Odriozola, Sebaljos, Jović, Varan, Isko (©Reuters)
Odriozola, Sebaljos, Jović, Varan, Isko (©Reuters)

Realova lista otpisanih za uštedu i do 250.000.000 evra

Vreme čitanja: 5min | pon. 26.04.21. | 20:52

Blankosi sada moraju da se okrenu štednji

Bez Superlige nema Kilijana Mbapea i(li) Erlinga Halanda! Takva je nova Realova realnost o kojoj se priča u danima posle propasti evropske lige fudbalskih bogataša jer su upravo u ovom takmičenju mnogi videli izlaz iz finansijske krize u vreme pandemije virusa korona. Između ostalih i Real, zbog čega je Florentino Perez između ostalog i bio glavni zagovornik ideje o formiranju Superlige.

Pošto njegova ideja nije zaživela, u svetlu izjave da klubovi Evrope "neće preživeti do 2024. godine" za kada se očekuje temeljna reforma Lige šampiona. Real Madrid se za naredni period okreće ekstremnoj štednji i prema sadašnjim najavama neće biti skupocenih kupovina. Real Madrid je, podsetimo, samo u dosadašnjoj sezoni izgubio 91.000.000 evra zbog neprodatih ulaznica i drugih finansijskih gubitaka, a iako će minus izvesno biti manji zbog dobrih rezultata u Ligi šampiona klub je sada okrenut ka štednji kroz prodaju i smanjenje troškova na ime plata. To će dati određeni prostor Realu za manevar, ali i dalje se ne očekuje da će biti ozbiljnih ulaganja što znači da bi najveća zvezda u Madridu mogao da bude David Alaba.

Izabrane vesti

Utorak, 21.00: (2,45) Real Madrid (3,00) Čelsi (3,20)

Sa Serhijem Ramosom ili ne, Real Madrid ima podužu listu otpisanih igrača od čije prodaje može da se uštedi i do 250.000.000 evra, ali i stvori prostor za neki značajan transfer. Na toj listi su Luka Jović, Marselo, Rafael Varan, Isko, Alvaro Odriozola, Marijano Dijaz i Dani Sebaljos. Geret Bejl bi verovatno bio na vrhu, međutim teško je verovati da će Real uspeti nekom da uvali otpisanog Velšanina koji za poslednju godinu ugovora treba da inkasira još 15.000.000 evra neto. Plata je bila zapravo i najveći kamen spoticanja za klub u nameri da ga se reši. Totenhem nema nameru da ulazi u tu priču, Mančester junajted se odavno povukao, zainteresovanih klubova u Evropi – nema!

Pozajmica Luke Jovića u Ajntrahtu iz Frankfurta nije donela željeni rezultat. Na početku je eksplodirao, kasnije je nestao i sada tek povremeno zna da zablista. Zbog toga je iščezlo i interesovanje iz Italije kojeg je bilo ranijih godina, ali zbog svoje mladosti i potencijala i dalje ima mogućnost da eksplodira i vrati se na put najbolje sezone u karijeri, posle koje je Real platio 60.000.000 evra za njega. Jović u Realu zarađuje 10.000.000 evra bruto, što je 5.000.000 evra kada se odbiju svi porezi, što je u situaciji kada ga nema u planovima Zinedina Zidana pozamašna svota novca. Zidan će morati da izabere između njegove i prodaje Marijana Dijaza jer će jedan od njih ostati da bude zamena Karimu Benzemi. Španski mediji ne očekuju da će obojica otići ovog leta jer bi to značilo neminovnu kupovinu Benzemine rezerve. Kako se može čuti u ovom trenutku Zidan više računa na Jovića, pre nego na Marijana koji nije profitirao od Jovićevog odlaska u januaru što jasno pokazuje da se na njega ne računa ozbiljno. Kako on zarađuje oko 9.000.000 evra bruto, a odigrao je 563 minuta, nije realno očekivati da će ostati.

Rafael Varan je sve bliži odluci da napusti klub, prvenstveno iz razloga što se Real ne trudi previše da ga zadrži i pregovori su zapali u ćorsokak. Real mu ne nudi povišicu, on ne želi da pristane na trajno smanjenje plate od 10 odsto, pa tako želi da potraži sreću na drugom mestu. Na čekanju su Čelsi, PSŽ i Mančester junajted, a navodna cena kojom bi Real bio zadovoljan je između 70.000.000 i 75.000.000 evra. Njegova godišnja plata u Realu je 8.300.000 evra, upola manje od onoga što zarađuje Serhio Ramos kome ugovor ističe za dva meseca.

Svojevremeno jedan od ključnih igrača Zidanovog sistema, Isko je u drugom mandatu francuskog stručnjaka izgubio na “težini“ uloge. Vezista iz Malage je odavno nezadovoljan i mnogo puta se pisalo o odlasku, njegov otac je čak bio u januaru jako blizu da izboksuje njegov izlazni transfer – pominjao se Milan –, ali je na nagovor kluba ostao. Zbog toga je njegovo učešće na Evropskom prvenstvu dovedeno u pitanje zbog malog broja minuta, a pošto mu je plata blizu 13.000.000 evra, jasno je da mora nešto da se menja. Ili iznos na njegovom bankovnom računu ili tim.

Zidan je tokom dvomeča protiv Liverpula u četvrtfinalu Lige šampiona priznao da uopšte ne računa na Alvara Odriozolu. Na poziciji desnog beka odlično se snašao Lukas Vaskez, takođe i Fede Valverde kao iznuđeno rešenje, zbog čega je Odriozola potpuno nebitan u ovom timu. Ove sezone odigrao je jedva 390 minuta, a iako je prošle sezone bio na pozajmici u Bajernu njegov status se nije promenio. Real ga je svojevremeno platio 30.000.000 evra, a sada se procenjuje da vredi tek 10.000.000. Najveće rasterećenje za klub trebalo bi da bude otpisivanje njegove plate koja na bruto nivou iznosi 7.000.000 evra.

Marselo (©Reuters)Marselo (©Reuters)

Veteran Marselo jako je blizu rastanka s klubom u kojem je uradio i osvojio sve što se može uraditi i osvojiti. Brazilac je u drugom planu, kod Santijaga Solarija je bio otpisan zbog Serhija Regilona, sada Zidan više računa na Ferlana Mendija, pa se ponovo šuška o odlasku koji je trebalo da se dogodi letos, ali nije. Marselo puni 33 godine, vrednost mu je jedva 10.000.000 evra, a dobija platu od 16.000.000 evra, što za igrača koji je skupio 924 minuta previše. Ipak, Real navodno neće forsirati njegov odlazak i pošto je zvanično zamenik kapitena ispoštovaće njegov ugovor do kraja ako on odluči da ostane.

Za kraj ostaje Dani Sebaljos. Momak iz Sevilje je skupio oko 2.000 minuta u Arsenalu, ali i pored toga verovatnije je da će sreću potražiti negde drugo, iako igra sasvim dobro. Real bi od njegovog transfera mogao da računa na sumu od oko 30.000.000 evra, što je i dalje duplo više od onoga što je plaćeno Betisu pre četiri godine. Zidan ga ne vidi u svom timu, pa je jasno da će morati da potraži novu sredinu. Jedino njegov odlazak nema veze s platom, pošto je među najslabije plaćenim igračima u timu sa 3.000.000 evra, već se traži lepa suma na ime prodaje...



tagovi

Luka JovićIsko AlarkonAlvaro OdriozolaRafael VaranDani SebaljosMarseloMarijano Dijazletnji prelazni rok 2021Real Madrid

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara