfer izlog

Vreme čitanja: 3min | sub. 11.06.22. | 10:17

Prodaja nije prioritet, ali u slučaju jake ponude...

Dragan Stojković Piksi je posle trijumfa Srbije nad Švedskom i novog gola Luke Jovića najavio da će pričati sa Karlom Anćelotijem kako bi ga ubedio da srpskom napadaču pruži novu šansu u Real Madridu. Selektor veruje da za nekadašnjeg bisera Crvene zvezde i te kako ima mesta u redovima evropskog šampiona i da bi pogrešna bila odluka da ga klub proda ovog leta.

Dok je Jovićeva budućnost još u vazduhu, Blankosi uveliko rade na sređivanju tima za narednu jesen. Antonio Ridiger je već stigao, na pragu stadiona Santjago Bernabeu je i Oreljen Čuameni za koga će biti izdvojeno oko 100.000.000 evra (80.000.000+20.000.000), očišćen je sastav od igrača koji su bili višak poput Iska i Gereta Bejla sa astronomskim ugovorima, dok je Marselo stavio tačku na trofejima ovenčan boravak u klubu koji ga je vinuo do zvezda. U svemu što se trenutno dešava Real bi mogao da povuče iznenađujući potez i ovog leta proda - Ferlana Mendija?!

Izabrane vesti

Madridski dnevnik As javlja da Real Madrid sprema francuskog beka za transfer izlog. Gotovo senzacionalna vest ima svoju podlogu u razmišljanjima Realove struke o izgledu poslednje linije za takmičarsku 2022/23. Naime, Dani Karvahal je zakucan desno, kao i Eder Militao na mestu desnog štopera, dok će potpis Antonija Ridigera izvesno da pomeri Davida Alabu na mesto levog beka što bi smanjilo manevarski prostor za Mendija. Dobra stvar za Anćelotija je to što Militao može da odgovori zadatku na desnom boku iako nije ofanzivne orijentacije, dok Real posle rastanka sa Marselom ostaje u deficitu sa levim bekovima.

Ponedeljak, 20.45: (1,60) Francuska (3,90) Hrvatska (6,75)

Problem je u tome što bi Alaba svakako imao prednost u odnosu na Mendija, u slučaju da Anćeloti zaista odluči da ga prebaci na levu stranu. I verovatno bi bio neprikosnoven, kao što je to slučaj bio i u vreme kada je igrao za Bajern, gde je uspešno pokrivao nekoliko pozicija na terenu, od defanzivnih do onih u veznom redu.

Mendi je u sezoni za nama skupio 2.800 minuta u 35 utakmica, postigao je dva i namestio još pet golova. Njegovi defanzivni kvaliteti su njegova najbolja preporuka za ostanak, mada ostaje još prostora za napredak u ofanzivnom delu. As tvrdi da će u svakom slučaju Ridigerov transfer uticati najviše na Mendijevu ulogu.

Prodaja francuskog reprezentativca nije prioritet za klub, ali u slučaju jake ponude neće biti prepreka da se taj posao realizuje. Tako je odlučio Anćeloti posle konsultacija sa najbližim saradnicima. Međutim, Mendijev status nije u rangu onog kakav imaju Luka Jović, Marko Asensio, Dani Sebaljos, Hesus Valjeho ili Marijano Dijaz koji imaju slobodu da idu. Anćeloti računa na Mendija, s tim da ovaj mora da bude saglasan da prihvata novu ulogu. Real je 2019. Lionu platio 48.000.000 evra za levog beka koji je od tada dosta napredovao i samim tim cena mora da bude srazmerna kvalitetu.

Varijanta u kojoj Real igra sa trojicom štopera nije realna, jer to nije Anćelotijev metod, a opcija bez Mendija uključuje klince iz klupske akademije. To su Fran Garsija i Migel Gutijerez. Prvi igra za Rajo Valjekano, mada Real drži 50 odsto njegovog ugovora pa bi morala da se plati polovina otkupne klauzule od 10.000.000 evra. Drugi je označen kao ozbiljan klupski talenat, mada to uverenje nema i Karlo Anćeloti. Italijan je prvo imao velike planove za njega, ali je naprasno prestao da ga zove na treninge prvog tima, što jasno pokazuje kakva je Gutijerezova sadašnja pozicija. Njegovo vreme u Kastilji tokom poslednje dve sezone prošle su sa brojnim povredama koje mu nisu dozvolile da procveta kako treba, samim tim je izgubio korak.

Svakako, leto u Madridu biće prilično zanimljivo.


tagovi

Letnji prelazni rok 2022Ferlan MendiReal Madrid

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara