Najnovije vesti

Varan još neodlučan oko novog ugovora, Čelsi, Junajted i PSŽ čekaju

Vreme čitanja: 3 minuta

Rafael Varan (©Reuters)

Još jedan neizvestan posao pred ljudima iz Kraljevskog kluba

Posle Serhija Ramosa, čiji je odlazak ovog leta više nego ikad ranije izvesniji posle 16 godina pečalbe, Real Madrid mogao bi da se suoči s novim problemom i odlaskom Rafaela Varana koji je i dalje teško zamisliv, ali izgleda sve više naginje ka tome...

Više od mesec dana je u madridskim krugovima aktuelna priča o nejasnom statusu francuskog štopera koji se i tada nećkao oko novog ugovora, dok je vrhuška madridskog kluba takođe negde između toga da iskoristi momenat i proda ga kada je na vrhuncu čime bi se delimično amortizovali veliki gubici usled pandemije virusa korona i toga da ipak zadrži jednog od najboljih centralnih defanzivaca sveta u svetlu onoga što se sprema s Ramosom na leto.

Subota, 21.00: (1,55) Real Madrid (4,10) Betis (6,00)

Realova pozicija ni u Varanovom slučaju nije preterano dobra. Varan je jasan u tome da novi ugovor neće da potpiše ako uslovi ne budu poboljšani u odnosu na ono što sada dobija. Real, pak, nema nameru da bilo kome u klubu pojačava ugovor već radi na tome da se svim zaposlenima u klubu trajno smanje plate bar za po 10 odsto, kako bi se smanjili finansijski gubici.

Varanov ugovor sada je vredan oko 8.300.000 evra godišnje, što je upola manje od onoga što inkasira Serhio Ramos pre nego što se oduzmu porezi. U slučaju da Ramos zaista napusti Real osvajač Mundijala u Rusiji s Francuskom jasno želi da postane najplaćeniji defanzivac u timu, što bi po slovu kvaliteta igara trebalo da bude slučaj, ali... Blankosi bi radije dobar deo novca koji je namenjen Ramosu usmerili na potpisivanje Davida Alabe kao zamene. Pisali smo o tome mnogo puta dosad, Real je navodno već sve dogovorio s austrijskim univerzalcem uz ugovor na pet godina i platu od preko 12.000.000 evra.

U slučaju da se Varan i Real ne nađu oko novog ugovora, unutar kluba ne postoji koncenzus oko toga da li ga treba prodati godinu dana pre isteka saradnje ili da ode kao slobodan igrač leta 2022. godine. Dok je sve praktično otvoreno, u redu strpljivo čekaju tri poslodavca – Čelsi, Mančester junajted i Pari Sen Žermen.

Tomas Tuhel je u aktivnoj potrazi za štoperom koji bi drastično podigao kvalitet odbrane i pored toga što su Andreas Kristensen, Antonio Ridirger i Kurt Zuma značajno podigli kvalitet od njegovog dolaska. Na Stamford Bridžu još nisu odlučili da li definitivno da produže ugovor s Tijagom Silvom. Čelsi bi i te kako mogao da odgovori finansijskim zahtevima francuskog štopera, koji ipak traži od sledećeg kluba da bude realan kandidat za sve dostupne trofeje.

Na Old Trafordu su takođe jasni po pitanju toga da se pojača odbrana. Ole Gunar Solskjer želi da pronađe dugogodišnjeg partnera Hariju Megvajeru jer Viktor Lindelef i Viktor Baji definitivno nisu taj kvalitet.

IZBOR UREDNIKA

Na kraju PSŽ traži svoju šansu ne samo u novcu, već i u ambicijama da postane vodeća sila evropskog klupskog fudbala. Mesecima unazad vrti se priča oko dolaska Serhija Ramosa na Park prinčeva, ali je sada ista malo utihnula, što ne znači da u Parizu nisu više zainteresovani.

Varan ne žuri nigde sa konačnom odlukom. Pominje se da bi Real u slučaju njegovog transfera zahtevao bar 70.000.000 evra na ime obeštećenja, dok u vrhu kluba nisu još obavili zvanične razgovore s njegovim agentima. Dakle, sve su opcije realne i otvorene, samo što sa svakim novim danom raste šansa da Francuz ode...


Ostale vesti

Najviše komentara

Kladionica vesti

Uživo
Najava mečeva